Quantcast

Τερατώδη επιτυχία σημειώνει το Godzilla vs. Kong σε αίθουσες και streaming, οδηγώντας την Warner να ξανασκεφτεί τι θα κάνει με το Dune

ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ

THE NERDSTREAM

6 Απριλίου 2021

Είμαστε πολύ χαρούμενοι για το Godzilla vs. Kongφίλες και φίλοι. Όχι μόνο επειδή το λατρέψαμε σαν ταινία, αλλά κι επειδή κατάφερε να σημειώσει μια πολύ σημαντική εμπορική επιτυχία σε μια πολύ κρίσιμη εποχή για τον κινηματογράφο ως πολιτιστική βιομηχανία και ως κοινωνική εμπειρία.

Μ’ αυτό δεν εννοούμε μόνο τα streaming νούμερα της ταινίας στην πλατφόρμα του HBO Max, τα οποία βέβαια ήταν επίσης εντυπωσιακά από μόνα τους. Ας πούμε, στις πρώτες πέντε μέρες ψηφιακής κυκλοφορίας της, την ταινία είδανε 3,6 εκ. λογαριασμοί, ξεπερνώντας κατά πολύ τα πρόσφατα Wonder Woman 1984 (2,2 εκ.) και Justice League (1,8 εκ.) που επίσης έκαναν πρεμιέρα με τον ίδιο τρόπο.

Εκτός αυτού, το GvK μάζεψε επίσης 385 εκ. στις πρώτες δύο βδομάδες της κυκλοφορίας του στις αίθουσες, όπου τουλάχιστον αυτές ήταν ανοιχτές, ενώ στις ΗΠΑ μάζεψε σχεδόν 50 εκ. δολάρια κατά το άνοιγμά του στο box office. Έγινε, έτσι, η μεγαλύτερη κινηματογραφική εμπορική επιτυχία από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα.

Στα ακόμα πιο καλά νέα της ημέρας, λέγεται ως αυτή η επιτυχία ενδέχεται να οδηγήσει την Warner στο να αναθεωρήσει την απόφασή της για ταυτόχρονη κυκλοφορία σε αίθουσες και streaming για τον κατάλογο του στούντιο για το 2021. Για την ακρίβεια, φημολογείται πως υπάρχει πιθανότητα τον Οκτώβριο να δούμε το Dune του Denis Villeneuve αποκλειστικά στη μεγάλη οθόνη τελικά, όπως του αξίζει άλλωστε (η ελληνική ημερομηνία έχει κλειδώσει θεωρητικά για τέλη Σεπτεμβρίου):

Στις ΗΠΑ θα κάνει ταυτόχρονα πρεμιέρα στις αίθουσες και το HBO Max, αλλά εδώ έχουμε επισήμως ελληνική ημερομηνία…

Posted by Nerdcult on Monday, April 5, 2021

Best of internet