Quantcast

Ni λοιπόν, έρχεται νέα ταινία Monty Python με την μεταφορά του μιούζικαλ Spamalot στη μεγάλη οθόνη

Και μάλιστα γραμμένη από τον ίδιο τον Eric Idle της θρυλικής κωμικής συμμορίας

THE NERDSTREAM

7 Μαΐου 2018

Ας τα πιάσουμε με τη σειρά γιατί το πράγμα μπορεί να γίνει μπερδευτικό για όποιον δεν έχει παρακολουθήσει την όλη ιστορία. Το 2004 ο Eric Idle των Monty Python έγραψε το Spamalot, ένα θεατρικό μιούζικαλ για το Broadway, βασισμένο στην κλασική κινηματογραφική υπερ-κωμωδία Monty Python and the Holy Grail του 1975. Από τότε, λοιπόν, το έργο έχει ανέβει άπειρες φορές στη σκηνή, έχει κερδίσει βραβεία Tony κι έχει φέρει κάμποσα φράγκα στα πρώην μέλη των Python παρόλο που οι περισσότεροι αρχικά είχαν ψιλο-ξενερώσει με το όλο σκηνικό. Σημειωτέον δε ότι πέρυσι έσκασε κι από τα μέρη μας η παράσταση.

Αφού λοιπόν είμαστε σίγουροι πως έχετε κάνει την επανάληψή σας στο άγιο έργο των Monty Python τώρα που πλέον κυκλοφορεί ολόκληρο στο Netflix, μέσα στο σαββατοκύριακο μάθαμε ότι το θεατρικό μιούζικαλ που βασίστηκε σε μια ταινία που βασίστηκε σε μια τηλεοπτική κωμική σειρά ετοιμάζεται κι αυτό με τη σειρά του να μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη. Με λίγα λόγια, ετοιμάζεται ταινία Spamalot και ουσιαστικά θα είναι περίπου η καινούρια ταινία των Monty Python, ακόμα κι αν δεν εμφανιστεί κανείς τους επί της οθόνης.

Σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ του Deadline, η Fox ετοιμάζει μια κινηματογραφική εκδοχή του Spamalot με σεναριογράφο τον ίδιο τον Eric Idle και σκηνοθέτη τον έμπειρο σε σκηνοθεσία μιούζικαλ Casey Nicholaw. Προφανώς, το τηλεοπτικό στούντιο έχει ψηθεί φουλ μετά την εμπορική επιτυχία μιας άλλης ταινίας μιούζικαλ που για κάποιο λόγο έσπασε ταμία, του The Greatest Showman (όπως και του La La Land προφανώς), οπότε μετά την κυκλοφορία της βιογραφίας του Freddie Mercury με τίτλο Bohemian Rhapsody που έρχεται το Νοέμβριο η Fox θα ρίξει τις δυνάμεις της στην παραγωγή του Spamalot.

ΟΚ, προφανώς τίποτα δεν ξεφεύγει από την νοσταλγική μανία των reboots/sequels/remakes και πλέον τίποτα δεν σταματάει το Χόλιγουντ από το να τρώει συνεχώς τις σάρκες τους, οπότε εδώ που φτάσαμε λέμε γιατί όχι και περιμένουμε να δούμε ξανά τους ιππότες που λένε ΝΙ να επιστρέψουν στη μεγάλη οθόνη.

Best of internet