Quantcast
guide EVENTS

Η Strange Brew γιορτάζει με μία επετειακή συναυλία και μία μπύρα τα 50 χρόνια από το πρώτο Black Sabbath

Μία συναυλία γεμάτη σκληρό ήχο και μια μπύρα, βαριά και σκοτεινή όπως ακριβώς η μουσική που μας ενώνει


LUBEN CREW · 14 Φεβρουαρίου 2020

50 χρόνια από την κυκλοφορία του ομώνυμου δίσκου των θεών Black Sabbath. 5 δεκαετίες από τότε που οι καμπάνες του ομώνυμου (θεοσκότεινου) κομματιού χτύπησαν για πρώτη φόρα. Μισός αιώνας συμπληρώνεται σήμερα από την κυκλοφορία του άλμπουμ που όρισε χρονολογικά, μουσικά, κι αισθητικά το heavy metal κι από τις 13/2/1970 και μετά η σκληρή όχθη της μουσικής που παίζεται με ηλεκτρική κιθάρα δε ήταν ποτέ πια η ίδια.

Αυτή τη σπουδαία επέτειο αποφάσισαν να γιορτάσουν οι άνθρωποι πίσω από τη μικροζυθοποιία Strange Brew, γιατί αν δεν είναι η μπύρα το signature ποτό του heavy metal, τότε δεν είναι κανένα! Κι επειδή η επέτειος του κουαρτέτου από το Μπέρμιγχαμ απαιτεί μεγάλα σκηνικά, ο εορτασμός θα γίνει σε δύο ξεχωριστά σκέλη.

Το πρώτο είναι η κυκλοφορία μίας ολοκαίνουριας επετειακής μπύρας μαζί με τους Midnight Circus και Dark Crops Brewery, με το καθόλου τυχαίο όνομα «The Wizard»:

Την Παρασκευή 13/2/1970, η αγία τετράδα από το Birmingham, Ozzy Osbourne, Tony Iommi, Geezer Butler και Bill Ward aka…

Gepostet von Strange Brew am Dienstag, 4. Februar 2020

Το δεύτερο είναι μουσικό και βαρύ, όπως ακριβώς ταιριάζει σε μία τέτοια επέτειο. Δηλαδή μία συναυλία με εγχώρια rock / metal συγκροτήματα την Κυριακή 16/2 στο ζυθοποιείο που δημιουργήθηκε η μπύρα. Αυτό είναι το event της συναυλίας, ενώ όπως αναφέρει το δελτίο τύπου:

«3/2/1970… and on and on and on!!

Ο ήχος της βροχής, οι βροντές και μια καμπάνα σημαίνουν την έναρξη μιας νέας εποχής στη μουσική, ένας νέος ήχος που μισό αιώνα μετά συνεχίζει να συγκινεί εκατομμύρια ανθρώπους στον πλανήτη και χιλιάδες μουσικοί βάζουν καθημερινά το δικό τους λιθαράκι στη διαιώνιση του.

Εμείς από τη μεριά μας ως Strange Brew κάναμε το αυτονόητο. Καλέσαμε όσους ζυθοποιούς γνωρίζαμε να μοιράζονται το ίδιο πάθος για τη σκληρή αυτή μουσική, Midnight Circus και Dark Crops Brewery, και φτιάξαμε μαζί μια μπύρα, βαριά και σκοτεινή όπως ακριβώς η μουσική που μας ενώνει.

Και καλέσαμε και μπάντες, καλούς φίλους, από διευρυμένο φάσμα της εγχώριας Rock/Metal σκηνής για να γιορτάσουμε την κυκλοφορία της μπύρας αυτής σε ένα DIY live / party στο ζυθοποιείο που δημιουργήθηκε!

Λίγα λόγια για τις μπάντες:

Οι Their Methlab δημιουργήθηκαν το 2011 στα Γιάννενα.
Ο ήχος τους εμπίπτει στο ευρύ φάσμα αυτού που ονομάζουμε Instrumental Rock, πέρνοντας έμπνευση από τη μελωδική απλότητα των Mogwai έως το επιθετικό σκότος των Russian Circles.

Το 2013 κυκλοφόρησαν την πρώτη τους δουλειά (Their Methlab – EP) με την βοήθεια της Spinalonga Records όπου και ακολούθησαν live σε διάφορες πόλεις και φεστιβάλ της Ελλάδας.
Μέσα στα χρόνια έχουν μοιραστει την σκηνή με ονόματα όπως οι Jakob (ΝΖ), Toundra (ES), Samsara Blues Experiment (DE), Elder (USA).

Από το 2017 εδρεύουν στην Αθήνα όπου και ηχογράφησαν το πρώτο τους δίσκο με τίτλο “The Last Second” ο οποίος κυκλοφόρησε τον περασμένο Φεβρουάριο.

Την κυκλοφορία του “The Last Second” σε βινύλιο στήριξαν διάφορες ανεξάρτητες δισκογραφικές: SweetOhm Recordings, The Lab Records, Body Blows Records, Fuzz Ink Records, B-otherSide Records και Underground Union Records.

Μέχρι στιγμής ο δίσκος έχει αποσπάσει καλές κριτικές εντός και εκτός συνόρων με το Methlab να κοίτα ήδη την επόμενη κυκλοφορία και το επόμενο tour.

https://theirmethlab.bandcamp.com
https://www.facebook.com/TheirMethlab/

Οι Sadhus ”The Smoking Community” δε χρειάζονται και πολλές συστάσεις. Εδώ και 10 χρόνια έχουν φροντίσει γι’ αυτό, σκορπίζοντας ακραίους τυφώνες χαμηλών συχνοτήτων σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Ο στόχος είναι πάντα ένας: ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ. Το sludge-ικο τρένο από τον Πειραιά, κατάφερε να φτάσει δίπλα σε ονόματα ορόσημα του είδους όπως Eyehategod, Weedeater, Dopethrone, Suma, Toner Low, Belzebong, Sardonis, Βlack Tusk, ενώ έχουν συμμετάσχει και σε κορυφαία Festival, oπως το DesertFest Athens, το NEW LONG FESΤ και το FARMATTACK.

Sadhus “The Smoking Community” :
Stavros – vocals
Thomas G. – guitars
Nikos – bass
Greg – drums
Steve – rolling engineer

Κράτα επαφή με τη μπάντα:

https://www.facebook.com/SadhusCommunity/
https://sadhus.bandcamp.com/
https://www.instagram.com/thesmokingcommunity/
http://records.fuzzink.com/

Οι Electric Feat είναι ένα ψυχεδελικό/hard rock συγκρότημα από την Αθήνα που αποτελείται από τους Dr. Nanos, Madam Manthos, Prins Obi και The Tree. Δημιουργήθηκαν έναν κρύο χειμώνα στα τέλη του 2017, σε μια Αθηναϊκή pub.

Το ντεμπούτο album με τίτλο το όνομά τους θα κυκλοφορήσει σε βινύλιο και digital τον Φεβρουάριο του 2020 από την Inner Ear.

https://www.facebook.com/ElectricFeat/
https://electricfeat.bandcamp.com/ »

Best of internet