Quantcast

Γυμνά οστά και ελληνικά κόμιξ: Μια συζήτηση με τους Δημοσθένη Παπαμάρκο και Kanellos Cob

Με αφορμή το post-apocalyptic κόμικ επιστημονικής φαντασίας Γυμνά Οστά που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Polaris

“Ένας πλανήτης «αμετάκλητα απολεσθείς» για την ανθρωπότητα, μια πραγματικότητα που μάχεται κάθε ιδέα αρετής, κάθε διαχωρισμό ανάμεσα στο καλό και στο κακό, στον άνθρωπο και στη μηχανή. Ένας κόσμος που το σώμα του το έχει καταφάει η σήψη, ένας κόσμος συναρμολογημένος από γυμνά οστά. Σε αυτόν τον κόσμο ένας άνθρωπος και μια μηχανή αναπτύσσουν μια απρόσμενη, συμβιωτική σχέση, για να αντιμετωπίσουν τη φρίκη της ραδιενέργειας και των άλλων ανθρωποφάγων μηχανών. Αδίστακτοι κυνηγοί οι δυο τους, απελπισμένοι νεκροφάγοι σε ένα περιβάλλον όπου η επιβίωση είναι μια διαρκής άσκηση στη βία και τη σκληρότητα.”

Έτσι περιγράφουν τον εαυτό τους τα Γυμνά Οστά, το post-apocalyptic κόμικ επιστημονικής φαντασίας που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Polaris. Ακούγεται σα να περιγράφει προκαταβολικά το 2022; Ίσως, ελαφρώς, ναι. Αλλά οι δημιουργοί του, Δημοσθένης Παπαμάρκος (Γκιάκ, Ερωτόκριτος) και Kanellos Cob (Αντίο Μπάτμαν, Ο Ζητιάνος), είχαν ξεκινήσει να το δουλεύουν πολύ νωρίτερα και με εντελώς διαφορετική φιλοδοξία: να φτιάξουν μια μεγάλη και ζουμερή εκδοχή ελληνικού sci-fi.

Με αφορμή την κυκλοφορία του κόμικ, λοιπόν, φέραμε τον σχεδιαστή Κανέλλο και τον σεναριογράφο Δημοσθένη μια καυτή μέρα του Ιουλίου στο ακόμα πιο καυτό στούντιο του Luben και του Nerdcult και κάναμε μια χορταστική συζήτηση για το πώς δουλέψανε τα Γυμνά Οστά, τι μας γοητεύει στις δυστοπίες, με τι κόμιξ μεγάλωσαν, πώς συνδέεται ο Άρης Βελουχιώτης με τον David Bowie και τον Nikola Tesla και, κυρίως, τι σκατά σχέση έχει με όλα αυτά ο Υποχθόνιος.

Απολαύστε ψύχραιμα και υπεύθυνα:

Best of internet