Quantcast
guide EVENTS

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη Balkannabis Expo στην Αθήνα

Μια σημαντική διοργάνωση για την παραγωγή κάνναβης σε όλα τα Βαλκάνια


Το πρώτο Σαββατοκύριακο του Ιουνίου πέρασε αγαπητοί φίλοι, ωστόσο η επιτυχία που σημείωσε η πρώτη Balkannabis Expo 2018 ακόμη δεν έχει κατακαθίσει. Από την 1η μέχρι και την 3η Ιουνίου, χιλιάδες επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν σε περισσότερα από 100 περίπτερα της μεγαλύτερης διεθνούς εμπορικής έκθεσης για την κάνναβη, που πραγματοποιήθηκε στην χώρα, ανοίγοντας ένα νέο δρόμο (και πολλά μυαλά) σχετικά με το σημαντικό κομμάτι της παραγωγής και των προϊόντων κάνναβης.

Οι επισκέπτες διαπίστωσαν και μόνοι τους ότι το Balkannabis Expo 2018, δεν ήταν απλώς άλλη μια έκθεση, αλλά πέρα από τα εκατοντάδες περίπτερα και τις ψυχαγωγικές δραστηριότητες, η Balkannabis Expo 2018 έφερε στην Αθήνα τους σημαντικότερους επιστήμονες και επιχειρηματίες του κλάδου για να συμμετάσχουν σε δύο διεθνή συνέδρια, προσφέροντας στο κοινό έγκυρη και επιστημονική ενημέρωση, παρουσίαση καινοτόμων τεχνολογιών και προϊόντων, δικτύωση με τις πιο δραστήριες εταιρίες, για την δυναμική ανάπτυξη του παραγωγικού και εμπορικού κλάδου, που έχει παγκοσμίως έναν κύκλο εργασιών πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ.

Το αμφιθέατρο του Αθήνα 9.84 γέμισε από κόσμο (περισσότερα από 700 άτομα) που παρακολούθησε με μεγάλο ενδιαφέρον επί δύο ημέρες τα διεθνή συνέδρια και τις ομιλίες περισσοτέρων από 35 καταξιωμένων ομιλητών (ερευνητών, ιατρών, επιστημόνων) απ΄όλο τον κόσμο. Τα εξειδικευμένα σεμινάρια (masterclasses) που διοργανώθηκαν για πρώτη φορά για επαγγελματίες του χώρου της υγείας, ιατρούς, φαρμακοποιούς, θεραπευτικό προσωπικό, ασθενείς αλλά και αγρότες, καλλιεργητές και παραγωγούς, παρακολούθησαν 200 επαγγελματίες, οι οποίοι έλαβαν και το σχετικό πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Περισσότεροι από 100 Έλληνες και ξένοι δημοσιογράφοι διαπιστεύτηκαν και κάλυψαν δημοσιογραφικά την Balkannabis Expo 2018.  Αρκετοί ήταν και οι πολιτικοί που επισκέφτηκαν την έκθεση και εξέφρασαν με τόλμη την στήριξή τους. Τις εργασίες της έκθεσης «άνοιξε» την Παρασκευή το μεσημέρι η Περιφερειάρχης Αττικής κα Ρένα Δούρου. «Σήμερα, από την Αττική, από την Ελλάδα, με μια σπουδαία έκθεση, επιχειρούμε να βάλουμε τις βάσεις ενός νέου, δίκαιου μοντέλου οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης».

Στις επιχειρηματικές ευκαιρίες που προσφέρει το παγκόσμιο κύμα εμπορίας προϊόντων κάνναβης αλλά και στην χρησιμότητα της φαρμακευτικής κάνναβης αναφέρθηκε ο αρχηγός του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, με αφορμή τη διοργάνωση της Balkannabis Expo, την οποία επισκέφθηκε: «Οι ασθενείς που θα επιτρέπεται να χρησιμοποιούν κάνναβη για την πάθησή τους, στην Ελλάδα υπολογίζονται σε 200.000 και σε όλη την Ευρώπη σε 15 εκατομμύρια! Και μετά είναι τα φαγητά, τα ρούχα, τα αξεσουάρ, μια νέα παγκόσμια αγορά, και μόδα, που έχει στο κέντρο της το μέχρι χθες απαγορευμένο φυτό».

Ο Γιάννης Τσιρώνης, αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων ανέφερε ότι με Νόμο της Κυβέρνησης «καλλιεργούνται χιλιάδες στρέμματα βιομηχανικής κάνναβης στην Ελλάδα και ευελπιστούμε να πολλαπλασιαστούν», ενώ τόνισε στον χαιρετισμό του: «Με χαροποιεί ιδιαίτερα, ότι πολλές επιχειρηματικές δραστηριότητες του χώρου, στηρίζονται στις αρχές της συνεργατικής οικονομίας και στην συμμετοχή.»«Σημαντικό είναι να ξεπεράσουμε προκαταλήψεις που αδικούν και την κάνναβη, αλλά και εμάς» δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Αθηναίων κ. Λευτέρης Παπαγιαννάκης.

Την έκθεση πλαισίωναν συναυλίες και performmances, εικαστικές εκθέσεις και πολλές άλλες δραστηριότητες για τους χιλιάδες επισκέπτες της Balkannabis Expo 2018.

Η BALKANNABIS EXPO πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, του Δήμου Αθηναίων, της Περιφέρειας Αττικής και της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας. Στηρίζεται από διεθνείς φορείς, οργανισμούς και δίκτυα όπως οι International Cannabis and Cannabinoid Institute (ICCI), ENCOD, FAAAT, NoCo Hemp Expo, ICANNA και όλα δείχνουν ότι η ήδη πολυαναμενόενη Balkannabis Expo 2019 θα έχει εξίσου βροντερή επιτυχία.

Best of internet