Quantcast

Ο Ρούτγκερ Χάουερ δεν ενθουσιάστηκε καθόλου με το σήκουελ του Blade Runner

«Φαίνεται υπέροχη ταινία, αλλά» λέει ο Ολλανδός που υποδυόταν τον τρομακτικό replicant Ρόι Μπάτι

THE NERDSTREAM

21 Φεβρουαρίου 2018

Σχεδόν πέντε μήνες μετά το ντεμπούτο του Blade Runner 2049 του Ντενί Βιλνέβ, δηλαδή του sequel για μια από τις σημαντικότερες ταινίες επιστημονικής φαντασίας στην ιστορία του κινηματογράφου, οι κριτικές ήταν σε γενικές γραμμές καλές, με διθυραμβικές αναφορές για ένα οπτικό αριστούργημα, αλλά και με πολλές εύλογες παρατηρήσεις σχετικά με την αναπόφευκτη σύγκρισή του με την αυθεντική ταινία του Ridley Scott. Όπως και να ‘χει, με την ταινία του Βιλνέβ δεν φαίνεται ιδιαίτερα ενθουσιασμένος ο Ρούτγκερ Χάουερ, ο Ολλανδός ηθοποιός που υποδυόταν τον εντελώς τρομακτικό replicant Ρόι Μπάτι. Ο Χάουερ, o oποίος μίλησε στο Hollywood Reporter για τον ρόλο του στην ταινία Samson, αλλά τελικά κατέληξε να μιλάει για το περιβόητο σίκουελ του Blade Runner:

«Tο επεξεργάζομαι. Φαίνεται υπέροχη, αλλά «παλεύω» να δω γιατί αυτή η ταινία ήταν απαραίτητη. Απλώς σκέφτομαι ότι αν κάτι είναι τόσο όμορφο, πρέπει να το αφήσεις μόνο του και να κάνεις μια άλλη ταινία. Μην ακουμπάς πάνω στην επιτυχία που είχε κερδίσει περισσότερα από 30 χρόνια. Με πολλούς τρόπους, το Blade Runner δεν αφορούσε τόσο τους replicants, αλλά το τι σημαίνει να είσαι άνθρωπος. Είναι σαν τον E.T. Όμως δεν είμαι σίγουρος ποιο ήταν το ερώτημα στο δεύτερο Blade Runner. Δεν είναι μια χαρακτηροκεντρική ταινία και δεν υπάρχει χιούμορ, δεν υπάρχει αγάπη, δεν υπάρχει ψυχή. Μπορείς να το δεις σαν φόρο τιμής στην πρωτότυπη ταινία. Αλλά αυτό δεν είναι αρκετό για μένα. Ήξερα ότι δεν πρόκειται να λειτουργήσει. Αλλά νομίζω ότι δεν είναι σημαντικό τι νομίζω.»

Είτε σας άρεσε η ταινία, είτε όχι, μπορείτε τουλάχιστον να πείτε ότι ο Χάουερ απάντησε τίμια, επισταμένα και με επιχειρήματα για το εάν θεωρεί το Blade Runner 2049 μια καλή ταινία, ενώ αν ήταν κακός θα έλεγε ότι η ταινία θα χαθεί στο χρόνο σαν δάκρυα στη βροχή.

Best of internet