Quantcast

Ο Τιμοτέ Σαλαμέ ετοιμάζεται να τζοβενέψει με την παρουσία του το Dune του Βιλνέβ

Όλα πάνε όπως πρέπει ώστε να δούμε κάποτε το Dune που μας αξίζει

THE NERDSTREAM

17 Ιουλίου 2018

Ε μα τα έχει γαμήσει όλα ο Τιμοτέ Σαλαμέ τελευταία. Είναι 22 χρονών, έγινε πρώτη φορά γνωστός από το τηλεοπτικό Homeland, μετά εμφανίστηκε στο Interstellar του Κρίστοφερ Νόλαν και πέρυσι το πήρε εντελώς πάνω του με πρωταγωνιστικούς ρόλους στο Lady Bird και το Call Me By Your Name, για το οποίο κέρδισε υποψηφιότητες τόσο στα Όσκαρ όσο και στις Χρυσές Σφαίρες. Και στο μεταξύ, περιμένουμε πώς και πώς να τον δούμε στο Beautiful Boy, δίπλα στον Στιβ Καρέλ. Όχι άσχημα, όχι άσχημα.

Λοιπόν, θυμάστε πριν λίγους μήνες που σας είπαμε ότι ο Ντενί Βιλνέβ (υπεύθυνος για το Arrival και το Blade Runner 2049, μεταξύ πολλών άλλων) ετοιμάζεται να μεταφέρει το υπερκλασικό sci-fi αριστούργημα του Φρανκ Χέρμπερτ, το Dune δηλαδή, στη μεγάλη οθόνη – και μάλιστα με τουλάχιστον δύο ταινίες; Αν δεν το θυμάστε, μόλις το θυμηθήκατε. Κι απ’ ό,τι φαίνεται, αυτός που θα αναλάβει να υποδυθεί τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Πολ Ατρείδη θα είναι ο Σαλαμέ, σύμφωνα με το χτεσινό αποκλειστικό ρεπορτάζ του Deadline.

Η αλήθεια είναι ότι ο κινηματογράφος μας χρωστάει και με το παραπάνω μια ταινία Dune που να είναι όπως της αξίζει, δηλαδή επική και ψυχεδελική, αφού στο παρελθόν το βιβλίο δεν ήταν και τόσο τυχερό στις σχέσεις του με το σινεμά. Από την μία πλευρά, η ομώνυμη ταινία του David Lynch από το 1984 ήταν μία τρομερά cult guilty-pleasure αποτυχία που κι ο ίδιος ο σκηνοθέτης έχει λίγο-πολύ αποκηρύξει. Από την άλλη, η θρυλική απόπειρα του Alejandro Jodorowsky να γυρίσει το Dune στα 70s απέτυχε παταγωδώς, αλλά μας χάρισε τουλάχιστον ένα εξαιρετικό ντοκιμαντέρ που την εξιστορεί.

Ε, τώρα οι συνθήκες μοιάζουν πιο ιδανικές από ποτέ για να καταφέρουμε να δούμε το Dune στην μεγάλη οθόνη όπως πρέπει. Δηλαδή από έναν εκ των καλύτερων σκηνοθετών της γενιάς του (και σίγουρα τον καλύτερο στο sci-fi αυτήν την στιγμή) και μ’ έναν εξαιρετικά ταλαντούχο και χαρισματικό πιτσιρικά στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Απλά σκάστε και πάρτε τα λεφτά μας.

Best of internet