Quantcast

Ταυτόχρονα σε αίθουσες και streaming θα βγει τελικά το Wonder Woman 1984, σίγουρα θα πάει καλά αυτό

Απλά δεν πρόκειται να πάει κανείς σινεμά, μικρή λεπτομέρεια

THE NERDSTREAM

19 Νοεμβρίου 2020

Μέχρι χτες, φίλες και φίλοι, το Wonder Woman 1984 ήταν το μόνο blockbuster που ήταν ακόμα προγραμματισμένο για κυκλοφορία μέσα στο 2020, αφού όλα τα υπόλοιπα εκτός του Tenet είτε πάνε για streaming (κυρίως της Disney) είτε περιμένουν το καλοκαίρι του 2021. Κατά μία έννοια, ακόμα είναι το μόνο blockbuster προγραμματισμένο για το 2020, αλλά όχι ακριβώς.

Η Warner λοιπόν, θέλοντας να αποφύγει τη εμπορική νίλα που έφαγε με την τελευταία ταινία του Christopher Nolan αλλά και να μπουστάρει την πλατφόρμα του HBO Max που δεν τα πηγαίνει μέχρι στιγμής τόσο καλά, αποφάσισε να κυκλοφορήσει το sequel της Wonder Woman ταυτόχρονα σε αίθουσες και streaming στις 25 Δεκεμβρίου. Ανήμερα Χριστούγεννα. Χο χο.

Πρόκειται για μια απόφαση άνευ προηγουμένου, η οποία βέβαια θα εφαρμοστεί με διαφορετικό τρόπο σε κάθε χώρα. Για παράδειγμα, οι διεθνείς κινηματογραφικές αγορές (όσες είναι ανοιχτές δηλαδή), θα δουν την ταινία της Patty Jenkins στις 16 Δεκεμβρίου (θεωρητικά εδώ θα έμπαινε κι η Ελλάδα, αν τυχόν τα σινεμά είναι ανοιχτά). Στις ΗΠΑ βέβαια, που η πλειοψηφία των σινεμά στις μεγάλες πόλεις των ακτών παραμένει κλειστή κι είναι η αγορά στην οποία θα πόνταρε κυρίως η ταινία, ουσιαστικά η απόφαση της Warner ισοδυναμεί με streaming κυκλοφορία.

Δείτε παρακάτω πώς μοιράστηκαν την είδηση στο Twitter η Gal Gadot κι η Patty Jenkins:

Best of internet