Quantcast

Στο μεταξύ, ο Dali είχε γράψει μια ταινία για τους Marx Brothers που δεν γυρίστηκε ποτέ αλλά πλέον είναι graphic novel

Μερικές φορές η φράση bad trip είναι ανεπαρκής

THE NERDSTREAM

19 Μαρτίου 2019

Γενικά, η σχέση του μεγάλου μάγιστρου του σουρεαλισμού, Salvador Dali, με το σινεμά ήταν μια σχέση τρικυμιώδης και πλούσια, πλην μάλλον καταραμένη. Μπορεί στα τέλη του ’20 και τις αρχές του ’30 να έφτιαξε δύο θρυλικές ταινίες με τον Luis Bunuel (τον Ανδαλουσιανό Σκύλο και την Εποχή του Χρυσού), αλλά έπειτα μέτρησε δύο πολύ φαντασμαγορικά πρότζεκτ που δεν κατάφεραν ποτέ να γίνουν πραγματικότητα.

Το ένα ήταν η καταραμένη απόπειρα του Alejandro Jorowsky να κάνει ταινία το Dune του Frank Herbert (αυτήν που έφτιαξε αποτυχημένα ο David Lynch και τώρα θα ξαναδοκιμάσει ο Denis Villeneuve) στα 70s, με τον Dali να επρόκειτο να παίξει τον αυτοκράτορα της επικής ιστορίας. Το άλλο πρότζεκτ ήταν μια ταινία για τους θρυλικούς Marx Brothers που είχε γράψει ο ίδιος ο Dali, σε μια συνεργασία που μύριζε μουστάκι από χιλιόμετρα.

Η ταινία θα είχε τον τίτλο Giraffes on Horseback Salad, και τώρα οι Josh Frank, Manuela Pertega και Tim Heidecker την μεταμόρφωσαν σε graphic novel (όπως έγινε και με το ίδιο το Dune που κατέληξε στο αριστουργηματικό κόμικ Incal), το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει τον επόμενο μήνα. Στο μεταξύ, το IndieWire εξασφάλισε ένα αποκλειστικό preview 4 σελίδων, το οποίο δίνει μια γεύση από την αναμενόμενα σουρεάλ αισθητική του κόμικ.

Τσεκάρετε:

Best of internet