Quantcast

H Angelina Jolie θα παίξει την κινηματογραφική Μαρία Κάλλας, ας της δώσουμε από τώρα ελληνική υπηκοότητα

Βέβαια αν κρίνουμε από τις υπόλοιπες ταινίες του Pablo Larrain (κι ανάμεσά τους το πρόσφατο Spencer), λογικά δεν θα μοιάζει καθόλου με κλασική χολιγουντιανή βιογραφία

THE NERDSTREAM

24 Οκτωβρίου 2022

Κάποιοι άνθρωπο είναι καλοί σε κάτι πολύ συγκεκριμένο. Ας πούμε, ο Pablo Larrain είναι γενικά ένας πολύ καλός σκηνοθέτης, αλλά πουθενά δεν έχει λάμψει τόσο πολύ όσο στις ιδιόρρυθμες κινηματογραφικές του βιογραφίες που απέχουν φουλ από τα κλασικά, τετριμμένα και τυποποιημένα biopics του Hollywood. Το έχει αποδείξει στο Neruda, το έχει αποδείξει στο Jackie και πέρσι το απέδειξε και στο υπέροχο Spencer για την πριγκίπισσα Νταϊάνα.

Τώρα λοιπόν μαθαίνουμε ότι ο Larrain συνεχίζει το βιογραφικό σερί με μια ταινία για τη Μαρία Κάλλας, και πιο συγκεκριμένα για τις τελευταίες μέρες της ζωής της σπουδαίας σοπράνο στο Παρίσι της δεκαετίας του 1970. Το σενάριο επίσης, όπως και στο Spencer, θα γραφτεί από τον Steven Knight που μεταξύ άλλων έχει στο βιογραφικό του και τη δημιουργία του τηλεοπτικού Peaky Blinders.

Η ταινία θα λέγεται απλώς Maria και στον ομώνυμο ρόλο θα βρίσκεται η Angelina Jolie. Κι ακόμα κι αν η προσέγγισή του Larrain στη ζωή της Κάλλας αποδειχτεί ανορθόδοξη, το γεγονός ότι μια τόσο διάσημη ηθοποιός θα υποδυθεί μια τόσο εμβληματική προσωπικότητα στρώνει ήδη προκαταβολικά το έδαφος για το οσκαρικό hype. Σε κάθε περίπτωση, θα χρειαστεί να περιμένουμε γιατί το πράγμα πάει προς 2024 μεριά.

Best of internet