Quantcast

10 φοβερές ταινίες καταστροφής για να περάσετε (πολύ) μοναχικά το σημερινό βράδυ

Δεν έχουμε τσεκάρει καν το ημερολόγιο, έτσι τυχαία μας ήρθε

Αλέξανδρος Παπαγεωργίου

14 Φεβρουαρίου 2018

Το Χόλιγουντ αγαπάει τις ταινίες με μεγάλες καταστροφές, και ως γνωστόν οι μεγαλύτερες καταστροφές είναι βγαλμένες από την ζωή – αυτήν την ζωή στην οποία γεννιόμαστε μόνοι και πεθαίνουμε μόνοι. Υπήρξαν αμέτρητα φιλμ με ναυάγια, σεισμούς, καταποντισμούς, πτώσεις κομητών και φονικές επιδημίες που αφήνουν τους θεατές άναυδους και φοβισμένους, να κλαίνε μόνοι τους σ’ ένα σκοτεινό δωμάτιο υπό το ασφυκτικό φως της οθόνης του υπολογιστή, σβήνοντας παλιά μηνύματα στο κινητό.

Είτε πρόκειται για παλιές ταινίες από τις δεκαετίες του ’60 και του ’70, οι οποίες αποπνέουν την γλυκιά νοσταλγία που προκαλούν οι κοινές σας φωτογραφίες από τότε, είτε πρόκειται για σύγχρονες blockbuster υπερπαραγωγές που κοστίζουν όσο τα λεφτά που δώσατε στα ξίδια για να ξεχάσετε, μαζέψαμε τις 10 καλύτερες ταινίες καταστροφής για να δείτε σήμερα το βράδυ εντελώς μόνοι σας – αν δεν έχετε κανονίσει κάτι άλλο φυσικά, εμείς δεν πρόκειται ποτέ να σας πιέσουμε ή να σας αναγκάσουμε να κάνετε κάτι που δεν θέλετε.

Ο ΤΙΤΑΝΙΚΟΣ

Η σπουδαιότερη ταινία καταστροφής, η οποία για κάποιον μυστήριο λόγο ταιριάζει γάντι στην κατάστασή μας. Η έκταση της καταστροφής στην, κλασική πλέον, ταινία του James Cameron είναι τεράστια, με αποκορύφωμα το ομώνυμο πλοίο να ραγίζει στα δύο σαν τις ευαίσθητες καρδιές που διαβάζουν αυτό το αφιέρωμα και δεν κατάφεραν να χωρέσουν πάνω στην ίδια ξύλινη πόρτα ώστε να σωθούν.

Ο ΠΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΚΟΛΑΣΕΩΣ

Ίσως η κλασσικότερη ταινία καταστροφής, το εμβληματικό The Towering Inferno του 1974 περιγράφει τον πανικό που ξεκινάει όταν ένας φαινομενικά σταθερός ουρανοξύστης κινδυνεύει να καταρρεύσει κατά την διάρκεια του opening party, προκαλώντας μεγάλη έκπληξη στους φίλους σας που πίστευαν ότι τα πάτε καλά γενικά.

ΤΑ ΠΟΥΛΙΑ

Του Χίτσκοκ. Ναι, Τα Πουλιά προφανώς και είναι ταινία καταστροφής, κι αφού έσπειραν τον τρόμο και την δυστυχία πέταξαν μακριά σαν την νιότη που υποσχόταν πως θα γίνετε άλλοι.

ΑΡΜΑΓΕΔΔΩΝ

Ένας αστεροειδής στο μέγεθος του Τέξας απειλεί την γη στο διακριτικό low-budget indie δράμα του Michael Bay. Ο Bruce Willis μπορεί να σώσει τον πλανήτη, αλλά δυστυχώς δεν μπορεί να κάνει τίποτα για τα δάκρυά σας καθώς τραγουδάτε σπαρακτικά DON’T WANNA CLOSE MY EYEEEEES.

ΟΛΕΘΡΙΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ

Η Ολέθρια Σύγκρουση είναι αυτή η ταινία που συχνά μπερδεύετε με την από πάνω, γιατί βγήκαν το ίδιο καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς κι έχουν σχεδόν την ίδια πλοκή. Συγνώμη, ξεχάσαμε να βάλουμε trigger warning για τον τίτλο της ταινίας – κι ελπίζουμε ο όλεθρος να έχει καταλαγιάσει κάπως.

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΡΗΓΜΑ

Όταν ένα ακραία ισχυρός σεισμός που προκαλείται από το ρήγμα San Andreas απειλεί να κατεδαφίσει ολόκληρο το Λος Άντζελες, ο The Rock είναι ο μόνος που μπορεί να σώσει την πόλη αφού στέκεται δίπλα της σαν Βράχος, ακριβώς όπως δεν μπορέσατε να κάνετε εσείς για εκείνη.

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ

Μετά την επόμενη μέρα είναι πάντα το πιο δύσκολο.

2012

Έξι ολόκληρα χρόνια έχουν περάσει, φτάνει, ξέχασε τον, δεν του αξίζει. Στην ανάγκη δες την απαράδεκτη ταινία του Roland Emmerich για την καταστροφική προφητεία των Μάγιας μήπως και ξεφύγει λίγο το μυαλό.

Η ΜΟΛΥΝΣΗ

Η μαζική επιδημία που ξεσπάει στην μια-χαρά-ταινία του Steven Soderbergh βρίσκει απέναντί της τους αποφασισμένους Matt Damon και Marion Cotillard, αλλά εμείς ξέρουμε πιο είναι το μοναδικό αποτελεσματικό αντίδοτο σ’ αυτό το δηλητήριο που καίει τα σωθικά σας: ο έρωτας με έρωτα περνάει.

Η ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ

To Poseidon Adventure είναι για τον Τιτανικό κάτι σαν τον χωρισμό των γονιών σας για τον δικό σας. Είναι παλιό, είναι vintage, ο χρόνος έχει γιατρέψει τις επιφανειακές πληγές, αλλά κάτι βαθιά εντός σας ακόμα ουρλιάζει THERE’S GOTTA BE A MORNING AFTER την ώρα που το πλοίο βουλιάζει στα παγωμένα νερά σαν τα όνειρα που κάποτε κάνατε μαζί.

Best of internet