Quantcast
MISC

7 Λεπτά Ψυχής: Από τις 7 Ιουνίου σε Α’ Προβολή αποκλειστικά στο Cinobo

7 Minutes of Soul: Το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Πάνου Βλάχου


LUBEN CREW · 27 Μαΐου 2021

Επίσημη Συμμετοχή

26ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας.

Επίσημη Συμμετοχή

Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης 2021

Συμμετοχή στο Επίσημο Διαγωνιστικό

15ο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Λος Άντζελες

Συμμετοχή στο Επίσημο Διαγωνιστικό

Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Μαδρίτης 2021

Μπορούν 7 λεπτά ψυχής να αλλάξουν την ιστορία; Με τη φράση αυτή, ο Πάνος Βλάχος συνοψίζει μια πρωτότυπη προσέγγιση πάνω στο αθλητικό ντοκιμαντέρ, ενώνοντας την έρευνα για ένα ιστορικό γεγονός (τον θρίαμβο του Σπύρου Λούη στον Μαραθώνιο του 1896) με μια υπαρξιακή αναζήτηση για την έννοια του δρομέα στον σύγχρονο κόσμο.

Από τις 7 Ιουνίου το ντοκιμαντέρ 7 Λεπτά Ψυχής θα είναι διαθέσιμο για streaming, σε Α’ Προβολή, αποκλειστικά στην πλατφόρμα του Cinobo. Παράλληλα, το Cinobo σε συνεργασία με τον Πάνο Βλάχο διοργανώνει 3 ειδικές προβολές της ταινίας στις 7, 8 και 9 Ιουνίου στον θερινό κινηματογράφο «Σινέ Φλερύ» (Σκίππη 5-7, Καλλιθέα 176 75). Μετά τις προβολές, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να συνομιλήσει με τον σκηνοθέτη και τους συντελεστές της ταινίας.

Σύνοψη

Στους πρώτους μοντέρνους Ολυμπιακούς Αγώνες το 1896 στην Αθήνα, σημειώθηκε ένα από τα πιο θρυλικά κατορθώματα στην ιστορία του παγκόσμιου αθλητισμού. Ο Σπύρος Λούης βγήκε νικητής του πρώτου επίσημου αγώνα Μαραθωνίου, αφήνοντας τους πάντες άφωνους και προκαλώντας κύματα ενθουσιασμού, εντός και εκτός Ελλάδας. Πώς όμως ένας άσημος νερουλάς από το Μαρούσι, που δεν είχε ποτέ ξανά συμμετάσχει σε κάποιον αθλητικό αγώνα, πέτυχε ένα τέτοιο ασύλληπτο ρεκόρ; Το ντοκιμαντέρ «Εφτά Λεπτά Ψυχής» («Seven Minutes of Soul») αποτελεί το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Πάνου Βλάχου. Ο σκηνοθέτης διερευνά τις ακριβείς συνθήκες που οδήγησαν στο κατόρθωμα του Σπύρου Λούη, δοκιμάζει τον ίδιο του τον εαυτό σε αυτές και ρίχνει φως στους αφανείς ήρωες και στον πιο αμφιλεγόμενο Μαραθώνιο μέχρι σήμερα.

Στις 7 Ιουνίου αποκλειστικά στο Cinobo

Για αιτήματα για screeners επικοινωνήστε με:

Μερόπη Παπαστεργίου, Publicity Assistant, press@cinobo.com , 6948231385

Για περισσότερες πληροφορίες:

Μαρίνα Λιμπέρη, Marketing and Communications Manager, marina@cinobo.com , 6972286623

Επικοινωνία – προώθηση στα media για τον Πάνο Βλάχο:

Χαρά Ζούμα, chara@zumacom.gr

Κίρκη Λιατοπούλου, kirki@zumacom.gr

Best of internet