Quantcast
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ Burger Guide ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΦΑΓΗΤΟ

Aς μιλήσουμε για το Burgers College και το αχτύπητο delivery του

Με τέτοια burgers, ψηνόμαστε κι εμείς να γίνουμε κολεγιόπαιδα


LUBEN CREW · 31 Ιουλίου 2016

Όπως θα έχετε καταλάβει, εδώ στο Luben δεν είμαστε ακριβώς κολεγιόπαιδα. Υπάρχει όμως ένα κολέγιο το οποίο επισκεπτόμαστε ξανά και ξανά, ή όταν δεν μπορεί να πάει ο Μωάμεθ στο βουνό, το καλούμε στα γραφεία μας. Μιλάμε για το Burgers College, το αγαπημένο μας μπεργκεράδικο για delivery (και ένα απ’τα αγαπημένα μας γενικώς).

Aris Athanatos - Burger's College - 001

Kαταρχάς να πούμε ότι το College δεν έχει μόνο burgers αλλά και πολύ δυνατά ζυμαρικά, κλαμπ σάντουιτς, τορτίγιες και signature dishes με κοτόπουλο αλλά αφιέρωμα για burgers κάνουμε, για τα burgers θα μιλήσουμε τώρα.

Tα εν λόγω burgers λοιπόν, είναι χορταστικά, ζουμερά, από 100% φρέσκο μοσχαρίσιο κιμά που ωριμάζει στο κατάστημα κι επίσης έχουν φανταστικό μαλακό ψωμάκι – από τα καλύτερα που παίζουν στην πιάτσα για την ακρίβεια.

Aris Athanatos - Burger's College - 004

Aris Athanatos - Burger's College - 005

Προσωπικό αγαπημένο του καταλόγου είναι το Atlantic, (με μανιτάρια, μπέικον, καραμελωμένο κρεμμύδι μεταξύ άλλων) αλλά επειδή το έχω παραγγείλει άπειρες φορές, είπα στην επίσκεψή μας για τη φωτογράφιση να παίξω μ’ένα Bacon Burger (can’t beat the classics) κι ένα Crunchie Devil Hot Burger με κοτόπουλο επειδή συμπτωματικά έτσι με φωνάζανε στο σχολείο και συγκινήθηκα. Θαυμάστε τα εδώ σε μια πανοραμική λήψη με μία College salad ανάμεσά τους:

Aris Athanatos - Burger's College - 008

Ας μιλήσουμε για τη σαλάτα πρώτα. Η College salad είναι με baby σπανάκι, ρόκα, κοτόπουλο ψημένο, καλαμπόκι, λαδοτύρι Μυτιλήνης, ντοματίνια, honey mustard dressing και καβουρδισμένο σουσάμι. Μετά τη δοκιμή έχουμε να δηλώσουμε ότι επιτελεί άριστα όλα τα καθήκοντα μιας σαλάτας που σέβεται αυτόν που την τρώει δηλαδή: Πρώτον, είναι αρκετά μπαμπάτσικη έτσι ώστε να μπορει να μπει στη μέση ή να την πάρεις για ατομικό πιάτο και να χορτάσεις. Δεύτερον, στην περίπτωση που την πάρεις ως πιάτο πάει να πει ότι θέλεις να φας κάτι πιο υγιεινό/μη παχυντικό αλλά επειδή λογικά ο οργανισμός σου το ζητάει το κρεατάκι (αλλιώς τι δουλειά έχεις σ’αυτό το άρθρο;), σ’εχει καλυμμένο με την αθώα πλην απολαυστική επιλογή του κοτόπουλου στο grill. Τρίτον και σημαντικότερον, είναι πολύ νόστιμη.

Aris Athanatos - Burger's College - 009

Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει λένε, και λογικά γι’αυτό το αχτύπητο γευστικό δίδυμο κοτόπουλο – λαδοτύρι Μυτιλήνης της College Salad, παίζει μπάλα και στο Crunchie Devil Hot Burger, το οποίο στέκεται στο ύψος του ονόματός του όντας αρκούντως crunchie και hot. To burger κοτόπουλου, φτιαγμένο σωστά.

Για το Bacon Burger δεν έχουμε να πούμε πολλά, αρκετά κλασικά τα συστατικά (cheddar, κρεμμύδι, ντομάτα, μαρούλι και college sauce) και δε χρειάζονται και πολλές φιοριτούρες στην τελικά όταν είναι όλα φρεσκότατα και οι πρωταγωνιστές (μπιφτέκι -ψωμάκι) τόσο κορυφαίοι όπως προείπαμε. Επίσης η college sauce τα σπάει, κι αυτό είναι καλό γιατί είναι η default που σου φέρνουνε με το burger σου αν το πάρεις κομπλέ με πατάτες. Και μιας και θήξαμε το θέμα sauce να πούμε ότι τις φτιάχνουν όλες μόνοι τους καθημερινά και ότι πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε τη BBQ – καλή τύχη βέβαια αν ζητήσετε να σας πουν τη συνταγή, εμείς δεν τα καταφέραμε.

Aris Athanatos - Burger's College - 006

Aris Athanatos - Burger's College - 010

Τώρα, πέρα απ’το φαγητό καθαυτό, γουστάρουμε πολύ το Burgers College και για 2 άλλους πολύ βασικούς λόγους: Αφενός, οι τιμές του είναι πολύ φιλικές προς την τσέπη σου, δεδομένης της ποσότητας και της ποιότητας. Και έχε υπόψη σου ότι εκτός απ’τα κανονικά burgers, υπάρχουν και τα Freshman’s Burgers σε λίγο μικρότερο μέγεθος για τις στιγμές εκείνες που δεν είσαι τόσο μάχιμος. Αφετέρου, κι αυτό είναι το υπερόπλο τους, το delivery τους απλά δεν υπάρχει. Καλύπτουν μια παρανοϊκά μεγάλη ακτίνα, από βουνό μέχρι θάλασσα και πάντα μα πάντα σου φέρνουν την παραγγελία σου στο πιτς φιτίλι, σε άριστη κατάσταση, χωρίς πανιασμένα ψωμάκια, πατάτες κτλ. Δεν ξέρουμε πώς ακριβώς το καταφέρνουν αλλά μπράβο τους. Bonus: Eίναι δίπλα σου και τις δύσκολες ώρες, αφού λειτουργεί μέχρι τις 3 τα ξημερώματα.

Αυτά από εμάς. Κάπου εδώ να ευχηθούμε καλή ακαδημαϊκή χρονιά και καλές μάσες.

Aris Athanatos - Burger's College - 012

Aris Athanatos - Burger's College - 002

_ABL9897

Βurgers College
Hλία Ηλίου 6, Νέος Κόσμος

Τηλ: 210-9011047
Facebook: BurgersCollege

Best of internet