Quantcast
guide ΦΑΓΗΤΟ

Μια φάμπρικα για να κάνεις πολλές βάρδιες με street food

Το «Meat Lab» σερβίρει American style σάντουιτς και burgers με προσεκτικά επιλεγμένα ψωμιά και κρέατα για να αναβαθμίσει το φαγητό που αποκαλούμε «βρόμικο».


Νίκος Βαζαίος · 16 Οκτωβρίου 2018

Το πόσο το απολαμβάνουμε να βρίσκουμε ανθρώπους για να απαριθμούμε τις ηδονές της κρεατοφαγίας δεν περιγράφεται! Να μιλάμε για καπνίσματα κρεάτων, για συνταγές απ’ όλο τον κόσμο, για την γκουρμέ αλλά και για τη «βρόμικη» πλευρά της κρεατοφαγίας… Δύο απ’ αυτούς τους ανθρώπους τους συναντάμε (θα τους συναντήσεις κι εσύ σύντομα και θα σου εξηγήσουμε γιατί) στη «φάμπρικα των σάντουιτς» με όνομα «Meat Lab» που έχουν ανοίξει στο Κουκάκι.

Ο Χάρης, με προϋπηρεσία ως υπεύθυνος σε μεγάλη αλυσίδα που ειδικεύεται στο burger, και ο Μιχάλης, με εμπειρία σε κουζίνες steak houses στην Αγγλία, την Ολλανδία και την Ιρλανδία (όπου αφομοίωνε tips για την τέχνη του κρέατος) έχουν μια τρέλα που προδίδεται όχι μόνο από τον τρελο-επιστήμονα που κοσμεί τη φωτεινή επιγραφή στην είσοδο, αλλά και από τη φροντίδα για το φαγητό που σερβίρουν. Ταπεινό μεν, του «δρόμου» (του αμερικανικού αυτοκινητόδρομου, για την ακρίβεια), σαν αμαρτία στην οποία δεν μπορείς να αντισταθείς με τίποτα, αλλά με υλικά που το αναδεικνύουν και το κάνουν ξεχωριστό.

Τα ψωμιά, μέγιστο και συχνά παραμελημένο θέμα στο street food, φτιάχνονται κατά παραγγελία – το μπριοσένιο είναι αφράτο και βουτυράτο, το ατμού τύπου bao αέρινο, ενώ εκείνο με το αλεύρι γλυκοπατάτας μπορεί να σε στείλει και στη Νέα Ιωνία όπου βρίσκεται το αρτοποιείο για να γίνεις πελάτης του. Μιας και αναφέραμε το Smokehouse Burger, να πούμε ότι έχει μπιφτέκι 200 γραμμαρίων (γιατί το μέγεθος μετράει και σε άλλα μπεργκεράδικα δεν φαίνεται να το πιστεύουν), τυρί τσένταρ, μπέικον, καραμελωμένα κρεμμύδια, chili mayo και πίκλες, που το κάνουν ένα από τα χορταστικότερα που θα δοκιμάσεις στην Αθήνα.

Η δεύτερη πρόταση σε burger, το Chicken Burger, μην το προσπεράσεις, γιατί το μπιφτέκι φτιάχνεται από κιμά κοτόπουλου με μυστική συνταγή που το νοστιμεύει επικίνδυνα. Το δικό μας αγαπημένο είναι το cheesesteak sandwich, γιατί η ταλιάτα από χτένι (είναι από τα μαλακότερα κομμάτια του μοσχαριού) γίνεται ανάμεσα στο αφράτο ψωμί ένα απολαυστικότατο κρεμώδες μείγμα μαζί με τη σάλτσα τυριών, τα κρεμμύδια, τις σωταρισμένες πράσινες πιπεριές και τη μαγιονέζα με horseradish. Εξίσου λαχταριστά είναι το hot dog, γιατί περιέχει λουκάνικο γεμισμένο με παρμεζάνα (η μια αμαρτία μέσα στην άλλη), ή το bao που γεμίζεται με χοιρινή σπάλα ψημένη για δέκα ώρες κι η καπνισμένη γεύση της ενισχύεται από ασιατική bbq sauce και πίκλες.

Ο κατάλογος είναι μικρός από συνειδητή επιλογή (οι οκτώ προτάσεις δίνουν ένα πανόραμα του American style street food) και συμπληρώνεται από φρέσκες πατάτες τριπλοτηγανισμένες με τη φλούδα τους – ακόμη κι εδώ οι άνθρωποι του «Meat Lab» βάζουν την πινελιά τους πασπαλίζοντας τις κανονικές πατάτες με χειροποίητο μείγμα πάπρικας.

Χατζηχρήστου 29, Κουκάκι, 2109241390

Facebook

Instagram

Best of internet