Quantcast

Το αδικοχαμένο σενάριο του Γουίλιαμ Γκίμπσον για το Alien 3 έρχεται σε κόμικ

Αν και θα ήμασταν πρόθυμοι να δώσουμε μέχρι κι ένα πόδι μας για να βλέπαμε την ταινία

THE NERDSTREAM

13 Ιουλίου 2018

Λοιπόν, κρατηθείτε αγαπητοί αναγνώστες, γιατί αυτή είναι μια από τις αγαπημένες μας ιστορίες στο σύγχρονο Χόλιγουντ. Βρισκόμαστε στο 1987 και οι παραγωγοί/σεναριογράφοι του μέχρι τότε Alien franchise, David Giler και Walter Hill, πηγαίνουν στον ήδη σπουδαίο sci-fi συγγραφέα William Gibson, ο οποίος είχε ήδη συνεπάρει τα πάντα με το cyberpunk αριστούργημά του Νευρομάντη, και του προτείνουν να γράψει το σενάριο για το Alien 3. Ο Gibson, ο οποίος δεν είχε δουλέψει στο σινεμά μέχρι τότε, ψήνεται και όντως ετοιμάζει ένα σενάριο πάνω σε μια ιστορία των δύο προαναφερθέντων.

Σύμφωνα και με τον ίδιο, το σενάριο του Alien 3 ήταν μια ταρκοφσκική-μαρξιστική προσέγγιση στο space opera ύφος με σαφείς ψυχροπολεμικές αναφορές που απομακρύνονταν όμως από το κλασικό χολιγουντιανό cold war πνεύμα. ΟΚ, όπως είναι λογικό, η Fox δεν ψήθηκε και τόσο πολύ με το σενάριο του Γκίμπσον και, για διάφορους ακόμα λόγους, αποφάσισε να το πιστολιάσει αφού δεν πήγαινε το franchise εκεί που θέλανε. Και τελικά, το Alien 3 κατέληξε αυτό το περίεργο πράμα που είδαμε όλοι, όντας κι η πρώτη ταινία του David Fincher, ενώ πολύυυ αργότερα το σενάριο του Gibson κυκλοφόρησε ευρέως στον μαγικό κόσμο του ίντερνετς.

Αργότερα ο Γκίμπσον ταλαιπωρήθηκε πολύ στην σχέση του με το σινεμά, αφού πολλά έργα του επιχειρήθηκε να γίνουν ταινίες και απέτυχαν (με τον Νευρομάντη πρώτο και καλύτερο), ενώ τελικά αυτά που καταφέραμε να δούμε ήταν το Johnny Mnemonic και το New Rose Hotel – πράγματα που αγαπάμε για πολύ διαφορετικούς λόγους το καθένα – αλλά και το υπέροχο ντοκιμαντέρ No Maps for These Territories.

Ε, τώρα ήρθε η ώρα να βγει ξανά στην επιφάνεια το αδικοχαμένο σενάριο του Gibson για το Alien 3, σε μορφή κόμικ αυτήν τη φορά. Όπως μάθαμε από την ιστοσελίδα της Dark Horse και την συνέντευξη του ίδιου του συγγραφέα στο CBR, το σενάριο θα γίνει μια νέα σειρά κόμικ με το illustration του Johnnie Christmas. Το πρώτο τεύχος, από τα 5 συνολικά που θα έχει η σειρά, αναμένεται στις 7 Νοεμβρίου, κι η αλήθεια είναι ότι το περιμένουμε με μεγαλύτερη αγωνία από τα πράγματα του Alien franchise που μας έχει δώσει ή υποσχεθεί η μεγάλη οθόνη τα τελευταία χρόνια, ειδικά μετά την απογοήτευσή μας (και) από το Alien: Covenant.

Στο μεταξύ, τσεκάρετε το εξώφυλλο και τις πρώτες εικόνες του κόμικ.

Best of internet