Quantcast
guide EVENTS

Συναυλιακή αύρα Ευρώπης στο Fix Factory of Sound στην Θεσσαλονίκη

Ο ανανεωμένος συναυλιακός χώρος στο παλιό εργοστάσιο του Fix φιλοξενεί μερικά από τα πιο hot ονόματα του καλοκαιριού


Μαρίτα Αλημίση · 12 Μαρτίου 2018

Η συναυλιακή περίοδος καταφθάνει με γοργούς ρυθμούς, αγαπητοί φίλοι, και έχουμε ήδη αρχίσει να σημειώνουμε με ανυπομονησία στην ατζέντα μας τις μουσικές στάσεις του καλοκαιριού. Μία από αυτές βρίσκεται σίγουρα στην συμπρωτεύουσα και στον καινούργιο συναυλιακό χώρο τον οποίο πρωτογνωρίσαμε μέσα από την παράσταση «Η Κυριακή των παπουτσιών» του Λάκη Λαζόπουλου που του έκανε επίσημο ποδαρικό.

Το Fix Factory of Sound βρίσκεται στο παλιό εργοστάσιο του Fix και φιλοξενεί μερικά από τα πιο hot συναυλιακά ονόματα του φετινού καλοκαιριού, τόσο της εγχώριας όσο και της διεθνής σκηνής συνεχίζοντας την πορεία της μακράς πολιτιστικής ιστορίας του μέρους. Μιλάμε για έναν χώρο άρτια εξοπλισμένο, με υλικοτεχνικό και με ανθρώπινο δυναμικό -σημαντικά και τα δύο για την ομαλή διεξαγωγή μιας επιτυχημένης συναυλίας- ο οποίος στ’ αλήθεια έχει να επιδείξει ένα ζουμερό πρόγραμμα γεμάτο εκπλήξεις όπως οι αγαπημένοι του ελληνικού κοινού Thievery Corporation που μόλις ανακοινώθηκαν. Ας δούμε, όμως, αναλυτικά τι θα δούμε φέτος στην συμπρωτεύουσα.

Thievery Corporation & UB40 feat. Ali Campbell, Astro & Mickey Virtue
Τετάρτη 30 Μαϊου / Fix Factory of Sound Open Air

Δύο πολύ σπουδαία ονόματα του παγκόσμιου μουσικού στερεώματος συμπράττουν σε μία μεγάλη βραδιά για το κοινό της Θεσσαλονίκης, την Τετάρτη 30 Μαϊου. Οι Thievery Corporation επιστρέφουν, μετά τη θριαμβευτική περσινή τους εμφάνιση, αυτή τη φορά μαζί με τους τεράστιους UB40, με τον αυθεντικό τραγουδιστή τους Ali Campbell στα φωνητικά και τα ιδρυτικά μέλη Astro και Mickey Virtue να ηγούνται της πολυμελούς μπάντας τους.  

Οι Thievery Corporation, ένα group που λατρεύει την Ελλάδα αλλά, όπως φαίνεται σε κάθε τους επίσκεψη, λατρεύεται και από αυτήν, επιστρέφουν με ακόμα περισσότερο κέφι και με ένα ολοκαίνουριο album! Kάθε φορά με περισσότερο κόσμο, κάθε φορά το ίδιο συναρπαστικοί και πολυσυλλεκτικοί, μας χαρίζουν συναυλιακές στιγμές που δεν έχουν αφήσει ποτέ κανέναν παραπονεμένο και, κυρίως, ακούνητο από τη θέση του. Και δεν πρόκειται να συμβεί ούτε φέτος!

Διανύοντας την 3η δεκαετία της ζωής τους και έχοντας δημιουργήσει το δικό τους ήχο – μια ηλεκτρονική chillout lounge, αναμειγνύοντας Jamaican dub reggae, bossanova, Brazilian, acid και nu-jazz, downtempo, electronica και breakbeat ήχους με γυναικεία φωνητικά και δυναμικές hip hop ρίμες – οι Thievery Corporation παραμένουν μια ομάδα που δεν σταμάτα να εξελίσσεται στιγμή.

