Quantcast

Ο Noah Baumbach μεταφέρει στην οθόνη το White Noise του Don DeLillo με Adam Driver και Greta Gerwig, δεν περιγράφουμε άλλο

ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΑΣ, 2021

THE NERDSTREAM

14 Ιανουαρίου 2021

Οκ, ναι, ΑΥΤΑ είναι καλά νέα. Ας ξεπακετάρουμε λοιπόν αυτόν τον φουλ πυκνό, ηδονικό, ζαλιστικό τίτλο. Σε περίπτωση που δεν σας λέει κάτι το όνομα του Noah Baumbach, μιλάμε για έναν από τους αγαπημένους μας αμερικάνικους σκηνοθέτες, υπεύθυνο κατ’ εμάς για μια από τις καλύτερες ταινίες των 00s και των 10s (με το The Squid and the Whale και το Marriage Story αντίστοιχα).

Από την άλλη, ο Don DeLillo είναι ένας από τους αρχι-μύστες του μεταμοντέρνου ρεύματος της αμερικάνικης λογοτεχνίας που ξεδήπηξε από τα 60s για να γαμήσει μυαλό όλων μας με το μπλέξιμο ιστορίας, μυθοπλασίας, ιδεολογίας, πολιτικής, επιστήμης και κυρίως ναρκωτικών. Ένα από τα σπουδαιότερα έργα του, και μάλλον το γνωστότερο, είναι το White Noise.

Και τώρα, όπως μας ενημερώνει ο υπέροχος κόσμος των ίντερνετς, ο Baumbach σκοπεύει να επιχειρήσει την πρώτη του κινηματογραφική μεταφορά λογοτεχνικού έργου, διαλέγοντας το White Noise του DeLillo. Σε παραγωγή Netflix, όπως και οι προηγούμενες δύο ταινίες του, με πρωταγωνιστές τους Adam Driver (του Marriage Story μεταξύ πολλών άλλων λατρεμένων) και την Greta Gerwig (σύζυγο και συνσεναριογράφο του επίσης στο Frances Ha, αλλά και εξαίρετη σκηνοθέτρια η ίδια στα Lady Bird και Little Women).

Γνωρίζουμε προφανώς ότι είναι πολύ δύσκολο να μεταφέρεις ικανοποιητικά τον DeLillo στην οθόνη (αν και για εμάς το πέτυχε καλά ο David Cronenberg στο Cosmopolis παρά το hate που έφαγε), αλλά αν μη τι άλλο εμπιστευόμαστε τον Baumbach, έναν κατεξοχήν λογοτεχνικό και διαλογικό σκηνοθέτη, ότι μπορεί να τα καταφέρει.

Best of internet