Quantcast
guide BOOZE

Στο Fabrica de Vino θα ταξιδέψεις στην Τοσκάνη (ή όπου αλλού γουστάρεις)

Ένα από τα πιο ατμοσφαιρικά wine bar της πόλης σε περιμένει στην Μπενάκη


Μαρίτα Αλημίση · 30 Δεκεμβρίου 2017

Η κατοικία του Στρατηγού Πλαστήρα, το πάλαι ποτέ δημοφιλές εστιατόριο ΝΕΑ ΟΛΥΜΠΙΑ, το underground club της εποχής Factory. Όπως κι αν θυμάται κανείς μέσα στα χρόνια το οίκημα της Eμ. Μπενάκη 3, αξίζει να περάσει σήμερα μια βόλτα καθώς φιλοξενεί ένα από τα πιο ατμοσφαιρικά wine bar της πόλης.

Την Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011 το Fabrica de Vino άνοιξε το κελάρι του και ξεκίνησε να σερβίρει εκλεκτά κρασιά και λουκούλλεια tapas. Έξι χρόνια μετά, έχει καταφέρει να αποκτήσει μια σταθερή φανατική πελατεία, διαθέτει περί τις 500 ετικέτες κρασιού (τις 85 τις βρίσκεις και σε ποτήρι) ενώ φιλοξενεί πάνω από 125 παραγωγούς απ’ όλη την Ελλάδα.

Το εντυπωσιακό, όμως, με το μαγαζί είναι ο ίδιος ο χώρος. Άτυπα «χωρισμένος» σε τρία μέρη, καλύπτει κάθε γούστο και διάθεση της στιγμής ενώ πραγματικά νομίζεις ότι βρίσκεσαι στο μπαρ κάποιου οινοποιείου στην Τοσκάνη. Η εντυπωσιακή μπάρα 17 μέτρων, το ευρύχωρο κελάρι με τα ξύλινα βαρέλια και η «ταβέρνα» με την ανάλαφρη ατμόσφαιρα ιταλικής σάλας αποτελούν από μόνα τους κίνητρο για να επισκεφτεί κανείς το Fabrica de Vino όλες τις ώρες της ημέρας.

Mε μια “μπαμπαδίστικη” κουζίνα, ο Νεκτάριος ο οποίος είναι και ο ιδιοκτήτης του καταστήματος, θα σε αποζημιώσει με σπιτικές συνταγές και διαλεχτά υλικά απ’ όλα τα μέρη της χώρας (δοκίμασε τα ιδιαίτερα γιουβαρλάκια με παρμεζάνα και τις σαρδέλες φούρνου).

Τα πιάτα συνοδεύει ιδανικά το κατάλληλο κρασί που θα επιλέξεις με την βοήθεια του εξειδικευμένου προσωπικού ενώ οι τιμές είναι τόσο καλές, που επιτρέπουν άφοβα πειραματισμούς και γευστικούς συνδυασμούς είτε για wine tasting στα 75ml είτε για κανονική κατανάλωση στα 150ml. Άλλωστε, μιλάμε για έναν παρεϊστικο μαγαζί με άκρως φιλικό κλίμα το οποίο βγάζουν οι άνθρωποι της Fabrica και αυτή είναι, τελικά, η ουσία του να υποδέχεσαι κόσμο. Δεν θα μπορούσε να είναι ακριβό ή απρόσωπο.

Στο Fabrica de Vino θα πετύχεις, ως είθισται, τακτικές παρουσιάσεις κρασιών από μικρούς παραγωγούς, βραδιές γευσιγνωσίας αλλά και live βραδιές με μουσικές που σε ταξιδεύουν. Την εορταστική περίοδο, μάλιστα, σε περιμένει ένα ιδιαίτερο μουσικό πρόγραμμα καθώς και special γιορτινά πιάτα για να σε βάλουν στο γιορτινό κλίμα.

Fabrica de Vino
Εμ. Μπενάκη 3, 
Αθήνα
Tηλ.: 21 0321 4148

Best of internet