Quantcast

ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΔΙΛΗΜΜΑΤΑ: Game of Thrones vs. Breaking Bad

Κι οι δύο σειρές άλλαξαν τον τρόπο που βλέπουμε τηλεόραση, αλλά ποια είναι η καλύτερη;

THE NERDSTREAM

10 Ιουνίου 2020

Η pop κουλτούρα είναι γεμάτη από μεγάλα διλήμματα, όπως κι η ζωή άλλωστε. Και μερικές φορές δεν υπάρχει κανένας άλλος δρόμος: πρέπει να διαλέξεις. Την καλύτερη σειρά, την καλύτερη ταινία, τον καλύτερο σκηνοθέτη. Όσο δύσκολο και βασανιστικό κι αν είναι, πρέπει να διαλέξεις. Γι’ αυτό ακριβώς υπάρχουν και Τα Μεγάλα Διλήμματα, δηλαδή οι κινηματογραφικές και τηλεοπτικές αποφάσεις που θα χρειαστεί να πάρετε για να μπορείτε να κοιμηθείτε ήσυχα το βράδυ.

Αν κάτι έχει στιγματίσει την τελευταία δεκαετία, αυτό είναι το γεγονός ότι οι τηλεοπτικές σειρές μπήκαν βαθύτατα στη ζωή όλων μας. Εκεί που λέξεις όπως το streaming και το binge-watching αφορούσαν μόνο τους νέρντουλες ή τους αγγλομαθείς, τώρα είναι αναπόσπαστα κομμάτια του καθημερινού μας λεξιλογίου. Όλοι βλέπουμε σειρές, όλοι ξημεροβραδιαζόμαστε σε streaming πλατφόρμες, όλοι περιμένουμε το επόμενο μεγάλο τηλεοπτικό κάψιμο.

Κατά μία έννοια, τα 10s ανήκαν στο Netflix, το οποίο έσκασε μύτη σχεδόν από το πουθενά και άλλαξε άρδην το τηλεοπτικό πεδίο και την οικιακή ψυχαγωγία εν γένει. Οι δύο σημαντικότερες σειρές των τελευταίων 10 χρόνων, όμως, δεν ανήκαν σε αυτό. Ήταν το Game of Thrones του HBO και το Breaking Bad του AMC. Ήταν οι δύο σειρές που (μαζί με το Lost λίγο νωρίτερα) έμαθαν σε όλον τον πλανήτη να βλέπει αμερικάνικη τηλεόραση. Κι εκτός αυτού, εδραίωσαν ένα σκοτεινό και βρώμικο τηλεοπτικό ύφος που έπειτα έγινε ψωμοτύρι για κάθε σειρά που ακολούθησε θέλοντας να φαίνεται «σοβαρή» και «ενήλικη».

Τον προηγούμενο μήνα που αφιερώσαμε τον χρόνο και την ενέργειά μας στο Corona Series Madness του Nerdcult για την καλύτερη σειρά της δεκαετίας, οι όροι του τουρνουά δεν επέτρεψαν τη συμμετοχή του Breaking Bad αφού οι πρώτες δύο σεζόν του κυκλοφόρησαν στα 00s. Έτσι, δεν είχαμε την ευκαιρία να δούμε τη μάχη των τιτάνων ανάμεσα σε αυτό και το Game of Thrones. Τώρα, όμως, τίποτα δε μας εμποδίζει.

Με τη βοήθεια της εφαρμογής WaverPoll που έχει φτιαχτεί ακριβώς για πράγματα σαν αυτό, σας καλούμε να αποφασίσετε ψύχραιμα και υπεύθυνα: Game of Thrones ή Breaking Bad;

Ψηφίστε εδώ:

Best of internet