Quantcast

Ο ψυχεδελικός πιστολέρο El Topo του Alejandro Jodorowsky επιστρέφει με sequel σε μορφή κόμικ

Είμαστε σίγουροι ότι όλα θα βγάζουν απόλυτο νόημα

THE NERDSTREAM

26 Μαρτίου 2018

Ο αγαπημένος μας ημίτρελος σκηνοθέτης Alejandro Jodorowsky είναι γνωστός για διάφορα πράγματα, μεταξύ των οποίων για τις καταπληκτικές ταινίες που έκανε, αλλά και για τις καταπληκτικές ταινίες που δεν έκανε. Μια τέτοια ιστορία είναι και η περίπτωση του The Sons of El Topo, δηλαδή του νέου κόμικ που ετοιμάζει μαζί με τον illustrator José Ladrönn.

Το El Topo του 1970 ήταν η δεύτερη μεγάλη μήκους ταινία του Jodorowsky κι ήταν επίσης ένα αλλόκοτο, ψυχεδελικό κι υπέροχο western με τον ομώνυμο μαυροντυμένο πιστολέρο ως κεντρικό χαρακτήρα και τον ίδιο τον Jodorowsky σε ρόλο σκηνοθέτη, σεναριογράφου, πρωταγωνιστή και συνθέτη της μουσικής. Για χρόνια ο δημιουργός σχεδίαζε ένα sequel της ταινίας σε κινηματογραφική μορφή με τον τίτλο Abel Cain, αλλά απ’ ό,τι φαίνεται δεν κατάφερε ποτέ να το ολοκληρώσει, οπότε στράφηκε για άλλη μια φορά στον κόσμο των κόμιξ.

Φυσικά, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Jodorowsky ασχολείται με κόμιξ. Όταν απέτυχε (δυστυχώς για όλους μας) να γυρίσει το Dune σε ταινία στα 70s, πήρε πολλές από τις ιδέες για την ταινία και τις μετέτρεψε στο συγκλονιστικό κόμικ The Incal μαζί με τον Moebius, συνεχίζοντας αργότερα με το Metabarons και το Technopriests.

Και τώρα λοιπόν ο Jodorowsky, σε ηλικία 89 ετών πλέον, έχει ετοιμάσει το graphic novel The Sons of El Topo που αναμένεται να συνεχίσει την ιστορία από εκεί που την άφησε η ταινία. Το The Sons of El Topo Volume One: Cain θα κυκλοφορήσει τον Δεκέμβριο του 2018 και περιμένουμε πώς-και-πώς να μας λιώσει ξανά τον εγκέφαλο.

Best of internet