Quantcast

Ποιες superhero ταινίες έρχονται μέχρι το 2020 και τι περιμένουμε από την καθεμιά

Ναι, ετοιμαστείτε για μεγάλο τσουνάμι από Marvel, DC και όχι μόνο

Σε περίπτωση που έχει περάσει απαρατήρητο, ας επιστήσουμε την προσοχή σας στο γεγονός πως τα τελευταία χρόνια φτιάχνονται πολλές ταινίες με υπερήρωες. Το κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel, που ξεκίνησε το 2008 με το πρώτο Iron Man, μετράει πλέον 19 ολόκληρες ταινίες. Από την άλλη, το αντίστοιχο σύμπαν της DC που έβαλε μπρος με το Man of Steel του 2013 έχει φτάσει πλέον τους 5 τίτλους. Αν βάλουμε μέσα σ’ αυτά και την τριλογία του Christopher Nolan, το franchise των X-Men (11 ταινίες) και των Fantastic Four (3 ταινίες) που ανήκουν στην Fox, αλλά και το franchise του Spider-Man που ανήκει στην Sony (6 ταινίες) μαζί με όλες τις υπόλοιπες διάσπαρτες superhero ταινίες, τότε ήδη από το 2000 και μετά έχουμε έναν συνολικό αριθμό που ξεπερνάει τους 60 τίτλους.

Καταρχάς, ΟΚ, δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι όλο αυτό έχει οδηγήσει σε μια υπερηρωική υπερκόπωση κι έναν υπερηρωικό υπερπληθυσμό. Ούτως ή άλλως, ακόμα κι αν είσαι φανατικός του είδους, δεν είναι δύσκολο να παραδεχθείς πως πολλές από αυτές τις ταινίες είναι σαβούρες που δεν σώζονται με τίποτα. Από την άλλη, φυσικά, πολλά από αυτά τα φιλμ είναι από αξιοπρεπή μέχρι και υπέροχα. Πάντως, η de facto υπόσταση του superhero κινηματογράφου ως εγγυημένη μεγα-μηχανή κέρδους δεν ήταν πάντα παρούσα. Εξάλλου, ας μην ξεχνάμε ότι μέχρι την στροφή της χιλιετίας και την αναγέννηση των superheroes με τα Blade, X-Men και Spider-Man, το καλό υπερηρωικό σινεμά περιοριζόταν λίγο-πολύ στο πρώτο Superman του Richard Donner από το 1978 και τις δύο ταινίες Batman του Tim Burton το 1989 και το 1992.

Πέρυσι, το σωτήριο απαράδεκτο έτος 2017, η παραγωγή superhero ταινιών έφτασε στο peak της. Είχαμε 7 υπερηρωικές ταινίες. Και, ως επί το πλείστον, ήταν καλές. Το Logan έδωσε πόνο, το Thor: Ragnarok ήταν υπερ-απολαυστικό, το Spider-Man: Homecoming ήταν όπως πρέπει, το Guardians of the Galaxy vol.2 ήταν αναμενόμενα καλό, το Wonder Woman ήταν ΟΚ, το The Lego Batman Movie ήταν ό,τι καλύτερο έχει κάνει κινηματογραφικά η DC τελευταία, και το Justice League ήταν μούφα. Εν τω μεταξύ, το 2018 μπήκε δυνατά κι ήδη μέχρι τα μέσα Μαΐου έχουμε δει Black Panther, Avengers: Infinity War και Deadpool 2.

Κι επειδή, λοιπόν, αναμένεται μεγάλος κατακλυσμός από superhero ταινίες μέσα στα επόμενα 2-3 χρόνια που τα studio, με προεξέχοντες τους κολοσσούς Marvel/Disney και DC/Warner, έχουν απλώσει τα επιχειρηματικά τους σχέδια μέχρι την αιωνιότητα, βάλαμε κάτω όλους τους υπερηρωικούς τίτλους που έρχονται μέχρι το 2020 προσπαθώντας να προβλέψουμε τι θα είναι καλό, τι θα είναι προβλέψιμο, τι θα είναι βασανιστικό.

