Quantcast

Μα τον Γκρίζο Γκάνταλφ, έρχεται «καινούριο» βιβλίο από τον Tζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν μέσα στο 2018

Με τίτλο The Fall of Gondolin σε επιμέλεια του γιου του, Κρίστοφερ Τόλκιν

THE NERDSTREAM

10 Απριλίου 2018

Ναι, αγαπητοί φίλοι κι αγαπητές φίλες. Αν νομίζατε ότι το υλικό από τον πολυ-αγαπημένο συγγραφέα Tζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν έχει στερέψει, τότε πλανάστε πλάνην οικτρά. Δεν είναι μόνο ότι ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών επιστρέφει σε μορφή τηλεοπτικού blockbuster από την Amazon Studios, πλέον είναι γεγονός και η έκδοση ενός ολοκαίνουριου (!) βιβλίου από την αχανή πηγή φαντασίας του Τόλκιν.

Ο τίτλος του θα είναι The Fall of Gondolin και πρόκειται να κυκλοφορήσει τον Αύγουστο του 2018 σε επιμέλεια του γιου του συγγραφέα, του 93χρονου Κρίστοφερ Τόλκιν. Το έκτασης 300 σελίδων κείμενο γράφτηκε από τον Τόλκιν το 1916, κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του έπειτα από την Μάχη του Σομμ κατά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, και σύμφωνα με τον ίδιο ήταν “η πρώτη αληθινή ιστορία της Μέσης Γης”.

Το Fall of Gondolin, λοιπόν, αφηγείται την ιστορία μιας μυστηριώδους πόλης που καταστρέφεται από σκοτεινές δυνάμεις και εστιάζει στην μάχη μεταξύ του υπερ-σατανικού Morgoth και του θαλάσσιου θεού Ulmo για τον έλεγχο της Gondolin – καταλήγοντας στην μεγαλύτερη μάχη που έχουμε δει στο Τολκινικό έργο εκτός του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών.

Προφανώς, ουκ ολίγοι από τους χαρακτήρες του βιβλίου θα είναι οικείοι στους αναγνώστες και τις αναγνώστριες από το Σιλμαρίλιον, ενώ το Fall of Gondolin θα περιέχει επίσης μπάλρογκς, δράκους, ορκς και άλλα αγαπημένα πλάσματα από το φανταστικό σύμπαν του Τόλκιν. Να υπενθυμίσουμε, βέβαια, ότι το 2017 είχε κυκλοφορήσει άλλο ένα «καινούριο» βιβλίο του Τόλκιν, το Beren and Lúthien, ξανά σε επιμέλεια του Κρίστοφερ. Σύμφωνα με τον εκδότηHarperCollins, ο Τόλκιν θεωρούσε το Fall of Gondolin ως μία από τις τρεις σπουδαιότερες ιστορίας των Παλαιών Ημερών, μαζί με το προαναφερθέν Beren and Lúthien και το The Children of Húrin, το οποίο εκδόθηκε για πρώτη φορά το 2007.

Κουράγιο μέχρι τον Αύγουστο, λοιπόν, και κάτι μας λέει ότι δεν θα αργήσει και πολύ να μεταφραστεί στα Ελληνικά.

Best of internet