Quantcast
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ FOOD GUIDE 2017 ΦΑΓΗΤΟ

Streetwise : Ένα all day στέκι με φαγητά από άλλον πλανήτη και προσωπικό που τα σπάει

Στην Πετρούπολη περάσαμε εμείς καλά κι αυτοί καλύτερα


Μαρίτα Αλημίση · 24 Οκτωβρίου 2017

Για το Streetwise σου είχαμε μιλήσει 6 μήνες πριν, όταν έγινε το μεγάλο μπαμ με το Steamed Bun Burger του μαγαζιού. Το αφράτο bao bun, δηλαδή, που δεν το βρίσκει κανείς συχνά στην Αθήνα και που πραγματικά είναι όσο τούμπανο ακούγεται, στο λέμε εμείς που πήγαμε και το καταβροχθίσαμε. Από τότε αποκτήσαμε μια σχέση αγάπης με το all-day στέκι στην Πετρούπολη που στις 30 Νοέμβρη κλείνει αισίως 1 χρόνο με την μορφή που έχει σήμερα.

Λογικά, τώρα θα αναρωτιέσαι ποια είναι η μορφή που έχει σήμερα. Περίμενε, θα σου τα πούμε όλα σιγά-σιγά. Ο Κώστας και ο Σπύρος, λοιπόν, χρόνια φίλοι και συνέταιροι, άνοιξαν το Streetwise στο μέρος που μεγάλωσαν και αγάπησαν από μικροί καθώς και οι δύο είναι εραστές δυτικών προαστίων. Μετά από πειραματισμούς, κατάφεραν να στήσουν ένα «καθημερινό» value for money μαγαζί, με ωραία ατμόσφαιρα και υψηλή ποιότητα σε υπηρεσίες και υλικά αλλά σε καμία περίπτωση δήθεν και στημένο.

Ένα μέρος που δίνει μεγάλη βαρύτητα στις προσωπικές σχέσεις, όχι μόνο γιατί δουλεύει με local πελατεία, αλλά πρωτίστως γιατί τα παιδιά που θα σε εξυπηρετήσουν εκεί είναι ένα κι ένα. Τους ενδιαφέρει να καταλάβουν όντως τι θέλεις, δεν προσπαθούν να σου πασάρουν εξεζητημένα πράγματα, δεν θα γελάσουν από ευγένεια, θα γελάσουν επειδή είσαι ωραίος τύπος και είπες κάτι αστείο. Αν δεν είσαι, μην πας στα δυτικά.

Στο Streetwise θα βρεις από το πρωί speciality coffee (ένα σταθερό blend καθημερινά αλλά και μια δεύτερη πρόταση με διαφορετικό γευστικό προφίλ) καθ’ ότι έχει και ένα όνομα να δικαιολογήσει. Βλέπεις streetwise είναι ο περπατημένος, εκείνος που το ψάχνει και θέλει να είναι ενημερωμένος γι αυτά που πραγματικά τον ενδιαφέρουν χωρίς, όμως, να το παίζει ιστορίας. Στο μαγαζί, λοιπόν, θα δοκιμάσεις πιάτα από άλλον πλανήτη αλλά πλήρως προσαρμοσμένα στον δικό μας. Πιάτα που μπορεί πχ. να έχουν έναν έθνικ προσανατολισμό ή μια βιολογική κατεύθυνση στα υλικά όμως είναι δοσμένα ως το απόλυτο comfort food.

Όπως ας πούμε τα Μέιντ-Ιν-Ταϊβάν Νουντλς (ναι έτσι θα τα αναζητήσεις στον κατάλογο) που είναι πρακτικά μια γαμάτη σαλάτα με τραγανό κοτόπουλο, φιστίκι, sweet chili, φρέσκο κόλιανδρο και, φυσικά, νουντλς. Ή τα ναπολιτάνικα νιόκι, τα φουρνιστά ζυμαρικά από πατάτα με κόκκινη σάλτσα, μοτσαρέλα και παρμεζάνα. Από την εμπειρία μου (ποιά;) σ’ αυτό το σημείο να σου ‘πω ότι είναι τα πιο ωραία νιόκι που έχω δοκιμάσει. Σερβίρονται ζεστά-ζεστά σε μαντεμένιο σκεύος και λιώνουν κυριολεκτικά στο στόμα σου την ώρα που προσπαθείς να πεις ένα μεγάλο ρισπέκτ στην κουζίνα.