Ας ξεκινήσουμε.

Incredibles 2

Πότε έρχεται: 15 Ιουνίου 2018

Τι περιμένουμε: Τα καλύτερα. Μπορεί ο Brad Bird να στραβοπάτησε με το Tomorrowland, αλλά η αγάπη μας γι’ αυτόν λόγω του Iron Giant και του πρώτου Incredibles είναι αρκετά μεγάλη για να αποκαταστήσει την πίστη μας σ’ αυτήν την ταινία.

Ant-Man and the Wasp

Πότε έρχεται: 6 Ιουλίου 2018

Τι περιμένουμε: Να γίνει ένα ψύχραιμο βήμα πίσω για την Marvel, αφού η ταινία θα διαδραματίζεται πριν το Infinity War, να εξηγήσει την απουσία του Ant-Man από το τελευταίο και να δούμε προς τι genre θα πάει ο σκηνοθέτης Peyton Reed μετά το πετυχημένο heist ύφος του πρώτου Ant-Man.

Venom

Πότε έρχεται: 6 Οκτωβρίου 2018

Τι περιμένουμε: Περιμένουμε να δούμε επιτέλους έναν Venom όπως του αξίζει, έναν Tom Hardy όπως μας αρέσει, ένα πολύ καλό καστ που έχει επίσης Riz Ahmed και Michelle Williams, μια επιστροφή του σκηνοθέτη Ruben Fleischer στις καλές μέρες του Zombieland, και συνολική μια καλή anti-hero ταινία με στοιχεία horror.

Aquaman

Πότε έρχεται: 21 Δεκεμβρίου 2018

Τι περιμένουμε: Τι να περιμένουμε, να μην είναι χάλια τουλάχιστον. Ο Aquaman του Jason Momoa ήταν αδύναμος ακόμα και για τον πολύ χαμηλό πήχη του Justice League, και η προσπάθεια της DC να απομακρυνθεί από τον φανταχτερό Aquaman που αγαπήσαμε σε καρτούνς και κόμιξ είναι ελαφρώς θλιβερή και μυρίζει Σναηντερ-ίλα από χιλιόμετρα.

Hellboy

Πότε έρχεται: 11 Ιανουαρίου 2019

Τι περιμένουμε: Τα καλύτερα, θέλουμε πολύ να πετύχει το reboot του Hellboy. Αφενός γιατί είναι κρίμα που έχουν ξεχαστεί οι δύο ταινίες του Guillermo del Toro παρόλο που ήταν απ’ τις καλύτερες superhero ταινίες των 00s κι αφετέρου γιατί το καστ είναι πολύ ελπιδοφόρο. Hellboy θα είναι ο David Harbour (δηλαδή ο Jim Hopper του Stranger Things) και δίπλα του θα είναι ο εκπληκτικός Ian McShane και η Milla Jovovich. Επίσης, σκηνοθετεί ο Neil Marshall που γύρισε το Blackwater του Game of Thrones.

Glass

Πότε έρχεται: 18 Ιανουαρίου 2019

Τι περιμένουμε: Το κλείσιμο της τριλογίας του M. Night Shyamalan με αξιοπρεπή τρόπο. To Unbreakable το είχαμε αγαπήσει, το προπέρσινο Split ήταν ΟΚ και η αλήθεια είναι ότι έχουμε ψηθεί να δούμε έναν μεσήλικα Bruce Willis ως David Dunn να κυνηγιέται με έναν μεσήλικα Samuel Jackon ως Mr. Glass.

X-Men: Dark Phoenix

Πότε έρχεται: 14 Φεβρουαρίου 2019

Τι περιμένουμε: Εδώ δυσκολεύει το πράγμα. Θέλουμε να είναι καλή ταινία, για το X-Men σύμπαν χρωστάει στον εαυτό του ένα Dark Phoenix saga που να μην είναι τόσο μούφα όσο το X-Men: The Last Stand. Από την άλλη, βέβαια, οι αναβολές της ταινίας και το αμφίβολο παρελθόν του σκηνοθέτη/σεναριογράφου Simon Kinberg (X-Men: The Last Stand και Fantastic Four του 2015 μεταξύ άλλων) δημιουργούν μερικούς προβληματισμούς. Τουλάχιστον θα είναι στο διάστημα και θα έχει μουσική Hans Zimmer.

