Quantcast

Πρώην Μέγας Μάγιστρος της ΚΚΚ ανησυχεί αν βγήκε καλός στη νέα ταινία του Spike Lee, καλή τύχη ευχόμαστε

Πέρναγε καλά κι αυτό θέλει να βγει στον κόσμο

THE NERDSTREAM

8 Αυγούστου 2018

Ας το πιάσουμε από την αρχή και όλα θα βγάλουν νόημα. Ο Σπάικ Λι, ο σκηνοθέτης που ανέδειξε όσο ελάχιστη άλλοι την μαύρη κουλτούρα στο αμερικάνικο σινεμά, έχει φτιάξει μια νέα ταινία. Αυτή η νέα ταινία, που απ’ ό,τι φαίνεται θα είναι και η πολυ-αναμενόμενη επιστροφή στο υπέροχο σινεμά του που αγαπήσαμε, λέγεται BlacKkKlansman. Το BlacKkKlansman ασχολείται με την πραγματική ιστορία του Ron Stallworth, του μαύρου αστυνομικού που στα 70s κατάφερε να εισχωρήσει ινκόγκνιτο στην Κου Κλουξ Κλαν.

Ναι, ακούγεται γαμάτο και ήδη φέτος στις Κάννες ακούστηκαν τα καλύτερα, με τον ίδιο τον Λι να κερδίζει το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής. Όπως είναι λογικό, λοιπόν, στην ταινία εμφανίζονται αναπαραστάσεις μπόλικων πραγματικών μελών της ακροδεξιάς οργάνωσης, με πρώτο και καλύτερο τον αρχι-μαλάκα Ντέιβιντ Ντιούκ που ήταν υπεύθυνος για την αναζωογόνηση της ΚΚΚ στα 70s, ενώ αργότερα προσπάθησε και κατάφερε να γίνει mainstream πολιτικός (και με τους Δημοκρατικούς και με τους Ρεπουμπλικάνους), καταδικάστηκε για οικονομική απάτη (έτρωγε λεφτά από τους υποστηρικτές του) και κατέληξε πέρσι να υποστηρίζει, προφανώς, τον Ντόναλντ Τραμπ.

Μιλάμε γι’ αυτόν τον μερακλή ακροδεξιό τύπο λοιπόν:

Και πάμε τώρα στο θέμα. Χτες οι Λι κι ο Στάλγουορθ εμφανίστηκαν στην εκπομπή Nightly News του Lester Holt και, μεταξύ άλλων, μίλησαν για την αναπαράσταση του Ντέιβιντ Ντιουκ στην ταινία. Κάπου εκεί λοιπόν, ο αληθινός Black Klansman μετέφερε την εξής ζουμερή πληροφορία. Την προηγούμενη μέρα τον είχε πάρει τηλέφωνο ο ίδιος ο Ντιουκ.

Σύμφωνα με τον Στάλγουορθ, ο Ντιουκ του είπε ότι ανησυχεί για το πώς θα φανεί στην ταινία, για το πώς τον έχει χειριστεί σαν χαρακτήρα ο Λι, εκδηλώνοντας την εύλογη και ευγενή ανησυχία του μήπως περάσει στην κόσμο σαν μαλάκας ρε παιδί μου. Επιπλέον, έσπευσε να συμπληρώσει ότι σέβεται βαθύτατα τον Σπάικ Λι και το έργο του – πράγμα στο οποίο ο Λι απάντησε λιτά, δωρικά, χομπίστικα: “Αυτό είναι ένα κομπλιμέντο που δεν χρειάζομαι σε καμία περίπτωση”.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ:

Best of internet