Quantcast
MISC

Οδηγός επιβίωσης για μαντράχαλους που θέλουν να πάρουν εκείνο το πτυχίο αγγλικών που είχαν αφήσει στη μέση

Τώρα που μπορείτε να δώσετε για Προφίσενσι από το σπίτι, ποια είναι η δικαιολογία;


LUBEN CREW · 11 Ιανουαρίου 2021

Θα σας ταξιδέψουμε πίσω, αγαπητές φίλες κι αγαπητοί φίλοι. Θυμάστε τότε στο λύκειο η μάνα σας έπρηζε συκώτια να κάτσετε να πάρετε το πτυχίο αγγλικών που για κάποιο λόγο είχατε αποφασίσει ότι βαριέστε να κάνετε; Πρώτον, ακόμα εντυπωσιαζόμαστε πώς καταφέρατε να την πείσετε ότι “θα το πάρετε μετά τις πανελλήνιες, αφού περάσετε στη σχολή, μιας και θα έχετε περισσότερο χρόνο”. Δεύτερον, τι λέει, πώς νιώθετε που δεν το έχετε κάνει ακόμα, 10 χρόνια μετά;

Μετά από δύο lockdown λοιπόν, αφού τερματίσατε κάτι παιχνίδια που είχατε ξεχασμένα από πρόπερσι, ξαναείδατε τα Φιλαράκια από την αρχή, κάνατε μερικά πολύ παραγωγικά sessions πιλάτες μέσω τηλεδιάσκεψης και παρακολουθήσατε τρία webinars πάνω το βελγικό τυφλό σύστημα πλεξίματος, μήπως ήρθε η ώρα να σοβαρευτείτε και να ξαναπιάσετε σιγά σιγά τα αγγλικά; Ούτως ή άλλως, προλαβαίνετε, κάτι μας λέει ότι έχετε λίγο παραπάνω χρόνο αυτόν τον καιρό.

Δεν τα λέμε τυχαία όλα αυτά. Ξέρουμε ότι η πανδημία άνοιξε διάπλατα το πεδίο των ηλεκτρονικών εκπαιδευτικών εξετάσεων, ώστε να μπορείτε να δώσετε για πτυχίο όπως θέλατε πάντα, δηλαδή από το σπίτι και με το σώβρακο.  Ξέρουμε επίσης ότι το GoLearn παρέχει Πιστοποίηση Αγγλικής Γλώσσας (LanguageCert Test of English – LTE αναγνωρισμένη από τον ΑΣΕΠ μαζί με όλο το υλικό προετοιμασίας για τα πτυχία γλωσσομάθειας στην Αγγλική Γλώσσα (B2/C1/C2, αυτά που παλιά λέγαμε ΛΟΟΥΕΡ, ΑΝΤΒΑΝΣΝΤ και ΠΡΟΦΙΣΕΝΣΙ οι boomers αν θυμάστε) που μπορείτε να δώσετε εξ αποστάσεως.

Κι επειδή ξέρουμε ότι ετοιμάζεστε να πείτε τις κλασικές απαράδεκτες δικαιολογίες που έχουμε χρησιμοποιήσει όλοι για να μην πάρουμε εκείνο το πτυχίο αγγλικών που αφήσαμε στη μέση κάποτε, να σας προλάβουμε:

“Ρε τα έχω ξεχάσει τελείως, δεν θα θυμάμαι τίποτα”

Άσε ρε πονηρέ, άμα είναι για να κάνεις sing-along στο νέο κομμάτι Ariana Grande, να καταλάβεις το πιο σύγχρονο trap slang από την Ατλάντα ή να δεις το καινούριο επεισόδιο εκείνης της σειράς που ακόμα δεν έχει ελληνικούς υπότιτλους μια χαρά τα θυμάσαι.

“Δεν πάω εκεί με τα παιδάκια, θα με κοροϊδεύουν”

Ε, αυτό λέμε. Δε χρειάζεται να πας. Μπορείς να δώσεις τις εξετάσεις από το σπίτι σου. Μην ανησυχείς και μην ντρέπεσαι. Για την ψηφιακή πλατφόρμα που θα σε εξετάσει είσαι απλά ένας αριθμός. Αυτό συνήθως είναι κακό, αλλά εδώ μας κάνει, οπότε το κρατάμε.

“Δεν το έχω να γράφω έκθεση”

Οκ, τώρα μιλάμε πιο συγκεκριμένα. Πάντα η έκθεση ήταν ο φόβος κι ο τρόμος των εξεταζόμενων, ακόμα βλέπεις ενήλικες ανθρώπους να τριγκάρονται αν ακούσουν την λέξη “Writing”, αλλά μη φοβά

Best of internet