Quantcast
guide BOOKS & COMICS

10+1 προτάσεις για βιβλία παραλίας από τις εκδόσεις Κέδρος

Όχι σκουπίδια, όχι πλαστικά, ναι στο διάβασμα σε θάλασσες και ακτές


LUBEN CREW · 28 Ιουλίου 2016

Oι εκδόσεις Κέδρος νοιάζονται για τον Luben λουόμενο και μας προτείνουν 10+1 βιβλία (11 δηλαδή) για τα μπάνια του λαού. Ρίξτε μια ματιά στην παρακάτω λίστα και διαλέξτε αυτό ή αυτά που θα βάλετε στην ίδια τσάντα θαλάσσης με το τάπερ κεφτεδάκια, γιατί αγαπητοί φίλοι εκτός από το σώμα, πρέπει να τρέφουμε και το πνεύμα μας. Επίσης, στείλτε μας ένα mail με τα στοιχεία σας και subject τον τίτλο του βιβλίου που θέλετε στο mail@luben.tv και για 5 απο εσάς η επιθυμία σας θα πραγματοποιηθεί. Η κλήρωση θα γίνει αύριο Παρασκευή 29/7 στις 12:00 οπότε και θα ειδοποιηθούν οι νικητές.

Κώστας Κουτσομύτης – Ευάγγελος Μαυρουδής
Το Κόκκινο Τανγκό

RedTango

Μια μυθιστορηματική ψυχογραφία του ισχυρού ηγέτη του ΚΚΕ, Νίκου Ζαχαριάδη. Θύτης και θύμα μιας νοοτροπίας και ενός τρόπου ζωής, αγαπήθηκε και μισήθηκε όσο κανείς από τους συγχρόνους του. Με κινηματογραφική κίνηση, τα γεγονότα παρουσιάζονται πρισματικά, ζωντανεύοντας με συναρπαστικό τρόπο τον Ζαχαριάδη ως άνθρωπο και την εποχή του.

Δημήτρης Μαμαλούκας
Ο κρυφός πυρήνας των Ερυθρών Ταξιαρχιών

pirinas_ xen

Ένα αστυνομικό μυθιστόρημα για τα «μολυβένια χρόνια» της Ιταλίας, με τις πολιτικές ανακατατάξεις, τα κλασικά αυτοκίνητα, τα μικρά μουσικά γκρουπ προγκρέσιβ, την αμφισβήτηση, αλλά κυρίως με τη σκιά των τρομοκρατικών ομάδων…Η εκδίκηση και το αίμα θα έχουν τον πρώτο λόγο σ’ αυτή τη νέα υπόθεση του Νικόλα Μιλάνο και του Γκαμπριέλε, ηρώων του μυθιστορήματος Η χαμένη βιβλιοθήκη του Δημητρίου Μόστρα.

Philip Kerr
Η γυναίκα από το Ζάγκρεμπ

117924-263304

Μια πανέμορφη και ανερχόμενη ηθοποιός του κινηματογραφικού κολοσσού UFA, που ελέγχεται από το Υπουργείο Προπαγάνδας των ναζί, γίνεται η αφορμή για να ζητήσει ο παντοδύναμος Γιόζεφ Γκέμπελς μια προσωπική εξυπηρέτηση από τον ντετέκτιβ Μπέρνι Γκούντερ.  Ο Μπέρνι θα εμπλακεί σε μια περιπέτεια που θα τον φέρει από τη Γερμανία στην Κροατία όπου κυριαρχούν οι φιλοναζιστές Ουστάσι. Ο αμετανόητα κυνικός ντετέκτιβ καλείται να λύσει μια υπόθεση όπου τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται.