Η 30η Μαΐου θα είναι μια ακόμα βραδιά που θα απολαύσουμε πολλά από τα “Warning Shots”, “The Richest Man In Babylon”, “Lebanese Blonde”, “Until The Morning”, “Sweet Tides”, “Amerimacka”,  “All That We Perceive”, “State Of Our Union”, “Revolution Solution”, “Liberation Front”, “El Pueblo Unido”, “Is It Over?”, “Exilio”, “Shadows Of Ourselves”, “En Simple Histoire”, “Facing East”, ‘The Numbers Game, “Mandalla”, “Letter To The Editor” και άλλα.

Co-headliners της βραδιάς, οι πραγματικά σπουδαίοι UB40, ένα από τα μεγαλύτερα και εμπορικότερα συγκροτήματα στην ιστορία της reggae, αλλά και συνολικά της pop μουσικής, με τον αυθεντικό τραγουδιστή τους Ali Campbell στα φωνητικά, οι οποίοι επιστρέφουν μετά από πολλά χρόνια στα μέρη μας.

Tα αυθεντικά μέλη των UB40 , οι τραγουδιστές Ali Campbell και Astro και ο κιμπορντίστας Mickey Virtue, άλλαξαν την πορεία της reggae μουσικής για ολόκληρες γενιές! Η “πολυεθνική” μπάντα, ξεκίνησε από το πρόαστιο του Birmingham, το Moseley, για να δώσει μια φρέσκια πνοή στην reggae με πολλαπλές επιρροές και pop αισθητική.

Οι δίσκοι  της διάσημης reggae και pop μπάντας, όπως μεταξύ άλλων τα “Labour of Love” και “Promises and Lies” έχουν ξεπεράσει τα 70 εκατομμύρια πωλήσεων σε μια πορεία σχεδόν 40 ετών. Έχουν παραμείνει μια εντυπωσιακή μπάντα με παγκόσμιες sold-out περιοδείες τα τελευταία χρόνια από ΗΠΑ, Καναδά και Νότιο Αμερική έως την Ευρώπη, την Αυστραλία και την Νότιο Αφρική!

Αυτές τις ημέρες, μάλιστα, κυκλοφόρησε ο νέος δίσκος τους, “A Real Labour Of Love”, κατακτώντας το νο 2 των charts της Βρετανίας.

Τη βραδιά της 30ης Μαΐου, θα απολαύσουμε τεράστια και εμβληματικά hits όπως τα “Red Red Wine”, “Kingston Town”, “Where Did I Go Wrong”, “Rat in Mi Kitchen”,  “I Got You Babe”, “(I Can’t Help) Falling in Love With You”, “Sing Our Own Song”, “Come Back Darling”, “If It Happens Again”, “Don’t Break My Heart”, για να αναφέρουμε λίγα από τα δεκάδες της μπάντας.

*Η προπώληση ξεκινάει στα 30 ευρώ και για περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων. Μετά την εξάντλησή τους, θα συνεχιστεί προς 35 ευρώ, ενώ στο ταμείο η τιμή θα είναι 40 ευρώ.

Kadebostany + opening act
Παρασκευή 16 Μαρτίου, Fix Factory of Sound 

Aν ποτέ ανακαλυφθεί ένας… pop πλανήτης, οι Kadebostany θα είναι οι πρώτοι άποικοι. Προς το παρόν, επιστρέφουν στη χώρα που τους αγάπησε από την πρώτη στιγμή, με τον πρόεδρο Kadebostan να συγκεντρώνει ξανά το στρατό του με σκοπό να διευρύνει το όνομά τους και να προκαλέσει εκ νέου τα όρια της σύγχρονης μουσικής. Τον Μάρτιο, κυκλοφορεί το πολυαναμενόμενο “Monumental” – ένα album με “13 εκλεπτυσμένα τραγούδια για τις μάζες” – και η μπάντα θα το παρουσιάσει ζωντανά σε όλους τους παλιούς πιστούς, αλλά και τους νέους φίλους της στην Ελλάδα.

Την Παρασκευή 16 Μαρτίου στο Fix Factory Of Sound, θα μας προσφέρουν ένα οπτικοακουστικό show που δεν μοιάζει με τίποτα άλλο, στο πλαίσιο της επερχόμενης “Monumental” Tour, με την ευκαιρία της κυκλοφορίας του ολοκαίνουριου ομότιτλου album τους!