Captain Marvel

Πότε έρχεται: 8 Μαρτίου 2019

Τι περιμένουμε: Περιμένουμε φουλ διαστημική cosmic παράνοια, περιμένουμε ειλικρινή 90ίλα, περιμένουμε ξανά Agent Coulson, περιμένουμε μια πολύ καλή Brie Larson στον ρόλο της Carol Danvers. Γενικά, το πράγμα δείχνει καλό.

Shazam!

Πότε έρχεται: 5 Απριλίου 2019

Τι περιμένουμε: Βασικά, περιμένουμε να είναι η πρώτη ταινία που θα ορθοποδήσει πραγματικά το κινηματογραφικό DC σύμπαν. Θα έχει μαγεία, θα έχει θεούς, θα έχει σκοτεινιά, θα έχει χιούμορ, θα έχει έναν σκηνοθέτη (τον David F. Sandberg) που έχει θητεύσει επί μακρόν στον low-budget τρόμο και ίσως καταφέρει να βάλει ένα προσωπικό ύφος στην ταινία. Δυστυχώς, δεν θα έχει The Rock, ο οποίος το πάει κατευθείαν για solo Black Adam ταινία.

Το επόμενο Avengers

Πότε έρχεται: 3 Μαΐου 2019

Τι περιμένουμε: Να μην ακυρώσει ελαφρά τη καρδία όσα έγιναν στο Infinity War, να υπάρχουν πραγματικές συνέπειες, να είναι εξίσου καλό.

Gambit

Πότε έρχεται: 7 Ιουνίου 2019

Τι περιμένουμε: Περιμένουμε να δούμε αν αξίζει τελικά τόση αναμονή γι’ αυτήν την καημένη/καταραμένη ταινία που προσπαθεί διακαώς εδώ και χρόνια να φτιάξει ο Channing Tatum. Σκηνοθέτες έρχονται και φεύγουν, ημερομηνίες αποφασίζονται και ακυρώνονται – πράγματα που δεν προδιαθέτουν για αισιοδοξία, γενικά.

Spider-Man: Homecoming 2

Πότε έρχεται: 5 Ιουλίου 2019

Τι περιμένουμε: Καλά πράγματα γενικά. Ο νέος Spider-Man αξίζει δικό του franchise, το Homecoming ήταν πολύ καλό και ο Tom Holland έπιανε την ουσία του χαρακτήρα, ο σκηνοθέτης John Watts έχει την εμπιστοσύνη του studio και επιστρέφει.

The New Mutants

Πότε έρχεται: 2 Αυγούστου 2019

Τι περιμένουμε: Αυτή είναι η ταινία του X-Men σύμπαντος που περιμένουμε περισσότερο. Θα είναι horror, θα έχει νεαρούς X-Men (όπως τους αγαπήσαμε σε καρτούνς και κόμιξ δηλαδή), θα έχει την εξαιρετική Anya Taylor-Joy του The Witch και την Maisie Williams του Game of Thrones. Βέβαια, κι εδώ το ότι άλλαξε ημερομηνίες απροειδοποίητα και ξεκίνησε τα reshoots γιατί δεν πήγε καλά στις δοκιμαστικές προβολές δεν είναι και τόσο καλό σημάδι.

Wonder Woman 2

Πότε έρχεται: 1 Νοεμβρίου 2019

Τι περιμένουμε: Μια ουσιαστική κεφαλαιοποίηση της επιτυχίας του πρώτου Wonder Woman, με περισσότερη πρωτοτυπία (όπως στο πρώτο μέρος) και λιγότερο κοινοτοπία (όπως στο δεύτερο μέρος). Η Patty Jenkins συνεχίζει να σκηνοθετεί και στο καστ προστίθεται η πολυ-αγαπημένη Kristen Wiig.

Best of internet