Quantcast
guide CINE

Διαγωνισμός: Κερδίστε προσκλήσεις για την πρεμιέρα του αργεντίνικου αριστουργήματος ΖΑΜΑ στον κινηματογράφο ΑΣΤΟΡ

Η νέα ταινία εποχής της σημαντικότερης γυναίκας auteur του Λατινοαμερικανικού σινεμά, Λουκρέσια Μαρτέλ αυτή την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου στον κινηματογράφο ΑΣΤΟΡ


17 Ιανουαρίου 2018

Το Luben Guide και το Nerdcult σε συνεργασία με την Weirdwave σου δίνουν την ευκαιρία να κερδίσεις 20 διπλές προσκλήσεις για την ταινία ZAMA της Λουκρέσια Μαρτέλ που προβάλλεται αυτή την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου, στις 20.00 στον κινηματογράφο ΑΣΤΟΡ (Σταδίου 28 – είσοδος από Κοραή).

Σύνοψη

Βασισμένη στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Αντόνιο Ντι Μπενεντέτο (1956), ορόσημο στη Λατινοαμερικάνικη λογοτεχνία, μια από τις πολυαναμενόμενες ταινίες της χρονιάς, από τη μεγαλύτερη ίσως δημιουργό του Αργεντίνικου σινεμά, σε παραγωγή του Πέδρο Αλμοδόβαρ.
Σε μια μακρινή και απομονωμένη αποικία της Νοτίου Αμερικής, στα τέλη του 18ου αιώνα, ο Ζάμα, ένας αξιωματικός του Ισπανικού Στέμματος, περιμένει μάταια μια μετάθεση σ’ ένα καλύτερο πόστο. Αναγκασμένος να υπομείνει τα μικροπολιτικά παιχνίδια και τους εξευτελισμούς, δεν θα αργήσει να υποκύψει στην λαγνεία και την παράνοια.

Για την ταινία

Εννέα χρόνια μετά την τελευταία της ταινία, η σημαντικότερη γυναίκα auteur του Λατινοαμερικανικού σινεμά, επιστρέφει με μια ταινία εποχής. Η Μαρτέλ, προσεγγίζει ένα λογοτεχνικό αριστούργημα της πατρίδας της, παραδίδοντας, για πρώτη φορά στη φιλμογραφία της, ένα ιστορικό έπος, με την δική της ιδιαίτερη σκηνοθετική ματιά. (Eπίσημη Συμμετοχή – 74 ο Φεστιβάλ Βενετίας, Eπίσημη Συμμετοχή – Φεστιβάλ Τορόντο 2017, Επίσημη Υποβολή της Αργεντινής για το OSCAR Kαλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας 2018)

«Όταν ανακαλύπτεις μία δημιουργό τόσο αυθεντική, ώριμη και ιδιαίτερη όσο η Λουκρέσια Μαρτέλ, αισθάνεσαι σαν να
βρίσκεσαι μπροστά σε ένα θαύμα» – Πέδρο Αλμοδόβαρ

«Θα μείνει αξέχαστη» – Screen International

«Όμορφο, μυστηριώδες, αινιγματικό», ΝΥ Times

«Εκπληκτικό…σαν να εκτινάχτηκε από έναν άλλο κόσμο», Guardian

Best of internet