Quantcast

Έρχεται η κινηματογραφική βιογραφία του Τζορτζ Κάρλιν, και μας κάνει εντύπωση που άργησε τόσο

Το ετοιμάζει ήδη ο σεναριογράφος του Moneyball

THE NERDSTREAM

2 Οκτωβρίου 2018

Ναι, μας κάνει εντύπωση, γιατί εδώ που τα λέμε συχνά πυκνά το Χόλιγουντ φτιάχνει επικές βιογραφίες για όποιον να ‘ναι, με αποτέλεσμα ταινίες που δεν ενδιαφέρουν κανέναν. Δεν θα δώσουμε παραδείγματα, δεν θέλουμε να τσακωθούμε αυτή τη στιγμή, οπότε θα προχωρήσουμε στο θέμα. Τον Τζορτζ Κάρλιν, μιας και ο ιστορικός κωμικός θα έχει πλέον τη δική του βιογραφική ταινία.

Γενικά, δεν έχουμε δει και πάρα πολλές ενδιαφέρουσες βιογραφίες κωμικών στη μεγάλη οθόνη. Έχουμε το Lenny του Bob Fosse, έχουμε το Man on the Moon, έχουμε το Chaplin με τον Robert Downey Jr., όχι πολλά πράγματα δηλαδή. Κι ο Τζορτζ Κάρλιν, άσχετα αν σας αρέσει η κωμωδία του ή όχι, ήταν ίσως ο σημαντικότερος και επιδραστικότερος κωμικός από τα 70s κι έπειτα (μαζί με τον Richard Pryor φυσικά), έχοντας κυκλοφορήσει συνολικά 23 δίσκους και 14 specials στο HBO μέχρι τον θάνατό του το 2008.

Κατά τ’ άλλα, το σενάριο της ταινίας θα γραφτεί από τον Stan Chervin, ο οποίος ήταν υποψήφιος για Όσκαρ για το (πράγματι πολύ καλό) σενάριο του Moneyball, από κοινού με τους Aaron Sorkin και Steven Zaillian. Ακόμα, βέβαια, δεν είναι γνωστό ούτε πότε θα κυκλοφορήσει η ταινία, ούτε αν θα βγει σε αίθουσες ή σε streaming πλατφόρμες, οπότε έχουμε μπόλικο δρόμο μπροστά μας.

Best of internet