Για άλλη μια φορά, ο Guillaumede Kadebostany αποφάσισε να μην υποκύψει σε κανόνες και να βρει την ισορροπία μεταξύ ριζοσπαστισμού και αμεσότητας, ενισχύοντας την ιδιαίτερη pop αισθητική τους και δημιουργώντας ένα μουσικό αποτέλεσμα που παραμένει εξίσου απρόβλεπτο και ελκυστικό.

Η νέα εποχή των Kadebostany θα αποκαλύψει μυστικά, καθώς και μια νέα τάξη ερμηνευτών. H οπτικοακουστική εμπειρία που προσφέρουν επί σκηνής γίνεται ακόμα πιο πολύπλοκη, παραμένοντας ταυτόχρονα μοναδικά άμεση, σε ένα καλοστημένο και μελετημένο show που ευελπιστούν να τους οδηγήσει στην καθολική αναγνώριση.

Με το, περίφημο πλέον, “Mind If I Stay” έχουν κερδίσει και πάλι το ελληνικό ραδιόφωνο (και όχι μόνο) και τις καρδιές του κοινού. Βέβαια, ο δρόμος έχει ήδη στρωθεί μέσα από τεράστιες επιτυχίες όπως τα “Walking With a Ghost”, “Castle in the Snow”, “Frozen To Death”, “Jolan” και βέβαια τη διασκευή στο “Crazy In Love” της Beyonce (για το “Fifty Shades of Grey”), όλα συνοδευόμενα από καταπληκτικά videos.

Η μοναδική εκκεντρική σκηνική τους παρουσία είναι επίσης γνωστή. Και η επιστροφή τους με ένα νέο show που θα ενθουσιάσει έρχεται μετά από μία μαγευτική εμφάνιση στο περσινό Release Athens, όπου οι Kadebostany έκλεψαν κυριολεκτικά την παράσταση αψηφώντας τη βροχή και ξεσηκώνοντας χιλιάδες κόσμου!

*Η προπώληση ξεκινάει στα 22 ευρώ και για περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων. Μετά την εξάντλησή τους, θα συνεχιστεί προς 25 ευρώ. Στο ταμείο, η τιμή θα είναι 28 ευρώ.

**Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:00.

Chinese Man + opening act 
Παρασκευή 20 Απριλίου, Fix Factory of Sound

Η διάσημη κολλεκτίβα από τη Γαλλία, οι φοβεροί Chinese Man θα βρεθούν την Παρασκευή 20 Απριλίου στο Fix Factory Of Sound για να ξεσηκώσουν τους πολυάριθμους πιστούς φίλους της με το εκρηκτικό μουσικό τους μίγμα από hip hop, funk, dub, afrobeat και reggae στοιχεία!

Έχοντας μόλις κυκλοφορήσει τον 10ο και πιο πολυσυλλεκτικό δίσκο τους, “Shikantaza”, αποδεικνύουν σε κάθε τους βήμα πως παραμένουν ένα από τα πιο δημιουργικά, αλλά και κορυφαία live acts, της Ευρώπης. Ο… μυστηριώδης Chinese Man δημιούργησε τη μπάντα το 2004 και έστειλε τους High Ku, Sly και Zé Mateo να δώσουν ήχο και εικόνα στο όραμά του. Με σύνθημα make music, not war! Οι Chinese Man φέτος ζητούν από όλους μας να ενώσουμε τη φωνή και τη δύναμή μας εν μέσω ήχων για να δημιουργηθεί μια “human music, κοσμική και απλά υπέροχη”.

*Η προπώληση ξεκινάει προς 20 ευρώ. Μετά την εξάντλησή τους, θα συνεχιστεί προς 22 ευρώ. Στο ταμείο, η τιμή θα είναι 25 ευρώ.

 

Fix Factory Of Sound
26ης Οκτωβρίου 15, Θεσσαλονίκη
Tηλ.: 2310 500670 & 2310 504014 

Διάθεση εισιτηρίων: τηλεφωνικά στο 11 876, στα καταστήματα Reload, Seven Spots, Media Markt, Ευριπίδης, καθώς και στα www.fixfactoryofsound.gr καιwww.viva.gr

Best of internet