Quantcast

Ξεπέρασε τα 2 δις δολάρια το Avatar: The Way of Water, o James Cameron επιβεβαιώνει πως είναι ο βασιλιάς του box office

Για τους λάτρεις της στατιστικής, από τις 6 ταινίες που έχουν σπάσει το φράγμα των 2 δις οι 3 (!) είναι δικές του

THE NERDSTREAM

24 Ιανουαρίου 2023

Ναι, φίλες και φίλοι, μόλις 6 βδομάδες χρειάστηκαν για να σπάσει το φράγμα των 2 δις δολαρίων στο παγκόσμιο box office το Avatar: The Way of Water του James Cameron. Ε, τι πιο σύνηθες να συμβεί, θα πει κάποιος, αφού μιλάμε για Cameron. Πρόκειται για την έκτη ταινία όλων των εποχών και την πρώτη κατά την περίοδο της πανδημίας που το κατάφερε αυτό.

Για να κάνουμε τα στατιστικά ακόμα πιο εντυπωσιακά, από τις 6 ταινίες που έχουν σπάσει το φράγμα των 2 δις (χωρίς προσαρμογή για πληθωρισμό) οι 3 είναι δικές του: Titanic, Avatar και Avatar 2, με την 6άδα να κλείνουν τα Avengers: Endgame, Star Wars: The Force Awakens και Avengers: Infinity War. Θυμίζουμε πως το πρώτο Avatar είχε τερματίσει στα 2,9 δις δολάρια, παραμένοντας η μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία όλων των εποχών (ξανά, χωρίς προσαρμογή για πληθωρισμό).

Δεν αποκλείεται κιόλας να πλησιάσει αυτό το νούμερο το The Way of Water, έχει μέλλον ακόμα στις αίθουσες. Ενδεικτικά, ας αναφέρουμε ότι στην 6η βδομάδα του στα ελληνικά σινεμά το Avatar δύο έχει φτάσει ήδη τα 390.371 εισιτήρια και δεν είναι απίθανο να πλησιάσει το μισό εκατομμύριο το επόμενο διάστημα.

Best of internet