Quantcast
guide CINE

Οι ταινίες που πρέπει να απολαύσεις για τα φετινά Όσκαρ

Επιλέγουμε 5 ταινίες που ξεχώρισαν στις φετινές υποψηφιότητες και τις οποίες μπορείς να απολαύσεις στην άνεση του σπιτιού σου


LUBEN CREW · 1 Απριλίου 2021

Συνήθως ο Φεβρουάριος ήταν η εποχή που είχες συνηθίσει να ξενυχτάς με την τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ. Φεβρουάριος ήταν όταν πέρυσι ο Μπονγκ Τζουν-χο έστησε κοραεάτικο γλέντι με τα «Παράσιτα». Φεβρουάριος ήταν επίσης ο Ουόρεν Μπίτι μπέρδεψε τους φακέλους σε μια ιστορική γκάφα. Φέτος όμως θα χρειαστεί να περιμένεις έως τις 25 Απριλίου, γιατί… ε COVID.

Αυτές τις μέρες χαζεύεις λίστες με προγνωστικά και (μάλλον) κάνεις ατέλειωτο binge watching (μπορεί να έχεις και κανονική ζωή, ποιοι είμαστε εμείς για να κρίνουμε) ώστε να δεις όσο το δυνατόν περισσότερες ταινίες που είναι υποψήφιες. Οι σωστές ομάδες χτίζονται στη προετοιμασία, και το ίδιο ισχύει με το σωστό σινεφίλ. Οι κινηματογραφικές βραδιές σου έχουν πλέον γεύση, το νέο Blueberry του myblu, του Νο.1 ηλεκτρονικού τσιγάρου Νέας γενιάς, το οποίο φέρνει Κάτι Καλύτερο τη φετινή άνοιξη στους ενήλικους ατμιστές, με μια γευστική εμπειρία τόσο δροσερή και γλυκιά που χτυπά… το Όσκαρ.

Επιλέγουμε 5 ταινίες που ξεχώρισαν στις φετινές υποψηφιότητες και τις οποίες μπορείς να απολαύσεις στην άνεση του σπιτιού σου, παρέα με νέο Blueberry ή κάποια άλλη από τις 8 μοναδικές γεύσεις του myblu.

Mank

H τελευταία ταινία του David Fincher, η μεγαλεπήβολη και κάπως υπερφίαλη προσπάθεια αφήγησης της ιστορίας πίσω από τη δημιουργία του Πολίτη Κέιν, μιας ταινίας-ορόσημου στην ιστορία του σινεμά, κατέκτησε τις περισσότερες υποψηφιότητες, συνολικά 10. Θα τη βρούμε υποψηφία σε όλες τις σημαντικές κατηγορίες. Ο άγραφος νόμος που λέει ότι το Χόλιγουντ λατρεύει όσο τίποτα τις ταινίες για το Χόλιγουντ επιβεβαιώθηκε για μία ακόμα φορά.

Nomadland

Μπορεί το Mank να έχει κερδίσει την προσοχή, αλλά το αθόρυβο για το ευρύ κοινό, μα ήδη αγαπημένο των φεστιβάλ, Nomadland της Chloé Zhao είναι η καλύτερη ταινία της χρονιάς και δίκαια θεωρείται το φαβορί των φετινών Όσκαρ στις σημαντικές κατηγορίες. Η Zhao παραδίδει ένα συγκινητικό και καίριο πορτραίτο μιας αθέατης και διαρκώς μετακινούμενης Αμερικής μέσα από την καθηλωτική και γοητευτική ερμηνεία της Frances McDormand, η οποία είναι υποψήφια και για το Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου.

