Quantcast

Έφυγε από τη ζωή ο Florian Schneider, συνιδρυτής των Kraftwerk και πρωτομάστορας της ηλεκτρονικής μουσικής

Νικήθηκε από τον καρκίνο σε ηλικία 73 ετών

THE NERDSTREAM

7 Μαΐου 2020

Πέθανε χτες ο θρύλος της ηλεκτρονικής μουσικής, Florian Schneider, σε ηλικία 73 ετών έπειτα από σύντομη μάχη με τον καρκίνο. Τα δυσάρεστα νέα έφτασαν μόλις λίγε μέρες μετά τα γενέθλιά του, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η οικογένειά του.

Φυσικά, ο Schneider βρισκόταν εδώ και δεκαετίες στο πάνθεον της παγκόσμιας μουσικής, αποτελώντας έναν εκ των συνιδρυτών του γερμανικού συγκροτήματος Kraftwerk το 1970. Έπειτα, για σχεδόν 40 χρόνια ο Schneider παρέμεινε στον βασικό πυρήνα του συγκροτήματος μαζί με τον έτερο θρύλο, Ralf Hütter, μέχρι την αποχώρηση του πρώτου από το συγκρότημα το 2008.

Οι Kraftwerk κατείχαν μια ιδιαίτερη θέση στη μουσική ιστορία. Από τη μία βρίσκονταν στην εμπροσθοφυλακή της τεχνολογικής καινοτομίας και της ηλεκτρονικής πρωτοπορίας, ενώ την ίδια ώρα είχαν τεράστια εμπορική επιτυχία και άλλαξαν την πορεία της pop μουσικής – προς το ηλεκτρονικότερο φυσικά. Χωρίς αυτούς, η μουσική του δεύτερου μισού του 2ού αιώνα δεν θα ήταν ίδια, επηρεάζοντας βαθύτατα το techno και το hip-hop στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού αλλά και το synth-pop και το new wave στην Ευρώπη.

Μετά την ανακοίνωση του θανάτου του χτες το απόγευμα, δεν άργησαν να εμφανιστούν οι αποχαιρετισμοί και τα tributes προς τον Schneider από άλλους σπουδαίους καλλιτέχνες και μπάντες:

Best of internet