Quantcast

Το «Star Wars: Episode 9» μάλλον θα μοιάζει με το «Blade Runner 2049», και μπράβο του

Η Disney προσέλαβε τον άνθρωπο που ήταν υπεύθυνος για την αισθητική του

THE NERDSTREAM

14 Φεβρουαρίου 2018

Είτε σας άρεσε το περσινό Blade Runner 2049 είτε όχι, το βέβαιο είναι ότι πρόκειται για ένα από τα πιο εντυπωσιακά και οπτικά αψεγάδιαστα φιλμ που έχουμε δει στην μεγάλη οθόνη σ’ αυτόν τον αιώνα. Φυσικά, τα εύσημα γι’ αυτό ανήκουν σε πολλούς ανθρώπους, όπως στον εξαιρετικό σκηνοθέτη Denis Villeneuve, τον επίσης εξαιρετικό διευθυντή φωτογραφίας Roger Deakins, αλλά και τον art director της ταινίας Paul Inglis, δηλαδή αυτόν που επιβλέπει την αισθητική του φιλμ και την υλοποίηση του production design.

Μα δείτε, δεν είναι τέλειο;

Αυτόν τον άνθρωπο, λοιπόν, προσέλαβε η Disney ως art director για το Star Wars: Episode 9, ο τίτλος του οποίου ακόμα αγνοείται. Μέχρις στιγμής δεν γνωρίζουμε και πάρα πολλά για την ταινία. Γνωρίζουμε όμως ότι θα σκηνοθετηθεί κι αυτή από τον J.J. Abrams, έπειτα από την απόλυση του Colin Trevorrow που επρόκειτο να είναι αρχικά ο σκηνοθέτης. Προφανώς ο Inglis θα παίξει σημαντικό ρόλο στο πώς θα μοιάζει οπτικά το νέο Star Wars, και τα δείγματα γραφής του πέρα από το Blade Runner 2049 είναι επίσης ιδιαίτερα αξιόλογα, αφού περιλαμβάνουν από την πρώτη σεζόν του Game of Thrones και το Prometheus μέχρι το Skyfall και το καταπληκτικό Children of Men.

To Episode 9 αναμένεται τον Δεκέμβριο του 2019, αλλά μέχρι τότε ούτως ή άλλως θα χορτάσουμε και με το παραπάνω Star Wars υλικό, αφού φέτος περιμένουμε την σόλο ταινία του Han Solo, ενώ παράλληλα ανακοινώθηκαν 2 (!) ακόμα τριλογίες – μία από τον Rian Johnson του The Last Jedi και μία από τους δημιουργούς του Game of Thrones.

Best of internet