Quantcast
MISC

Πώς θα ήταν πέντε χρόνια Luben, αν ήταν μπύρα;

Κάναμε τις πράξεις, πήραμε τα ρίσκα, φτιάξαμε μια, για να το μάθουμε από πρώτο χέρι


Σπύρος Μαυρογιάννης · 15 Δεκεμβρίου 2017

Μέσα στα πέντε αυτά χρόνια από τότε που, σε μια απονενοημένη κίνηση, σηκώσαμε το Luben.TV στον αέρα του ελληνικού ιντερνετς έχουμε καταναλώσει όλα τα ξίδια και τα ναρκωτικά που υπάρχουν, αγαπητοί φίλοι. Σκόνες, τριπάκια, σιρόπια, καρτέλες, χόρτα και κάθε είδους ψυχότροπο πέρασαν από τις οθόνες μας και κατέληξαν στις δικές σας. Ντίλερ μας; Η ίδια η λουμπεν ελληνική πραγματικότητα σε κάθε της πτυχή, της οποίας εμείς δεν ήμασταν ποτέ τίποτα άλλο απο χρήστες αλλά και βαποράκια της.

Καθώς λοιπόν έφτασε μια ακόμα επέτειος που αυτός ο θλιβερός βόθρος βρίσκεται ακόμα online, πολλές ιδέες πέρασαν απο το μυαλό μας για το πως θα μπορούσαμε να το γιορτάσουμε. Συνηθισμένοι στις ξεκαρδιστικές ιδέες άρθρων για τις οποίες μας αγαπήσατε όπως «Πώς θα ήταν αν τα πιγκαλ των πολιτικών αρχηγών είχαν instagram», «17 τσάροι μονόρχεις μαγειρεύουν βρέφη σε συνταγές του Ευτύχη Μπλέτσα» και «Η Ζωή Σου Αλλά Με Μπατονέτες του Ερίκου Πετιλόν», σκεφτήκαμε να κάνουμε κάτι αντίστοιχο.

Αναρωτηθήκαμε πώς θα ήταν αν όλα αυτά τα πέντε χρόνια που καταγράφουμε με κάθε ανατριχιαστική λεπτομέρεια την ιστορική πορεία της πιο όμορφης χώρας στον κόσμο στην κατάπτωση της, με νομοτελειακό σκοπό να ξαναγεννηθεί απο τις στάχτες της, τα κάναμε κάτι απτό. Κάτι καθημερινό. Που θα μπορούσες να το στρίψεις σε τρια χαρτάκια. Η που θα μπορούσες να το βάλεις σε ένα μπουκάλι και να το πιεις, ας πούμε. Και το κάναμε πραγματικότητα. Φτιάχνοντας τη μπύρα που θα ήταν το Luben, αν το Luben ήταν μια μπύρα.

Στην προσπάθεια μας αυτή ψάξαμε για να βρούμε συνεργούς που συμμερίζονται το όραμά μας και καταλαβαίνουν τις ανησυχίες μας. Και τους βρήκαμε κάτω από τα καλυμμένα απο τρίχες πρόσωπα των Satyr Brews. Δηλαδή, των καλύτερων στην πιάτσα. Μετά από μια σειρά από διαβουλεύσεις, συσκέψεις, συναντήσεις και μπυρογκρουπ καταλήξαμε στην βασική ιδέα. Και μετά αυτοί ανέλαβαν να συντάξουν το μνημόνιο της συνεργασίας μας σε μια συνταγή. Που υλοποιήθηκε με φροντίδα και μεράκι από την βαριά βιομηχανία της χώρας – στο ζυθοποιείο της Noctua Brewery Athens.

 

Το αποτέλεσμα αφήνει ικανοποιημένους ακόμα και τους πιο απαιτητικούς. Δύο ολόκληροι τόνοι από μια υψηλών προδιαγραφών India Pale Ale βράστηκαν και ζυμώθηκαν για να μπουν στα βαρέλια και τις φιάλες που θα μας συντροφεύσουν στα πάρτυ μας -και το γραφείο μας- το επόμενο διάστημα. Και που, αν δε γουστάρετε τις φάτσες μας και τις μουσικές μας, (πράγμα λογικό) μπορείτε να τα γευτείτε παραγγέλνοντας στο σπίτι σας την επετειακή συσκευασία από το Ale Box.

Με την μυρωδιά ενός φρεσκοκατουρημένου χωραφιού στο Πόγραδετς, με ένα χρώμα ξανθό όπως το ελληνικό γένος και θολό όπως οι προθέσεις μας, με μια γεύση πικρή σαν χρέος στην ευρωζώνη και γλυκιά σαν ηλιοβασίλεμα στο Αιγαίο, με έναν παχύ αφρό σαν υπόσχεση clickbait είδησης καθώς και με ένα καλά κρυμμένο δυνατό αλκοόλ, όπως η έξω καρδιά του νεοέλληνα. Η Luben Brew είναι μια μπύρα που αν δεν υπήρχε θα ‘πρεπε και πάλι να την εφεύρουμε. Η μπύρα που δεν χρειαζόμαστε, αλλά σίγουρα αυτή που μας αξίζει. Κάτι σαν το μέσο στο οποίο γράφονται με αγάπη πρός όλους εσάς που ήσασταν μαζί μας όλα αυτά τα χρόνια, αυτές οι γραμμές.

Υγείες!

 

 

 

 

 







Best of internet