Quantcast
guide ΦΑΓΗΤΟ

Για value-for-money ποιοτική ψαροφαγία, ταξίδεψε μέχρι το «Portofino – The Seafood Bar» του… Πειραιά

Το καλόγουστο εστιατόριο στη Μαρίνα Ζέας θα σε τυλίξει με την αναζωογονητική θαλασσινή αύρα της κουζίνας και της διακόσμησή του.


Νίκος Βαζαίος · 22 Οκτωβρίου 2018

Αν έχεις επισκεφτεί ή έχεις δει σε φωτογραφίες το Πορτοφίνο, το διάσημο ψαροχώρι στην ιταλική ριβιέρα, θα συμφωνήσεις μαζί μας ότι είναι ένα από τα ομορφότερα μέρη σε όλο τον κόσμο! Με έμπνευση από αυτό το παραθαλάσσιο θέρετρο όπου διασημότητες και απλοί επισκέπτες περπατούν στα λιθόστρωτα δρομάκια ανάμεσα σε βαμμένα σε παστέλ χρώματα παραδοσιακά σπίτια, και απολαμβάνουν το φαγητό σε γραφικές ψαροταβέρνες, δημιουργήθηκε το «Portofino – The Seafood Bar», ένα καλόγουστο εστιατόριο με φιλοσοφία τη value-for-money ψαροφαγία.

Το σκηνικό σε ταξιδεύει στη θάλασσα, που την αντικρίζεις άλλωστε ακριβώς απέναντι, με φανάρια θυέλλης, ξύλινα καραβάκια και πάτωμα, μεταλλικά ψάρια (αλλά κι ένα μεταλλικό υποβρύχιο που κρέμεται από την οροφή!), ασπρόμαυρα ενσταντανέ από ένα ψαροχώρι, καθρέφτες φτιαγμένους με ξύλο που λες κι έχει «φαγωθεί» από την αρμύρα, καθώς και άλλα εντελώς γουστόζικα στοιχεία.

Ο χώρος, με κυρίαρχο ένα απαλό μπεζ χρώμα και βαθιές μπλε πινελιές από το ύφασμα του καναπέ ο οποίος απλώνεται στη μία πλευρά της εσωτερικής σάλας, λούζεται στο φως χάρη στους γλόμπους που κρέμονται από καραβόσκοινα και μια συστάδα με φωτιστικά που αν βάλεις τη φαντασία σου θα σου θυμίσουν τα καλάθια-φύλακες των ψαράδων.

Μόλις, λοιπόν, η διακόσμηση σε τυλίξει με τη θαλασσινή της αύρα, είναι ώρα να εξερευνήσεις το μενού που έχει επιμεληθεί ο σεφ Στέφανος Τάτας, φροντίζοντας να κλείσει μέσα του όλη τη φρεσκάδα και τη νοστιμιά των ψαριών και των θαλασσινών.

Θα ξεκινήσεις από τα ceviche (λαβράκι, τσιπούρα και το φανταστικό με την καραβίδα), που έχουν σπιρτάδα και δροσιά χάρη στο μαρινάρισμα με φρέσκα βότανα και ελαιόλαδο, αλλά και με μια σαλάτα Νησιώτικη (για παραδοσιακή νοστιμιά) ή εκείνη με μοτσαρέλα Buffala, σε μια μοναδική εκτέλεση με μαρμελάδα σύκου, προσούτο Πάρμας και αποξηραμένα σύκα.

Από τα ζεστά ορεκτικά, τα καβουράκια με τη sauce tartare και το κόκκινο γαριδάκι αποδεικνύουν ότι εδώ το ’χουν με το ελαφρύ τηγάνισμα, ενώ τα αχνιστά μύδια με κάρυ μαρτυρούν την παιχνιδιάρικη φαντασία του σεφ πάνω σε κλασικές συνταγές – φυσικά υπάρχουν και μύδια αχνιστά με είτε με λευκό κρασί και μαϊντανό είτε με ούζο, άνηθο και ντομάτα.

Στα κυρίως θα κινηθείς ανάμεσα σε φρέσκο ψάρι που ψαρεύεται σε Βόρεια Εύβοια και Κάλυμνο (σφυρίδα, φαγκρί, μπαρμπούνια και στήρα σε περιμένουν στη βιτρίνα-ψυγείο για να τα επιλέξεις), σε πιάτα με χειροποίητα ζυμαρικά και θαλασσινά, όπως η εξαιρετικά αρωματική Portofino Mare, αλλά και σε πληθωρικά risotti. Θα σε τραβήξουν επίσης τα αρώματα του φρέσκου σολομού που μαγειρεύεται με λαχανικά και της τσιπούρας που ψήνεται στη σχάρα.

Θα συνοδεύσεις το φαγητό σου με προσεκτικά επιλεγμένες ετικέτες ελληνικού, ιταλικού και γαλλικού κρασιού, ενώ θα κλείσεις με χειροποίητα γλυκά (μια πάστα εκμέκ ή ένα αέρινο μιλφέιγ), ολοκληρώνoντας έτσι την αίσθηση ενός γευστικού μεσογειακού πανοράματος.

Μαρίνα Ζέας, Πειραιάς, 2110123779

Facebook

Instagram

Best of internet