Da 5 Bloods

To 2019 με το BlacKkKlansman o Spike Lee είχε συνολικά 6 υποψηφιότητες και κέρδισε το πρώτο Όσκαρ στην καριέρα του στην κατηγορία του Διασκευασμένου Σεναρίου. Το Da 5 Bloods δεν έτυχε ανάλογης αποδοχής και θεωρείται -δίκαια- μία από τις αδικημένες ταινίες της χρονιάς. Στην περίπτωση που αναρωτιέσαι αν αξίζει να παρακολουθήσεις την ιστορία της συνάντησης 4 βετεράνων του Βιετνάμ, θα σου πούμε ότι, ναι, αξίζει. Για πολλούς λόγους, ανάμεσα στους οποίους είναι η πρωτότυπη μουσική του Terence Blanchard, ο οποίος θα είναι υποψήφιος για Όσκαρ στην αντίστοιχη κατηγορία.

The Father

Βασισμένη στο ομώνυμο θεατρικό που είχε επίσης γράψει και σκηνοθετήσει ο Florian Zeller, η ταινία καταγράφει τη ζωή του Anthony, τον οποίο υποδύεται ο Antony Hopkins. Ο πρωταγωνιστής παλεύει με την άνοια και καθημερινά η μνήμη του εκφυλίζεται όλο και περισσότερο. Η ταινία κέρδισε συνολικά 6 υποψηφιότητες, ανάμεσα στις οποίες ξεχωρίζουν εκείνες της Καλύτερης Ταινίας, B’ Γυναικείου Ρόλου και Α’ Ανδρικού Ρόλου, με τον Hopkins να γίνεται ο γηραιότερος σε ηλικία ηθοποιός στην ιστορία του θεσμού που κερδίζει υποψηφιότητα στη συγκεκριμένη κατηγορία.

Promising Young Woman

Εδώ έχουμε ένα καταιγιστικό σκηνοθετικό ντεμπούτο από την Emerald Fennell, το οποίο αγαπήθηκε από όλα τα μεγάλα φεστιβάλ ήδη από τις αρχές του 2020, όταν και πραγματοποιήθηκε η παγκόσμια πρεμιέρα του Promising Young Woman. Εκτός φυσικά από τις αρετές της ταινίας, οι οποίες επιβραβεύτηκαν με υποψηφιότητες σε όλες τις μεγάλες κατηγορίες (Καλύτερη Ταινία, Καλύτερη Σκηνοθεσία, Πρωτότυπο Σενάριο), κοινό και κριτικοί έχουν αγαπήσει και την ερμηνεία της Carey Mulligan στον πρωταγωνιστικό ρόλο για την οποία κέρδισε υποψηφιότητα στην κατηγορία του Α’ Γυναικείου Ρόλου.

Στο σινεμά, όπως και σε όλες τις αγαπημένες συνήθειες, το σημαντικό είναι η ποικιλία στις επιλογές. Οι παραπάνω ταινίες φέρνουν το Κάτι Καλύτερο στα φετινά Όσκαρ και το myblu φέρνει το Κάτι Καλύτερο στο άτμισμα προσφέροντας μια νέα γευστική εμπειρία, τόσο δροσερή και γλυκιά όσο το νέο Blueberry, το οποίο έρχεται να συμπληρώσει την πλούσια γκάμα του myblu σε γεύσεις. Εσύ θα επιλέξεις με ποια από αυτές θα συνδυάσεις τις ταινίες που σου προτείναμε. Το Mango Apricot μοιάζει ιδανικό για τη χρυσή εποχή του Χόλιγουντ, έτσι όπως αυτή καταγράφεται στο Mank, ενώ η πιο στιβαρή Tobacco ταιριάζει με το επιβλητικό The Father. Το Blue Ice είναι ιδανική επιλογή για να αφεθείς στα υπέροχα πλάνα του Nomadland και, τέλος, το Blueberry υπόσχεται μια αξέχαστη σινεφίλ εμπειρία με την παρακολούθηση του Promising Young Woman.

Tο myblu μπορεί να μην έχει κερδίσει (ακόμα) κάποιο Όσκαρ, έχει όμως κερδίσει τις προτιμήσεις των ενήλικων ατμιστών και μέσα σε μόλις ένα χρόνο αναδείχθηκε κορυφαίο προϊόν στην κατηγορία του. Το κόκκινο χαλί και οι ταινίες που ξεχώρισαν είναι εδώ και σε περιμένουν να τις απολαύσεις

Best of internet