Quantcast

Παίζει όντως ο Lando να απέκτησε spinoff ταινία πριν καν βγει στις αίθουσες το Solo: A Star Wars Story;

Η αλήθεια είναι πως τα πράγματα χαθήκανε λίγο στη μετάφραση

THE NERDSTREAM

17 Μαΐου 2018

Ας πιάσουμε τα πράγματα από την αρχή γιατί έχει μπερδευτεί λίγο η ιστορία. Ως γνωστόν, στην συνεχιζόμενη προσπάθεια της Disney να κατακτήσει το σύμπαν και να σκλαβώσει αιώνια την ανθρωπότητα με βασικά εργαλεία το Star Wars και το Marvel Cinematic Universe, η επόμενη ταινία της που θα δούμε στις αίθουσες είναι το Solo: A Star Wars Story. Το δεύτερο φιλμ ανθολογίας στο νέο Star Wars franchise, μετά το Rogue One, αναμένεται στις αίθουσες στις 24 Μαΐου και μας αφηγείται την ιστορία του νεαρού Han Solo πριν τα γεγονότα της πρώτης Star Wars τριλογίας, περιλαμβάνοντας επίσης εξαιρετικά γνώριμες φάτσες σαν τον Chewbacca και τον Lando Calrissian.

Ενώ, λοιπόν, στον πρωταγωνιστικό ρόλο βρίσκεται ο Alden Ehrenreich ως Solo, είναι λογικό ότι τα φώτα της δημοσιότητες ανάμεσα στο καστ της ταινίας τραβάνε περισσότερο οι Emilia Clarke (γνωστότερη ως Μητέρα των Δράκων κλπ) και ο Donald GloverChildish Gambino αν προτιμάτε). Ειδικά αυτός ο τελευταίος υπερ-ταλαντούχος μουσικός/ηθοποιός/σκηνοθέτης/σεναριογράφος ζει φουλ τη στιγμή του τον τελευταίο καιρό, μιας και το νέο single του This Is America έχει προκαλέσει πανικό για μουσικούς και πολιτικούς λόγους, ενώ η σειρά του Atlanta έκλεισε την προηγούμενη βδομάδα τον δεύτερο κύκλο της και, όπως γράψαμε ήδη, άφησε πίσω της συντρίμμια.

Και πάμε τώρα να μεταφερθούμε στο Φεστιβάλ των Καννών, όπου το Solo έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα του. Όπως ήταν απολύτως λογικό, ο Glover έκλεψε κατά γενική ομολογία την παράσταση με τον ρόλο του ως Lando Calrissian, και το momentum που έχει αυτήν τη στιγμή συζητήθηκε εκτενώς στα πλαίσια του φεστιβάλ. Εκεί, λοιπόν, η πρόεδρος της LucasfilmKathleen Kennedy, έδωσε μια συνέντευξη στο γαλλικό Premiere France όπου δήλωσε ότι ήδη υπάρχει στα σκαριά μια spinoff σόλο ταινία για τον smooth criminal του Star Wars σύμπαντος – κι ότι μάλιστα είναι η επόμενη που θα κυκλοφορήσει.

Φυσικά, αυτό έκανε σε χρόνο dt τον γύρο των ίντερνετς, σχολιάστηκε εκτενέστατα και αγκαλιάστηκε ως εξέλιξη με υπερβολικό ενθουσιασμό από τους θαμώνες του κυβερνοχώρου. Βέβαια τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Σύμφωνα με τα περισσότερα sites, η δήλωση της Kennedy μεταφράστηκε στα αγγλικά έτσι: “We think that the next spinoff will be dedicated to Lando Calrissian. Of course, there are still many stories to tell about Han and Chewbacca but Lando will be next“. Κι η Lucasfilm έσπευσε να διευκρινίσει ότι έπαιξε μαλακία στην μετάφραση και ότι η Kennedy δεν είπε αυτό το πράγμα.

Τι ειπώθηκε τελικά; Σύμφωνα με την διόρθωση που υπαγόρευσε η Lucasfilm στο Premier France, η πραγματική δήλωση ήταν ότι θα ψήνονταν πολύ να πουν μια ιστορία για τον Lando κάποια στιγμή, αλλά ακόμα δεν έχει επιβεβαιωθεί τίποτα τέτοιο. Αν μη τι άλλο, πάντως, ας σημειώσουμε δύο πράγματα. Πρώτον, το ότι όλοι μιλάνε για τον Glover και τον Lando όσον αφορά την ταινία, κατά πάσα πιθανότητα δεν είναι και τόσο καλό σημάδι για την συνολική της ποιότητα. Δεύτερον, και σχετικό, ότι όσο ζόρικη κι αν το παίζει η Lucasfilm απ’ ό,τι φαίνεται μια σόλο Star Wars ταινία για τον Lando Calrissian με την μαγνητιστική περσόνα του Glover στο προσκήνιο είναι κάτι παραπάνω από σίγουρη.

Best of internet