Quantcast

Το επόμενο κόμικ Joker θα έχει υπογραφή John Carpenter, πράγμα μερακλίδικο

Και μάλιστα την ίδια χρονιά που θα δούμε Joaquin Phoenix στο ρόλο

THE NERDSTREAM

16 Ιουλίου 2019

Για χαρακτήρας που φέτος έκλεισε τα 79 του χρόνια ζωής, η αλήθεια είναι πως o Joker έχει ένα ιδιαιτέρως πολυάσχολο 2019. Πρώτα είχαμε την είδηση ότι ο Joaquin Phoenix ετοιμάζεται να μεταμορφωθεί στον υπερκακό για την επερχόμενη σόλο ταινία του. Μετά είχαμε την εμφάνιση του Joker στο φινάλε του τηλεοπτικού Gotham. Και τώρα έχουμε κάτι ελαφρώς πιο απρόβλεπτο.

Όχι μόνο έρχεται νέο κόμικ Joker, φίλες και φίλοι, αλλά ο συγγραφέας του θα είναι ο λατρείας John Carpenter, δηλαδή ο γίγαντας του action και horror σινεμά που λατρέψαμε επανειλημμένα για τις ταινίες του, από το Halloween και το The Thing μέχρι το Big Trouble in Little China και το They Live. Εκτός αυτών, τον έχουμε λατρέψει για τις εμφανίσεις του με την Ρούλα Κορομηλά, για τις απαντήσεις του σε νεοναζί, για την μουσική του, για όλες τις φορές που οι ταινίες του ενέπνευσαν κάτι σαν αυτό ή αυτό.

Τώρα, λοιπόν, ο γηραλέος σκηνοθέτης (προσφάτως βραβευμένος στις Κάννες παρεμπιπτόντως) θα συνεργαστεί με τον Anthony Burch για το one-shot κόμικ με τίτλο The Joker: Year of the Villain #1, ενώ στο παρελθόν οι δυο τους είχαν συνεργαστεί στο Big Trouble In Little China: Old Man Jack, το οποίο προφανώς βασιζόταν στην αρχική ταινία του Carpenter.

Το κόμικ θα είναι μέρος ενός μεγαλύτερου κόμικ event της DC με τον τίτλο Year of the Villain, οπότε στο μέλλον θα δούμε κι άλλους κλασικούς κακούς να αποκτούν νέους δικούς τους τίτλους. Ωραία νέα γενικά, αλλά μην ξεχνιόμαστε: ακόμα κρατάμε μούτρα στην DC για το κλείσιμο της Vertigo.

Στο μεταξύ, ας θυμηθούμε ξανά τι μας περιμένει σε λίγο καιρό:

Best of internet