Quantcast

Ο Πολάνσκι θα σκάσει μύτη ως χαρακτήρας-κλειδί στη νέα ταινία του Ταραντίνο

Και τα ερωτήματα είναι επίμονα

THE NERDSTREAM

2 Φεβρουαρίου 2018

Ήδη ξέρουμε αρκετά πράματα για την νέα ταινία του Κουέντιν Ταραντίνο, δεδομένου πως πρόκειται για ένα project που απέχει ακόμα σχεδόν δύο χρόνια και δεν έχει καν τίτλο. Ξέρουμε ότι θα διαδραματίζεται στο Λος Άντζελες του ‘69, ότι θα έχει στο επίκεντρο τον Τσάρλς Μάνσον κι ότι θα πρωταγωνιστεί ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο.

Αυτό που δεν ξέραμε και μάθαμε σήμερα όμως, είναι ότι ένας από τους κεντρικούς χαρακτήρες της ταινίας θα είναι ο ίδιος ο σκηνοθέτης Ρομάν Πολάνσκι, αμφιλεγόμενη προσωπικότητα χρόνια τώρα και και πρώην σύζυγος της δολοφονημένης Σάρον Τέιτ.

Τουλάχιστον έτσι μας είπε ο ρεπόρτερ του Variety που έριξε την είδηση στο Twitter:

Προφανώς ο αληθινός Ρομάν Πολάνσκι δεν θα είναι στην ταινία, αλλά το ζήτημα ήδη συζητιέται πολύ, αφού ο Γαλλο-Πολωνός σκηνοθέτης είναι γνωστός μεταξύ άλλων για την υπόθεση βιασμού ανήλικης από το 1977, ενώ έκτοτε έχουν έρθει στο φως αρκετές ακόμα αντίστοιχες καταγγελίες.

Το βασικό ερώτημα εδώ είναι αν και πώς ο Ταραντίνο, με το γνωστό κυνικό edginess που τον διακατέχει, θα αποπειραθεί να επεξεργαστεί την ίδια την ζωή του Πολάνσκι τοποθετώντας τον ως χαρακτήρα στην νέα ταινία του, ειδικά αν λάβουμε υπόψη τις εξελίξεις των τελευταίων μηνών στο Χόλιγουντ γύρω από τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις. Κι υπάρχει φυσικά και το ερώτημα ποιος θα τον υποδυθεί.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα νέα που προκύπτουν από το tweet, μαθαίνουμε επίσης ότι ο Μπραντ Πιτ και ο Τομ Κρουζ βρίσκονται ακόμα σε συνομιλίες για τον δεύτερο ρόλο πλάι στον Ντι Κάπριο, κάτι το οποίο δίνει διαστημικές διαστάσεις στο καστ της ταινίας, αφού ήδη αναμένεται να κλείσουν κι η Μάργκοτ Ρόμπι ως Σάρον Τέιτ και ο Αλ Πατσίνο σε άγνωστο ακόμα ρόλο.

Η ιστορία θα λαμβάνει χώρα στο Λος Άντζελες του 1969 και θα επικεντρώνεται σε έναν τηλεοπτικό ηθοποιό που προσπαθεί να βρει τρόπο να χωθεί στην κινηματογραφική βιομηχανία. O στενός του φίλος, ο οποίος είναι και ο κασκαντέρ που γυρίζει τις επικίνδυνες σκηνές του, προσπαθεί να πετύχει ακριβώς το ίδιο. Εντωμεταξύ, η τραγική δολοφονία της Σάρον Τέητ και τεσσάρων ακόμη φίλων της από τους ακόλουθους του Τσαρλς Μάνσον αντικατοπτρίζονται στη βασική αφήγηση της ταινίας.

Θα κυκλοφορήσει στις 9 Αυγούστου του 2019, δηλαδή 50 χρόνια ακριβώς από τα γεγονότα.

Best of internet