Μετάφραση: Ιλάειρα Διονυσοπούλου

Jane Thynne
Μαύρα Ρόδα

thynne_mavra_roda

Η Κλάρα Γιάνγκ, μια νεαρή Βρετανίδα ηθοποιός, εγκαταλείπει την πατρίδα της και προσπαθεί να ξεκινήσει κινηματογραφική καριέρα στη Γερμανία την εποχή της ανόδου των ναζί στην εξουσία. Η γνωριμία της με την Μάγδα Γκέμπελς και με έναν υπάλληλο της Βρετανικής πρεσβείας ια ην εμπλέξει σε μια επικίνδυνη περιπέτεια. Μια σκοτεινή υπόθεση κατασκοπίας, ένα συναρπαστικό νουάρ μυθιστόρημα με φόντο τα περίφημα κινηματογραφικά στούντιο της UFA και το Υπουργείο Προπαγάνδας του Γ’ Ράιχ στο ναζιστικό Βερολίνο του 1933.

Μετάφραση: Φίλιππος Χρυσόπουλος

Kris Nelscott
Ένας επικίνδυνος δρόμος

nelscott_enas_epikindinos_d

Μέμφις, 1968. Με συνθήματα όπως «Η Μαύρη Δύναμη είναι εδώ» οι Μαύροι Πάνθηρες και οι Εισβολείς απαντούν με βία στις διακρίσεις εις βάρος της νέγρικης κοινότητας. Ανήσυχοι οι λευκοί τηρούν στάση αναμονής. Παρά τις εναντίον του απειλές, ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, πρωτεργάτης της Εκστρατείας του Φτωχού Λαού, σχεδιάζει να επισκεφθεί την πόλη. Ο μαύρος ιδιωτικός ντετέκτιβ Σμόκι Ντάλτον αναλαμβάνει να περιφρουρήσει την ομιλία του παλιού συμμαθητή του.

Το πρώτο μυθιστόρημα της σειράς με ήρωα τον ιδιωτικό ντετέκτιβ Σμόκι Ντάλτον και με θέμα τις φυλετικές διακρίσεις και τους πολιτικούς αγώνες των Αφροαμερικανών.

Μετάφραση: Αθανασιος Ζάβαλος

Νίκος Φαρούπος
Έγκλημα στην Αντίπαρο

cover

Η ατμόσφαιρα του νουάρ εναλλάσσεται με το αιγαιοπελαγίτικο φως σ’ αυτό το αγωνιώδες αστυνομικό μυθιστόρημα, που διαβάζεται με κομμένη την ανάσα. Η ανέμελη ατμόσφαιρα του γραφικού αιγαιοπελαγίτικου νησιού δεν καταφέρνει να κρύψει πίσω από την κοσμοπολίτικη βιτρίνα μια ελληνική κοινωνία σε οικονομική, ηθική, κοινωνική και νευρική κρίση.

Philip Kerr
Το χέρι του Θεού

kerr_to_heri_tou_theou

Το δεύτερο μυθιστόρημα της συναρπαστικής νέας σειράς αστυνομικών ιστοριών με ήρωα τον βοηθό προπονητή της Λόντον Σίτι και ερασιτέχνη Σκοτ Μάνσον, με φόντο τον λαμπερό και διεφθαρμένο ποδοσφαιρικό κόσμο του Τσάμπιονς Λιγκ. Όλοι ξέρουν ότι το ποδόσφαιρο είναι ζήτημα ζωής και θανάτου. Αυτή τη φορά όμως πρόκειται για φόνο.

Μετάφραση: Γιώργος Μαραγκός

Γκαρθ Ρισκ Χάλμπεργκ
Πόλη στις φλόγες

5C7C6AE552753756EDCB177CA77F3105

Το εκδοτικό γεγονός της χρονιάς στις ΗΠΑ:  το νέο μεγάλο αμερικανικό μυθιστόρημα, το πρώτο του 34χρονου Γκαρθ Ρισκ Χάλμπερ, το οποίο συνεπήρε την εκδοτική βιομηχανία, καθώς το διεκδίκησαν 10 εκδότες. Ένα βιβλίο για τις προσωπικές επαναστάσεις, την τέχνη και τον έρωτα, τις υπόγειες δυνάμεις που κινούν τον κόσμο. Ταυτόχρονα, ένα μητροπολιτικό έπος για τη Νέα Υόρκη και τους εξεγερμένους και ονειροπόλους ανθρώπους της.

