Quantcast

Ταινία ετοιμάζουν τώρα η Anya Taylor-Joy με τον δημιουργό του The Queen’s Gambit, αφού πήγε καλά η σειρά

Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει ως γνωστόν

THE NERDSTREAM

10 Δεκεμβρίου 2020

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία: η Anya Taylor-Joy οδεύει κατευθείαν το μεγάλο κινηματογραφικό stardom. Την γνωρίσαμε από το The VVitch, την είδαμε στα Split και Glass, και την περιμένουμε στην επόμενη ταινία του Robert Eggers αλλά και στο επόμενο Mad Max. Το 2020 βέβαια ήταν εντελώς η χρονιά της, τόσο στη μεγάλη οθόνη με τα Emma και New Mutants αλλά κυρίως στη μικρή με το The Queen’s Gambit.

Ως γνωστόν, η μίνι-σειρά του Netflix έσπασε τα ψηφιακά κοντέρ κι έγινε η viral απόλαυση του δεύτερου lockdown, οδηγώντας μάλιστα την βιομηχανία σκακιού σε μια απροσδόκητη άνθιση. Αυτή η γιγάντια επιτυχία, λοιπόν, οδήγησε την Taylor-Joy και τον Scott Frank, δημιουργό του The Queen’s Gambit, στην απόφαση να συνεργαστούν ξανά σε μια ταινία που θα διασκευάζει το μυθιστόρημα Laughter in the Dark του Vladimir Nabokov.

Για την ιστορία, δουλεύοντας πάνω από 30 χρόνια ως σεναριογράφος, ο Frank ήταν μια σταθερή δύναμη της crime κινηματογραφικής αναβίωσης των 90ς, από το Dead Again και το Malice μέχρι το Out of Sight και το Get Shorty, ενώ από το 2000 και μετά πέρασε στα μεγάλα χολιγουντιανά χαρτιά με σενάρια σαν του Minority Report, του The Interpreter και του Logan.

Την ίδια χρονιά με το τελευταίο, το 2017 δηλαδή, ο Frank έφτιαξε την πρώτη του τηλεοπτική σειρά, ξανά για λογαριασμό του Netflix. Επρόκειτο για το Godless, μια υπερ-τίμια western μίνι σειρά, γυναικεία ιστορία και πάλι, που εκτιμήθηκε φουλ από τα τηλεοπτικά βραβεία αλλά πήγε εντελώς άπατη όσον αφορά το κοινό. Αν σας άρεσε το The Queen’s Gambit, που σας άρεσε δηλαδή, να το δείτε.

Best of internet