Quantcast
guide ΦΑΓΗΤΟ

Στο «Bueno Crepa» δίνει ραντεβού όλη η Κηφισιά

Βάλε φαντασία για να δημιουργήσεις τη νοστιμότερη κρέπα με τα πιο φρέσκα υλικά σ’ αυτό το αγαπημένο στέκι – και μην παραλείψεις ένα χωνάκι με παγωτό μηχανής!


Νίκος Βαζαίος · 24 Οκτωβρίου 2018

Κάθε γειτονιά έχει τα σημεία συνάντησης απ’ όπου περνούν όλοι, οποιαδήποτε ώρα της ημέρας κι αν είναι. Εκεί δίνεις ραντεβού, εκεί ξέρεις ότι θα συναντήσεις φίλους και γνωστούς, από εκεί θα περάσεις κάνοντας παράκαμψη ακόμη κι αν δεν είναι ο δρόμος σου, γιατί στην πραγματικότητα δεν θέλεις να πας στη δουλειά σου! Στην Κηφισιά αυτό το σημείο βρίσκεται απέναντι από τον Τροχονόμο, στην αρχή της Κασσαβέτη, κι εκεί ακριβώς το «Bueno Crepa» λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο και 365 μέρες το χρόνο. Κάτω από το βλέμμα μιας pop art προσωπογραφίας της Τζάκι Κένεντι που θα ήθελες οπωσδήποτε να την έχουν ζωγραφίσει στο σπίτι σου, ετοιμάζονται αφράτες κρέπες για να ικανοποιήσεις την όρεξή σου ή για να πάρεις ένα ποιοτικό σνακ για το σπίτι.

Οι κρέπες του «Bueno Crepa» έχουν γίνει παράδοση όπως ακριβώς η τοποθεσία όπου βρίσκεται το μικρό αυτό μαγαζί εδώ και οκτώ χρόνια, γιατί ο χυλός τους είναι χειροποίητος (παρασκευάζεται καθημερινά όπως ακριβώς θα τον έφτιαχναν οι μαμάδες μας στο σπίτι) και γιατί με τη φαντασία και το γευστικό σου γούστο μπορείς να φτιάξεις τον πιο πρωτότυπο συνδυασμό. Υπάρχουν, βέβαια, προτάσεις στον κατάλογο στις οποίες αξίζει να σταθείς, γιατί έχουν ιδιαίτερη γεύση. Από τις σπεσιαλιτέ, δηλαδή τις κρέπες Bueno, να δοκιμάσεις οπωσδήποτε εκείνες με φιλέτο κοτόπουλο, που ψήνεται είτε σε BBQ sauce, chili sauce ή Grand Marnier για να πάρει όλη τη νοστιμιά και να γίνει ζουμερό, και ανακατεύεται με ένα σωρό λαχταριστά και χορταστικά υλικά.

Στις γλυκές, όσες έχουν μαύρη σοκολάτα ως βασικό υλικό θα σε κερδίσουν με την ισορροπημένη γλύκα τους, αλλά αν είναι να κάνεις την αμαρτία προχώρα και σε εκείνες με πλούσια κρέμα Bueno ή πραλίνα. Στο «Bueno Crepa» σε προ(σ)καλούν να φτιάξεις τη δική σου κρέπα ή ένα σάντουιτς επιλέγοντας από μια πληθώρα αλμυρών και γλυκών υλικών, που οι άνθρωποι του «Bueno Crepa» προμηθεύονται καθημερινά – εννοείται ότι τα φρούτα που χρησιμοποιούν δεν είναι κατεψυγμένα, γι’ αυτό, λυπόμαστε που δεν υπάρχουν φράουλες αλλά μπορούμε να ρίξουμε μέσα στις σοκολάτες φρούτα εποχής.

Αυτό πάντως με το οποίο δεν χρειάζεται να πειραματιστείς καθόλου είναι το παγωτό μηχανής (σοκολάτα και βανίλια), που γίνεται ανάρπαστο. Το «Bueno Crepa» εξυπηρετεί με delivery μια αρκετά μεγάλη έκταση γύρω από την Κηφισιά και στον πολύ ευέλικτο κατάλογό του προσφέρει ακόμη καφέ, μικρά σαντουιτσάκια με brioche, κρέπες για χορτοφάγους και light.

Κασσαβέτη 1, Κηφισιά, 2108012515

Facebook

Instagram

Best of internet