Μετάφραση: Γιώργος Κυριαζής

Michel Bussy
Το κορίτσι της πτήσης 5403

9789600446142-1000-1110460

22 Δεκεμβρίου 1980. Το αεροπλάνο που εκτελεί την πτήση 5403 πέφτει στα γαλλοελβετικά σύνορα και τυλίγεται στις φλόγες. 168 από τους 169 επιβάτες σκοτώνονται ακαριαία. Σώζεται μόνο ένα κοριτσάκι τριών μηνών. Δύο οικογένειες το διεκδικούν, και δεν υπάρχει τρόπος να διαπιστωθεί η ταυτότητά του. Έτσι ξεκινάει μια διαμάχη που θα διαρκέσει σχεδόν δύο δεκαετίες. Δεκαοχτώ χρόνια αργότερα, ο ιδιωτικός ντετέκτιβ που έχει αναλάβει την υπόθεση η οποία έχει κυριολεκτικά στοιχειώσει τη ζωή του αποφασίζει να αυτοκτονήσει. Πρώτα όμως καταγράφει όλη του την έρευνα. Καθώς κάθεται στο γραφείο του και ετοιμάζεται να τραβήξει τη σκανδάλη, ανακαλύπτει ένα στοιχείο που ανατρέπει τα πάντα…

Μετάφραση: Αριάδνη Μοσχονά

Βαγγέλης Ραπτόπουλος
Λεσβία

cover_lesvia

Η Βιβή είναι το παν για τη Μελίνα ώρες ώρες. Τις πιο πολλές, εδώ που τα λέμε. Τρομερή ανάσα ζωής, απόλυτη φιλία, αδελφή ψυχή, ώμος για ν’ακουμπήσεις, σάρκα για να ποθήσεις. Είναι κάτι σαν γκόμενος, αλλά όχι μόνο, όχι απλώς, είναι κάτι κατά πολύ μεγαλύτερο. Γιατί η ερωτική ένωση με μια εκπρόσωπο του φύλου σου δεν είναι ένα απλό άθροισμα αρσενικού-θηλυκού. Δεν ισχυροποιεί μόνο τη θηλυκή πλευρά μέσα σου, αλλά και την πολλαπλασιάζει.

Το χρονικό ενός παθιασμένου έρωτα ανάμεσα σε δυο φοιτήτριες. Και ταυτόχρονα το χρονικό ενός βιασμού. Η αθώα Μελίνα και η έμπειρη Βιβή, ένας ντοπαρισμένος χούλιγκαν, σημαδιακές συμπτώσεις, το βάσανο αλλά και το θαύμα, η πληγή αλλά και η δόξα της επιθυμίας.

Chris Metzen, Matt Burns, Robert Brooks
World Of Warcraft

world_of_warcraft.jpg.thumb_203x270_255e9cd1faf623aacb48373450ef340e

O Κόσμος του Warcraft είναι ένα ταξίδι σε μια εποχή μύθων και θρύλων, πολύ πριν τον σχηματισμό της Ορδής και της Συμμαχίας. Αυτό το κατατοπιστικό βιβλίο αποκαλύπτει για πρώτη φορά άγνωστες ιστορίες για τη γέννηση του κόσμου, την ανάδυση των αρχαίων αυτοκρατοριών αλλά και τις δυνάμεις που διαμόρφωσαν τον κόσμο του Άζεροθ και των ανθρώπων του. Ο τόμος περιλαμβάνει πλούσιες εικονογραφήσεις και είναι ο πρώτος από μια σειρά βιβλίων που εξερευνά το σύμπαν του Warcraft, από το μακρινό παρελθόν του έως τη σύγχρονη εποχή. Το ομότιτλο ηλεκτρονικό παιχνίδι στρατηγικής, παρουσιάστηκε στην Αμερική το 2004 και στην Ευρώπη το 2005, έχει περισσότερους από 11 εκατομμύρια συνδρομητές και αποτελεί το μεγαλύτερο MMORPG (μαζικό διαδικτυακό παιχνίδι ρόλων πολλαπλών παικτών) στον κόσμο σε αριθμό συνδρομητών.

Μετάφραση: Δημήτρης Αρβανίτης

Best of internet