Quantcast
guide ΦΑΓΗΤΟ

Η «Μονοκατοικία» και η αυλή της είναι η πιο όμορφη γαστρονομική εξόρμηση στο Χαλάνδρι

Ξέρετε κάποια ταβέρνα «Τα Τρία Αδέρφια»; Ε, καμία σχέση.


Υπάρχει πιο «σπιτική» αίσθηση από το να πηγαίνει κανείς για φαγητό και κρασί σε κάποιο «σπίτι» και μάλιστα σε μια κλασική μονοκατοικία; Δεν υπάρχει, αγαπητοί φίλοι, σας το λέμε εμείς, που έχουμε γυρίσει όλα τα μεζεδοπωλεία της Αθήνας και ξέρουμε ότι εάν επισκεφτείτε και εσείς αυτή τη μικρή μονοκατοικία στο Κάτω Χαλάνδρι, θα συμφωνήσετε μαζί μας.

Η μονοκατοικία είναι ακριβώς αυτό που δείχνει και λέγεται: μια μονοκατοικία από την εποχή που το Χαλάνδρι ήταν ακόμα ένα μικρό μακρινό και καταπράσινο προάστιο της Αθήνας και βρίσκεται σε ένα δρόμο κάθετο προς τη Λεωφόρο Εθνικής Αντιστάσεως, ένα στενάκι που ακόμα και σήμερα είναι πολύ ήσυχο, οπότε θα νιώσετε σαν να είστε μακρυά από την Αθήνα, ενώ θα είστε ακόμα στην καρδιά της πόλης.

Η «Μονοκατοικία» που αποτελεί ήδη μια αγαπημένη επιλογή για όλους όσοι θέλουν ποιοτικές γεύσεις σε ζεστή ατμόσφαιρα, από το 2015 τρία αδέρφια στέγασαν το όνειρο τους για νόστιμο και ποιοτικό φαγητό σε αυτό το σπίτι του 1948. Αυτά τα τρία αδέρφια έχουν αναλάβει τα βασικά πόστα στο εστιατόριο, με τον μεγάλο να είναι ο «νους», τον μεσαίο να είναι ο σεφ και τον μικρότερο αδερφό στο πόστο του σερβιτόρου.

Το κλίμα στη μονοκατοικία είναι τουλάχιστον παρεϊστικο, αν όχι οικογενειακό, αφού πολλές φορές ο κόσμος ρωτάει και τους υπόλοιπους σερβιτόρους εάν είναι όλοι από την ίδια οικογένεια (spoiler: δεν είναι όλοι οι σερβιτόροι αδέρφια, αλλά φροντίζουν για να νιώσετε άνετα και όμορφα και ας είναι από άλλη οικογένεια).

Η κουζίνα σερβίρει ελληνικούς μεζέδες από προσεγμένα και διαλεγμένα ελληνικά τοπικά προϊόντα, μαγειρεμένα με πολύ αγάπη από τον έμπειρο σεφ (και τον μεσαίο από τα τρία αδέρφια) Κωνσταντίνο Μπαμίχα, ενώ αυτή η οικογενειακή ομάδα έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα μερακλήδικο μεζεδοπωλείο με εστιατοριακές βάσεις.

Εκτός από τις αγνές και προσεγμένες γεύσεις δεν μπορούμε να μη δώσουμε respect στην καταπράσινη αυλή που θα γίνει το ιδανικό σκηνικό για τις γαστρονομικές σας εξορμήσεις τώρα που ανοίγει ο καιρός, αφού πίσω από την λευκή μονοκατοικία αποκαλύπτεται ένας κατάφυτος κήπος με τραπεζάκια και πολύχρωμα λαμπάκια που ξέρετε ήδη ότι πρέπει να τον επισκεφτείτε. 

Η πρόσβαση στην Μονοκατοικία είναι μια εύκολη υπόθεση, αφού εκτός από αυτοκίνητο, μπορείτε να φτάσετε στο κατώφλι του μεζεδοπωλείου κατεβαίνοντας στη στάση «Ακροπόλεως» που εξυπηρετείται από τις γραμμές 10, 18, 402 και 404.

Μονοκατοικία
Φιλικής Εταιρίας 39, Κάτω Χαλάνδρι
Τηλ: 21 0681 9109
Facebook: @monokatoikiaa
monokatoikia.com

Best of internet