Quantcast

The Lighthouse: O δημιουργός του The VVitch ετοιμάζει ένα ασπρόμαυρο fantasy horror έπος

Και μάλιστα με πρωταγωνιστές τους Robert Pattinson και Willem Dafoe

THE NERDSTREAM

14 Μαΐου 2018

Τα τελευταία χρόνια ο horror κινηματογράφος περνάει μια μίνι-golden era κι αυτό είναι κάτι εξαιρετικά ευχάριστο, αγαπητοί φίλοι και φίλες. Ευτυχώς, ξεφύγαμε απ’ αυτήν την φάση των late 90s έως late  00s που σχεδόν τα πάντα στο σινεμά τρόμου ήταν είτε found footage φόλες είτε τραγελαφικά franchises με κάποιες λίγες πλην υπέροχες εξαιρέσεις. Και μόνο τα τελευταία 1-2 χρονιά να πάρουμε, είχαμε τόσο ταινίες που τα κατάφεραν εξαιρετικά σε εισιτήρια και βραβεία (όπως το It και το Get Out, αλλά και το φρέσκο A Quiet Place), όσο και παραγωγές εκτός ΗΠΑ που μας εντυπωσίασαν με την ανανεωτική ματιά τους στο είδος (βλέπε για παράδειγμα το γαλλικό Raw, το κορεάτικο The Wailing ή το βρετανικό The Girl with All the Gifts).

Και φυσικά, μια απ’ τις καλύτερες ταινίες τρόμου των τελευταίων ετών είναι και το The VVitch του Robert Eggers, του πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη που μας μάγεψε με το υπερφυσικό έπος εποχής που δημιούργησε το 2015. Έκτοτε βέβαια, ο Eggers δεν έχει κρύψει ούτε στο ελάχιστο το εύρος της φιλοδοξίας του για το μέλλον του σινεμά τρόμου. Ήδη από πέρυσι είχε δηλώσει πως έχει σαν όνειρο να γυρίσει ένα remake του κλασικού εξπρεσιονιστικού τρομο-αριστουργήματος Nosferatu (δια χειρός Murnau το 1922), ενώ παράλληλα έχει ανακοινώσει πως σκοπεύει να ετοιμάσει ένα μεσαιωνικό ιπποτικό δράμα και μια μίνι-σειρά για την ζωή του Ρασπούτιν.

Στο μεταξύ όμως, η επόμενη ταινία του, The Lighthouse έρχεται μέσα στο 2019 και, με βάση τα όσα ξέρουμε μέχρι τώρα, περιμένουμε τα καλύτερα και κάτι παραπάνω. Πρώτα απ’ όλα, στους πρωταγωνιστικούς ρόλους θα βρίσκονται οι Robert Pattinson και Willem Dafoe, οι οποίοι ήδη πέρυσι είχαν μια πολύ δυνατή χρονιά με τα Good Time και The Florida Project αντίστοιχα. Παράλληλα, ξέρουμε ότι η πλοκή θα τοποθετείται στον 19ο αιώνα και το στοιχείο του φανταστικού θα είναι πολύ έντονο, μιας και θα βάζει στο επίκεντρο του τρομακτικούς θρύλους της θάλασσας. Εν ολίγοις, περιμένουμε κάτι υπέροχο και λαβκραφτιανό.

Την προηγούμενη βδομάδα, λοιπόν, μάθαμε μερικά πράγματα ακόμα για το The Lighthouse. Η πηγή ήταν η μοντέρ της ταινίας, Louise Ford (υπεύθυνη επίσης για το μοντάζ του πολύ καλού Don’t Breathe), η οποία σε συνέντευξή της δήλωσε πως η ταινία θα είναι ασπρόμαυρη και θα διαδραματίζεται το 1890. Βέβαια, δεν θα έχουμε τη συνήθη διαδικασία μετατροπής σε ασπρόμαυρο μετά τα γυρίσματα, αφού το The Lighthouse θα είναι μια από τις σπάνιες περιπτώσεις σημερινών ταινιών που θα γυριστεί απ’ την αρχή σε ασπρόμαυρο φιλμ 35 χιλιοστών. Σύμφωνα με τη Ford, το αποτέλεσμα θα είναι οπτικά μαγευτικό – και δεν έχουμε κανέναν λόγο να μην την πιστέψουμε.

Best of internet