Quantcast
guide QA

Ρωτήσαμε τους ανθρώπους του Blind Dandies αν είναι ΟΚ να κυκλοφορείς με goatie

Και να τι μας απάντησαν, στο ολοκαίνουριο και εξαιρετικά στυλάτο barber shop του Χαλανδρίου


Διονύσης Παππάς · 23 Δεκεμβρίου 2019

Όλα ξεκίνησαν από ένα εγκαταλελειμμένο ξυλουργείο που μετατράπηκε σε έναν πολυχώρο για άτομα που ήθελαν να εκφράσουν την δημιουργικότητα τους μέσα από την τέχνη και τη μουσική, αλλά και μέσα από το προσωπικό τους στυλ. 

Κάπως έτσι άρχισε ο Πάνος Σαγιάς, να οραματίζεται το The Blind Dandies.

Ήθελε να δημιουργήσει έναν easy-going χώρο που θα φιλοξενούσε για περίπου 30’ όποιον αναζητούσε να ανακαλύψει την προσωπική του ταυτότητα μέσα από το κούρεμά του. 

Συναντήσαμε τον Πάνο και τους ανθρώπους πίσω απο το πανέμορφο Blind Dandies, το barber shop που κλείνει ένα χρόνο λειτουργίας στο Χαλάνδρι, για να μας μιλήσουν για συμβουλές grooming και απαγορευμένα κουρέματα.

Κουβεντιάσαμε στον υπέροχο χώρο τους δίπλα στα vintage καθίσματα, τις πομάδες και τα ψαλίδια παρέα με το Bulldog London Dry Gin.

Αυτό το τελευταίο έχει τη σημασία του.

Γιατί καταλάβαμε γρήγορα ότι τόσο ο Πάνος όσο και οι άνθρωποι που παιρνούν τις πόρτες του μαγαζιού είναι απο αυτούς τους τύπους που το λέει η καρδούλα τους. : Γουστάρουν τις προκλήσεις και τολμούν να λάμπουν μέσα από το δικό τους φως, προσκαλώντας κι άλλους στο ταξίδι τους.

Μια φιλοσοφία που ταιριάζει τέλεια σε όσα πρεσβεύει το το smooth αυτό τζιν με το τολμηρό μπουκάλι αλλά και ο Πάνος και όλα όσα είναι το Blind Dandies.

Με μαύρα μούρα ή με μια φέτα γκρέιπφρουτ σε ένα bold balloon glass γαρνιρισμένο με φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, όποια και απο τις δυο τολμηρές εκδοχές του και να δοκιμάσεις, το φημισμένο τζιν θα λάμψει. Όπως ακριβώς συνέβη και στο Shine On Party, την επίσημη «πρώτη» του Bulldog London Dry Gin, στην οποία παραβρέθηκαν και τα παιδιά απο το Blind Dandies ανάμεσα σε άλλους εκλεκτούς καλεσμένους.

Ας γυρίσουμε όμως στους ίδιους και σε όλα όσα μας είπαν:

Πείτε μας λιγα λόγια για το Blind Dandies, την καταγωγή της έκφρασης και την ιστορία του μαγαζιού σας

Για εμάς, “The Blind Dandies” είναι όσοι αφήνουν το στίγμα τους μέσα από την αισθητική που τους ακολουθεί. Πλέον χαρακτηρίζουμε έτσι τα άτομα που είναι μέρος του δικού μας community. Όποιος ενταχθεί στους “Blind Dandies” γίνεται μέρος τους χωρίς να επηρεάζεται από την εικόνα και την αισθητική των υπoλοίπων. Η αποδοχή τους στην διαφορετικότητα θα μπορούσε να τους χαρακτηρίσει ως τυφλούς (blind). 

 

Έρχεται κάποιος και σας ζητάει να τον ξυρίσετε και να του φτιάξετε ένα goatee, προσπαθείτε να τον μεταπείσετε;

 

Και ποιοι είμαστε εμείς να του αλλάξουμε την γνώμη; Αν δηλαδή ερχόταν ο Brad Pitt που έχει goatee, πιστεύεις πως θα προσπαθούσαμε να τον μεταπείσουμε; To goatee έχει το κοινό του να ξέρεις!



Κουρεύετε ανθρώπους χωρίς τατουαζ;

 

Έχει περάσει καιρός από τότε που ήρθε κάποιος χωρίς τατουάζ στο μαγαζί, νομίζω ήταν μια βροχερή μέρα στις αρχές μας. Ήταν κουλ τυπάκι και ας μην είχε τατουάζ, οπότε ναι τον κουρέψαμε. 



Δώστε μας μερικές από τις χειρότερες ιστορίες κουρεμάτων που σας έχουν συμβεί

 

Ήταν πέρσι στις γιορτές, είχε διακοπή ρεύματος στην περιοχή και στο Χαλάνδρι είχε πέσει βαθύ σκοτάδι. Τότε νιώσαμε πραγματικά Blind Dandies (!) βγάλαμε όμως φακούς και συνεχίσαμε τα κουρέματα σαν να μην έγινε ποτέ!


Αισθάνεσαι ότι το grooming μας ενδιαφέρει περισσότερο τα τελευταία χρόνια; Αισθάνεσαι οτι έχετε βοηθήσει σε αυτή την κατεύθυνση;

Είναι σίγουρο ότι μας ενδιαφέρει περισσότερο καθώς ζούμε στην εποχή της εικόνας. Σε κάθε κούρεμα που κάνουμε, συζητάμε εκ των προτέρων με τους πελάτες μας και τους δίνουμε συμβουλές περιποίησης με στόχο να βελτιώσουν την εικόνα τους με γρήγορους και εύκολους τρόπους. Οπότε με τον δικό μας τρόπο αισθανόμαστε ότι ενθαρρύνουμε και κατευθύνουμε τους ”Dandies” μας να ασχολούνται περισσότερο. 


Τι είναι αυτό που θα θέλατε να δείτε να ανθίζει σαν τάση τα τελευταία χρόνια;

Το πιο μακρύ μαλλί. Τα fades και τα κοντά μαλλιά έχουν κάπως κουράσει.

 

Γράψτε μας μερικές γρήγορες grooming συμβουλές για τους αναγνώστες μας 

Πήγαινε συστηματικά στον μπαρμπέρη σου. Έτσι θα διατηρείς την φόρμα που επιθυμείς. Κάποιοι χρειάζεται να ανανεώνουν το ραντεβού τους κάθε 3 εβδομάδες, ενώ κάποιοι κάθε 15 μέρες.

 

Μάθε ποια προϊόντα για styling σου ταιριάζουν, ρωτώντας τον μπαρμπέρη σου.

 

Μην υποτιμάς το ξύρισμα!  Όπως χρειάζεται να κουρεύεσαι συστηματικά, χρειάζεται και να ξυρίζεσαι συστηματικά. Αν ξυρίζεσαι μόνος σου δες κάποιο βίντεο στο YouTube για να αποφύγεις τα λάθη, ή ακόμη καλύτερα επισκέψου τον μπαρμπέρη σου. (Κλείσε ραντεβού μόνο για ξύρισμα δεν είναι ντροπή, γι’ αυτό είμαστε εδώ!)

 

Και τέλος μην ντραπείς να πεις στον μπαρμπέρη σου να σου τριμάρει τα φρύδια. Το κάνουν πολλοί.

 

 

Γίνε μέρος της οικογένειας του Blind Dandies.

Ακολούθησε το Bulldog London Dry Gin.

#shineinyourownlight
#bulldoggin

Enjoy Bulldog Responsibly.

Best of internet