Quantcast

Εντερπρενέρ στήνουν φεστιβάλ Fortnite στη μέση του πουθενά, εξαγριωμένοι gamers ζητάνε τα λεφτά τους πίσω

Καλά πήγε αυτό

THE NERDSTREAM

19 Φεβρουαρίου 2019

Πιθανώς να το έχετε πάρει πρέφα, φίλες και φίλοι, αλλά πριν από δύο χρόνια πήγε να διοργανωθεί ένα υπερ-κυριλέ φεστιβάλ με τον τίτλο Fyre Festival, το οποίο κατέληξε σε μια αποτυχία (ή απατεωνιά) τόσο μεγαλειώδη που δεν έφτανε ένα αλλά χρειάστηκαν δύο ολόκληρα ντοκιμαντέρ για να περιγραφεί – ένα εκ των οποίων βρίσκεται στο Netflix. Ε, τώρα ο κόσμος του gaming έφτασε πολύ κοντά στο να αποκτήσει το δικό του Fyre Festival.

Προφανώς, το παιχνίδι Fortnite το γνωρίζετε – όπως κι όλος ο υπόλοιπος πλανήτης δηλαδή. Αυτήν την δημοτικότητα ακριβώς μάλλον πήγαν να εξαργυρώσουν τα τσακάλια της εταιρίας με το όνομα Exciting Events (ιδιαιτέρως ξεχού όνομα, εύγε), η οποία διοργάνωσε ένα διήμερο φεστιβάλ με τον τίτλο Fortnite Live κάπου έξω από το Norwich της Αγγλίας. Κι όπως μαντεύετε, φυσικά, το φεστιβάλ ήταν ένα μεγαλοπρεπέστατο φιάσκο.

Σύμφωνα με το χορταστικό ρεπορτάζ του Guardian, εκατοντάδες εξαγριωμένοι gamers ζητάνε τα λεφτά τους πίσω, όντας απογοητευμένοι από το πόσο θεόσκατα ήταν το φεστιβάλ για το οποίο πληρώσανε μίνιμουμ 12 ευρώ είσοδο. Λέγεται ότι σκάσανε 2,800 άνθρωποι, ενώ τα σκηνικά που είχαν στηθεί μπορούσαν να εξυπηρετήσουν μόνο 3-4 άτομα κάθε φορά, με αποτέλεσμα ο περισσότερος κόσμος απλά να χτυπάει 8ωρα σε ουρές που δεν οδηγούσαν πουθενά.

Η ίδια η εταιρία, πάντως, παραδέχεται ότι ένα μέρος του προβλήματος ενδέχεται να προέκυψε από το γεγονός ότι έσκασαν μόλις 8 εργαζόμενοι για δουλειά από τους 19 που είχαν προσληφθεί συνολικά. Κρίμα.

Best of internet