Quantcast

Η SEGA κατά λάθος έδωσε τζάμπα το Yakuza 6 στο λαό

Αντί να δώσει το demo, όπως σχεδίαζε

THE NERDSTREAM

28 Φεβρουαρίου 2018

Όσοι ήταν ανάμεσα στους τυχερούς που πήγαν να κατεβάσουν χτες το demo της SEGA για το Yakuza 6: The Song of Life από το US PlayStation Store, συνειδητοποίησαν το εξής ευτυχές γεγονός. Ότι δηλαδή κατά λάθος τα τζιμάνια της SEGA έδωσαν ολόκληρο το παιχνίδι για τζάμπα download. Το πράγμα ήταν έτσι κι αλλιώς ύποπτο, αφού το αρχείο ήταν 30 ολόκληρα GB, δηλαδή υπερβολικά μεγάλος μέγεθος για ένα demo.

Η αρχική ιδέα της SEGA ήταν όντως να υπάρχει ολόκληρο το παιχνίδι στο αρχείο, αλλά να είναι playable μόνο τα αρχικά στάδια, απ’ όπου έπειτα θα συνέχιζες με κωδικό ξεκλειδώματος όταν θα αγόραζες το Yakuza 6. Βέβαια, αυτό που είχαν ξεχάσει να κάνουν ήταν να κλειδώσουν το παιχνίδι, οπότε όσοι ξεκίνησαν να παίζουν απλά συνέχισαν χωρίς να τους εμποδίσει κανένας.

Φυσικά τα νέα κυκλοφόρησαν γρήγορα κι η SEGA κατάλαβε την μαλακία της, οπότε κατέβασε εντελώς το demo από το αμερικάνικο PS Store, ενώ στα αντίστοιχα ευρωπαϊκά και αυστραλιανά φαίνεται να μην είχε συμβεί τέτοιο λάθος, μιας και εκεί τα αρχεία έμειναν στη θέση τους. Παράλληλα, έσπευσε στο Twitter ώστε να λύσει την παρεξήγηση:

Κατά τ’ άλλα, το Yakuza 6 αναμένεται να κυκλοφορήσει κανονικά τον Απρίλιο.

Best of internet