Quantcast

Έρχεται βιογραφική ταινία για τον Michael Jackson από τον παραγωγό του Bohemian Rhapsody, πράγμα που μας βάζει σε σκέψεις

Όχι ρε, δεν θα γίνει καθόλου αμφιλεγόμενο αυτό

THE NERDSTREAM

8 Φεβρουαρίου 2022

Καιρό τώρα αναμενόταν να μάθουμε το αν θα δοθεί το πράσινο φως για το χολιγουντιανό biopic πάνω στην ζωή και την καριέρα του Michael Jackson που συζητιόταν χρόνια, και τελικά αυτό έγινε χτες, όταν ανακοινώθηκε πως το στούντιο της Lionsgate θα βάλει μπροστά την παραγωγή της ταινίας σύντομα. Το σενάριο θα γραφτεί από τον John Logan, ο οποίος έχει στο βιογραφικό του ταινίες σαν το Gladiator και το Skyfall.

Βέβαια, αυτό που μας προβληματίζει είναι ότι ο MJ ήταν μια πολύπλευρη και πολύπλοκη προσωπικότητα που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αποδοθεί μέσα από ένα συμβατικό, κυριλέ, αποστειρωμένο και αγιοποιητικό biopic απ’ αυτά που δεν χορταίνει να φτιάχνει το Hollywood. Γι’ αυτό ακριβώς ξενερώσαμε λίγο όταν διαβάσαμε ότι παραγωγός της ταινίας θα είναι ο Graham King που είχε αναλάβει επίσης το Bohemian Rhapsody το 2018, το οποίο αν μη τι άλλο είχε φτιάξει μια εντελώς διεκπεραιωτική και ξενέρωτη εικόνα για την ζωή του Freddie Mercury.

Ακόμα πιο ανησυχητικό είναι το ότι συμπαραγωγοί θα είναι οι διαχειριστές της κληρονομιάς του MJ, John Branca και John McClain, πράγμα που αυξάνει τις πιθανότητες για ένα χλιαρό biopic αγιοποίησης. Και βέβαια, στο φόντο όλων αυτών βρίσκεται η πρόκληση του πώς θα μπορέσει μια τέτοια ταινία να αναμετρηθεί με τις κατηγορίες εναντίον του Jackson για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών, οι οποίες αναθερμάνθηκαν το 2019 με την επιτυχία του ντοκιμαντέρ Leaving Neverland.

Σε κάθε περίπτωση, το θέμα θα είναι αναπόφευκτα αμφιλεγόμενο και ναρκοθετημένο, ενώ ένα ακόμα ερώτημα που μένει να απαντηθεί είναι ποιος θα μπορούσε να υποδυθεί τον MJ και σε ποια περίοδο της ζωής του. Εδώ θα ‘μαστε και θα τα λέμε. Για την ιστορία πάντως θα προτιμούσαμε να μοιάζει περισσότερο με το Rocketman παρά με το Bohemian Rhapsody.

Best of internet