Quantcast
guide ΦΑΓΗΤΟ

Οι πιο νόστιμες καταστάσεις συμβαίνουν στην «Τετάρτη», κάθε μέρα!

Στην περιοχή του Φρουρίου της Λάρισας, ένα μεζεδοπωλείο σε υποδέχεται στη ζεστή και παρεΐστικη ατμόσφαιρά του, με προσεγμένο φαγητό και αναπάντεχα μουσικά events.


Νίκος Βαζαίος · 25 Οκτωβρίου 2018

Τα πολύ παλιά χρόνια στο λόφο του Φρουρίου γινόταν κάθε Τετάρτη μια μεγάλη λαϊκή αγορά. Εκείνα τα χρόνια οι παραγωγοί που εμπορεύονταν φρούτα, λαχανικά και ζώα, και οι πελάτες τους δεν θα μπορούσαν να φανταστούν ότι πολλές δεκαετίες μετά η περιοχή θα γινόταν το επίκεντρο της διασκέδασης της Λάρισας, όπου θα μαζευόταν η νεολαία της πόλης για να διασκεδάσει μέχρι το πρωί (όταν εκείνοι δηλαδή άπλωναν τους πάγκους τους για να πιάσουν δουλειά). Σ’ αυτή την περιοχή, ένα από τα παλιά κτίρια, το οποίο χτίστηκε το 1930 (88 χρόνια πριν για να σε γλιτώσουμε από την πράξη), φιλοξενεί την «Τετάρτη».

Σ’ αυτό το μεζεδοπωλείο στήνονται οι πιο παρεΐστικες καταστάσεις της πόλης με άξονα τους μερακλίδικους μεζέδες, τη φιλόξενη ατμόσφαιρα και τα ιδιαίτερα μουσικά events. Στο εσωτερικό, ο χώρος είναι ζεστός και φιλόξενος, με την εμφανή πέτρα και κάποιες παρεμβάσεις όπως ο θόλος με τον κρυφό φωτισμό να σε ταξιδεύουν σε περασμένες εποχές, ενώ περιζήτητα είναι τα τραπέζια στον πλακόστρωτο δρόμο όπου όλο το χρόνο αλλά ειδικά το καλοκαίρι παρελαύνει νεαρόκοσμος.

Ο κατάλογος, τυπωμένος πάνω σε ρετρό επιχρωματισμένες φωτογραφίες, περιλαμβάνει τις σταθερές προτάσεις της κουζίνας, που κινούνται σ’ ένα παραδοσιακό ύφος ελαφρώς πειραγμένο. Για να ξεκινήσεις, θα βρεις λεμονάτα μανιτάρια με χοιρινό απάκι σβησμένα με ρίγανη και λεμόνι, ταλαγάνι παναρισμένο με δημητριακά και στο πλάι μαρμελάδα ντομάτα ή λεμόνι, χορταστικές σαλάτες (ξεχωρίσαμε τον ντάκο, την κοτοσαλάτα κι εκείνη με το χαλούμι που ενισχύεται με μπέικον και αποξηραμένα σύκα), καθώς και πατάτες στο τηγάνι με κεφαλοτύρι και μπέικον. Τώρα που σου ανοίξαμε την όρεξη, σε περνάμε στα κυρίως όπου ξεχωρίζει η ρουστίκ σεφταλιά με τον αρνίσιο κιμά, το λουκάνικο που γεμίζεται με τυριά και οι τηγανιές, με κοτόπουλο ή χοιρινό.

Αν και το σταθερό μενού έχει ό,τι χρειάζεσαι για να συνοδεύσεις το κρασάκι ή το τσίπουρό σου, ζήτα να σου πουν τα πιάτα ημέρας, που εναλλάσσονται καθημερινά ώστε να τσεκάρεις τη φαντασία και το μεράκι των μαγείρων. Το δυνατό σημείο της «Τετάρτης», η οποία με μια γρήγορη ματιά στο Facebook αγαπάει από τον Αγγελάκα και τον Δεληβοριά μέχρι την Billie Hοlliday και τη Μαρίκα Νίνου, είναι τα ζωντανά μουσικά events. Εδώ, ανάμεσα στις παρέες, παίρνουν θέση νεανικές μπάντες όπως οι Γκιντίκι και οι Banda En Tropica, που θα σε ταξιδέψουν με παραδοσιακούς σκοπούς σ’ όλη την Ελλάδα, στην εποχή του ρεμπέτικου και στο έργο των σύγχρονων δημιουργών του έντεχνου. Για το καλοφτιαγμένο φαγητό και την ατμόσφαιρά της, η «Τετάρτη» είναι το μεζεδοπωλείο όπου θέλεις να περνάς όλες τις μέρες της εβδομάδας!

Μητροπολίτου Αρσενίου 10, Λάρισα, 6993588889

Facebook

Best of internet