Φυσικά, οι επιλογές του καταλόγου είναι άπειρες όπως τα τιτανοτεράστια burgers με μαλακό brioche ψωμάκι, μαμαδίστικο μοσχαρίσιο μπιφτέκι ή βίγκαν μπιφτέκι φαλάφελ και πολλά διαφορετικά υλικά που εναλλάσσονται ανάλογα την πείνα και την διάθεση. Τα sandwich, επίσης, επιεικώς τα σπάνε. Θα βρεις από bagels και γαλλικές μπακέτες μέχρι αλμυρά κρουασάν που είναι πραγματικά ό,τι πρέπει όταν έχεις ανάγκη να τσιμπήσεις κάτι γρήγορο (και οικονομικό).

Και κάπου εδώ φίλοι μου έφτασε η ώρα να μιλήσουμε για το έπος που ονομάζεται brunch. Mια απίστευτη αμερικανιά που τα τελευταία χρόνια έχουμε καλωσορίσει στην Ελλαδάρα και μπράβο μας. Στο Streewise, λοιπόν, θα φας ένα από τα πιο πλούσια brunch της Αθήνας. Έκτος από την τεράστια ποικιλία σε αυγά που διαθέτει το κατάστημα, την αμέσως επόμενη Κυριακή που θα βρεθείς στα μέρη, κάνε στον εαυτό σου ένα δώρο και δοκίμασε τις δύο εκδοχές του french toast του καταλόγου.

To Σπανακοpie (την αλμυρή εκδοχή, δηλαδή) με γέμιση σπανακόπιτα, φέτα, κόκκινη σάλτσα και ένα αυγό μάτι στην κορυφή και καπάκι τα γλυκά french toast δημητριακών με κρέμα μασκαρπόνε και σπιτική μαρμελάδα φράουλα. Μιλάμε για ποιήματα. Μαζί πιες κι ένα Βloody Mary (που είχες και στο χωριό σου) ή κάποιο άλλο από τα signature coctails αφού στο μαγαζί δίνουν την πρέπουσα βάση και στο ποτό. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, πως καθημερινά μετά τις εφτά υπάρχει dj και ο χώρος αποκτά ένα πιο βραδινό mood. Χαμαιλέων το Streetwise.

Αν, μάλιστα, είσαι άρχοντας μπορείς να συνοδεύσεις τη μπύρα ή το κοκτεϊλάκι σου με κάποιο από τα side dishes του καταλόγου. Όπως τα χειροποίητα οnion rings με την κολασμένη BBQ sauce ή τα τραγανά πατατάκια (που όμως είναι αληθινές τηγανιτές πατάτες) με την ψαγμένη chipotle sauce.

Ό,τι από τα παραπάνω και να επιλέξεις πάντως, φρόντισε στο τέλος να πάρεις και γλυκό. Αλήθεια. Στην προηγούμενη επίσκεψή μας είχαμε δοκιμάσει την θρυλική μηλόπιτα με ολόκληρα φουντούκια, παγωτό καραμέλα και χειροποίητη καραμέλα γάλακτος (που την έφτιαξαν μπροστά μας) οπότε καταλαβαίνεις ότι αυτή τη φορά ο πήχυς ανέβηκε κι άλλο. Τόσο, που πριν φύγουμε ζητήσαμε και μας έβγαλαν στο τραπέζι την Sicilian lemon tart. Μια απίστευτη μπισκοτοτάρτα με κρέμα από λεμόνι, lime και καμένη ιταλική μαρέγκα. Αχ. Πόσο ακόμα θα μας κολάσετε βρε σατανάδες; ΠΟΣΟ;

Streetwise
25ης Μαρτίου 102, Πετρούπολη
Τηλ.:21 0501 9559

 

Best of internet