Quantcast
guide ΦΑΓΗΤΟ

Στο «Rocambolesco» θα ζήσεις μια απίστευτα γευστική all-day περιπέτεια

Αν και είναι ήδη ονομαστό για το παγωτό του, αυτό το κατάλευκο πειραιώτικο στέκι έχει μια ολοκληρωμένη πρόταση για πρωινό, brunch, ελαφρύ φαγητό αλλά και πολλούς πειρασμούς για τους γλυκατζήδες.


Νίκος Βαζαίος · 29 Οκτωβρίου 2018

Το 19ο αιώνα, ο συγγραφέας Πιερ-Αλεξίς Πονσόν ντι Τεράιγ έπλασε έναν πολυμήχανο και τυχοδιώκτη ήρωα, τον Ροκαμπόλ – σκέψου κάτι σαν διασταύρωση του «Άγιου» Σάιμον Τέμπλαρ και του ΜακΓκάιβερ! Ήταν τόσο δημοφιλής, που το όνομά του χρησιμοποιείται από τότε σε πολλές γλώσσες για να περιγράψει κάθε απίθανη περιπέτεια, που όποιος την αφηγείται αφήνει τους συνομιλητές του με το στόμα ανοιχτό. Θα μου πεις, τι σχέση έχουν όλα αυτά με ένα all-day στέκι στον Πειραιά; Μα, το «Rocambolesco» παίρνει το όνομά του από αυτό τον ήρωα και τον «τιμά» με ένα ασπρόμαυρο πορτρέτο δίπλα από ψυγεία με φανταστικά κέικ και παγωτά που θα αφήσουν εσένα με το στόμα ανοιχτό.

Όσο, λοιπόν, φαντάζεσαι τον Ροκαμπόλ να ζει τη μία απίστευτη περιπέτεια μετά την άλλη, εσύ δεν έχεις παρά να χαλαρώσεις στο κατάλευκο «Rocambolesco», ακριβώς απέναντι από τη θάλασσα, για να απολαύσεις πρωινό, brunch, γλυκές λιχουδιές και παγωτό με γεύση που αξίζει να αφηγηθείς στους φίλους σου. Το σκηνικό είναι νοσταλγικό, παραμυθένιο, κουκλίστικο αλλά και εξωτικό ταυτόχρονα: το απόλυτο λευκό «σπάει» χρωματικά από τα κιούπια με τις λεμονιές, τις κρεμαστές αιωρούμενες πολυθρόνες σε σχήμα αυγού από μπαμπού, τα μαξιλάρια με φλοράλ μοτίβα που είναι διάσπαρτα στα μεταλλικά καθίσματα, και τις πολύχρωμες πιτσιλιές στις ποδιές του προσωπικού.

Πριν προβληματιστείς για το ποια από τις 35 και παραπάνω γεύσεις χειροποίητου παγωτού, που είναι κάθε μέρα διαθέσιμες στη βιτρίνα του «Rocambolesco», θα δοκιμάσεις, ξεκίνα με τα πιάτα του πρωινού και του brunch, που είναι διαθέσιμα κάθε μέρα μέχρι το απόγευμα. Ο σεφ Στέφανος Τάτας προτείνει από διάφορες παρασκευές αυγών (highlight μια ομελέτα τυλιγμένη σε τορτίγια), croque madame και monsieur λουσμένα με λαχταριστή μπεσαμέλ, burger με ποιοτικό μοσχαρίσιο κιμά από rib eye. Εδώ θα βρεις φαγητό για οποιαδήποτε ώρα, καθώς υπάρχει μεγάλη ποικιλία σε πίτσες, σαλάτες με υλικά φρέσκα ανά εποχή και ζυμαρικά.

Και κάπου εδώ έρχεται η ώρα για το περίφημο παγωτό του «Rocambolesco» που φτιάχνεται με γάλα από ονομαστή ντόπια φάρμα, έχει σωστή υφή και περιμένει στη βιτρίνα τους γλυκατζήδες μόνο για ελάχιστες μέρες ώστε να μη χάσει τη φρεσκάδα του. Θα δοκιμάσεις οπωσδήποτε το φιστίκι (με γνήσιο ξηρό καρπό Αιγίνης), το μοναδικό κανελάτο Speculoos, τα σορμπέ αυστηρά με φρούτα εποχής, το νοσταλγικό ρυζόγαλο και τόσες άλλες γεύσεις κλασικές αλλά και πρωτόγνωρες. Αν θέλεις να το παίξεις… Ροκαμπόλ του γλυκού, μπορείς να βάλεις μία ή και δύο μπάλες παγωτού δίπλα σε κέικ (βγαίνουν καθημερινά διαφορετικές συνταγές, όπως μία με ρόδι και λευκή σοκολάτα που πετύχαμε εμείς), σε βάφλες, λουκουμάδες, χειροποίητα soft choco cookies ή σε μοσχοβολιστό σισιλιάνικο μπριός. Βρήκαμε εξαιρετική την ιδέα να σου εξηγούν στην ενότητα του καφέ πόση δόση καφέ θα πάρεις π.χ. σε έναν espresso cortado ή affogato, την πρόταση με τα παγωμένα βιολογικά τσάγια, αλλά και την ποικιλία των aperitivi (Spritz, Americano κ.λπ.) που μπορείς να απολαύσεις από νωρίς.

Μαρίνα Ζέας, Πειραιάς, 2104523779

Facebook

Instagram

Best of internet