Quantcast

Μετά το Lady Bird, η Γκρέτα Γκέργουιγκ σκηνοθετεί τις Μικρές Κυρίες με εξωπραγματικό καστ

Και Σίρσα Ρόναν και Μέριλ Στριπ και Έμμα Στόουν και απ’ όλα

THE NERDSTREAM

2 Ιουλίου 2018

Μπορεί η Γκρέτα Γκέργουιγκ να πέτυχε επιτέλους την mainstream επιτυχία που της αξίζει με το περσινό Lady Bird (που πολύ μας άρεσε), αλλά η αλήθεια είναι ότι την αγαπάμε πολλά χρόνια τώρα. Ήδη από τα 00s είχε αρχίσει να αφήνει το στίγμα της στο ανεξάρτητο αμερικάνικο σινεμά με τις συνεργασίες της με τον Joe Swanberg (με καλύτερο το Nights and Weekends), αλλά την επόμενη δεκαετία συνεργάστηκε με τον Noah Baumbach στα υπέροχα Greenberg, Frances Ha και Mistress America.

Τώρα λοιπόν, μετά τις υποψηφιότητες σεναρίου και σκηνοθεσίας στα φετινά Όσκαρ, η Γκέργουιγκ ετοιμάζει το επόμενο βήμα της και αυτό θα είναι μια νέα κινηματογραφική μεταφορά των κλασικών Μικρών Κυριών της Λουίζα Μέι Αλκοτ για λογαριασμό της Sony. Το εντυπωσιακότερο βέβαια είναι το καστ της επερχόμενης ταινίας. Σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ του Variety, πρόκειται μάλλον να δούμε την Σίρσα Ρόναν του Lady Bird και τον Τιμοτέ Σαλαμέ του Call Me By Your Name στους βασικούς ρόλους, ενώ μαζί τους αναμένεται να βρίσκονται η Μέριλ Στριπ, η Έμμα Στόουν και η Φλόρενς Πιου που πέρσι έδωσε μια τρομερή ερμηνεία στο Lady Macbeth.

Για την ιστορία, οι Μικρές Κυρίες έχουν μεταφερθεί αρκετές φορές στο σινεμά και την τηλεόραση μέχρι σήμερα, οπότε θα μπορούσαμε να έχουμε και μια πιο πρωτότυπη επιλογή είναι η αλήθεια. Όπως και να ‘χει, το κλασικό μυθιστόρημα μας χάρισε στο παρελθόν δύο ωραιότατες ταινίες, μία το 1933 από τον George Cukor και μία το 1994 από την Gillian Armstrong, το οποίο είχαμε χορτάσει και με το παραπάνω σε κυριακάτικα μεσημέρια στην τηλεόραση.

Επίσης, ναι, καλά θυμάστε, είναι το βιβλίο που διάβαζε ο Τζόι στα Φιλαράκια:

Best of internet