Quantcast

Βγαίνει σίκουελ κόμικ των «300» με αναμέτρηση Ξέρξη – Μέγα Αλέξανδρου

Μπορεί οι δύο στρατηγοί να έζησαν με έναν αιώνα διαφορά, αλλά δεν είναι εκεί το ζήτημα

Χρήστος Πρόεδρος

17 Ιανουαρίου 2018

Tα κόμικ της σειράς «300» τα οποία υπερθεματίζουν τα σιξπακ των Λακεδαιμωνίων και τα ανδρόγυνα χαρακτηριστικά του Ξέρξη έχουν γίνει γόνιμο έδαφος για την ονείρωξη κάθε εθνικοψεκασμένου τύπου στον όμορφο μας τόπο. Ωστόσο, ο δημιουργός τους, Frank Miller, δεν έχει τους Χρυσαυγίτες στο μυαλό του όταν δημιουργεί νέες ιστορίες αφορμώμενες από τους Ελληνοπερσικούς πολέμους. Αυτή τη φορά, 20 ολόκληρα χρόνια μετά την κυκλοφορία του «300», έρχεται η ώρα για την κυκλοφορία της sequel κόμικ ιστορίας, με τίτλο «Xerxes: The Fall of the House of Darius and the Rise of Alexander» (Ξέρξης: Η Πτώση του Οίκου του Δαρείου και η Άνοδος του Αλέξανδρου).

Όπως διαβάζουμε στο nerdist.com, το σίκουελ του Miller θα ολοκληρώνει την ιστορία του Ξέρξη, βάζοντάς τον αντιμέτωπο με τον Μέγα Αλέξανδρο, ο οποίος βέβαια γεννήθηκε περίπου έναν αιώνα μετά τον θάνατο του Ξέρξη, αλλά ας μην είμαστε προσκολλημένοι σε ιστορικές ανακρίβειες, ενώ ήδη έχουμε αποδεχτεί ότι ο Ξέρξης ας πούμε είναι η Grace Jones. Σύμφωνα με το δελτίο τύπου:

Εικόνα από το επερχόμενο κόμικ. Πηγή: Dark Horse.com

«Οι 300 ήταν ένα «διάλειμμα» στη μεγάλη ιστορία των Περσικών Πολέμων. Η μάχη των 300 αντιπροσώπευε ένα επεισόδιο σε μια πολύ μεγαλύτερη σειρά πολέμων», δήλωσε ο δημιουργός του Xerxes Frank Miller. «Αυτή η σειρά λέει την ιστορία της πρώτης μεγάλης σύγκρουσης πολιτισμών, της πρώτης αιματηρής αναμέτρησης μεταξύ Ανατολής και Δύσης. Οι συνθήκες ευνοούν ιδιαίτερα τις περσικές δυνάμεις, αλλά οι Έλληνες έχουν τον Αλέξανδρο, τον μεγαλύτερο στρατιωτικό διοικητή όλων των εποχών.»

Η περιγραφή είναι αρκετά ασαφής, οπότε θα μπορούσε ίσως να αναφέρεται σε επόμενες γενεές στρατιών του Ξέρξη που συναντούν τον Μέγα Αλέξανδρο, αλλά δεν θα προκαλούσε εντύπωση να βλέπαμε στο κόμικ τον ίδιο τον Ξέρξη απέναντι στον Μέγα Αλέξανδρο. Άλλωστε τον βλέπουμε να φιγουράρει στο artwork που συνοδεύει το δελτίο τύπου για το νέο κόμικ, οπότε όλα τα περιμένουμε. Όπως και να ‘χει, το τεύχος # 1 (από τα πέντε) θα κυκλοφορήσει στα κομιξάδικα στις 4 Απριλίου 2018, με πάνω από 30 σελίδες.

Best of internet