Quantcast

Το Gloria Mundi είναι μια ανάσα δροσιάς στο ξερό κινηματογραφικό τοπίο των ημερών

Κυκλοφορεί αυτή τη βδομάδα στις αίθουσες με τον ελληνικό τίτλο Η Ελπίδα του Κόσμου

THE NERDSTREAM

29 Οκτωβρίου 2020

Είναι μια δύσκολη κινηματογραφική χρονιά φέτος. Τα έχουμε πει, τα ξέρετε ήδη, δεν χρειάζεται να επαναλαμβανόμαστε. Τα μεγάλα στούντιο κρατάνε τους blockbuster τίτλους για το 2021, ενώ η ακύρωση του φετινού Φεστιβάλ Καννών στέρησε την κινηματογραφική διανομή από ένα μεγάλο απόθεμα ταινιών που παραδοσιακά μετά την πρεμιέρα τους εκεί αρχίζουν σιγά σιγά να ταξιδεύουν ανά τον κόσμο. Ευτυχώς τουλάχιστον η περσινή φεστιβαλική σοδειά ήταν τόσο δυνατή που ακόμα έχουμε νέες ταινίες να βλέπουμε στη μεγάλη οθόνη.

Μια τέτοια περίπτωση είναι το Gloria Mundi, το οποίο το 2019 βρισκόταν στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ Βενετίας για το Χρυσό Λιοντάρι και αυτή τη βδομάδα αρχίζει να προβάλλεται στα ελληνικά σινεμά με τον τίτλο Η Ελπίδα του Κόσμου σε διανομή της Weird Wave. Πρόκειται για τη νέα ταινία του Robert Guédiguian, ενός από τους μάστορες του κοινωνικού ρεαλισμού στο γαλλικό σινεμά κατά τις τελευταίες δεκαετίες, ο οποίος έχει γυρίσει πολυβραβευμένες και αγαπημένες ταινίες του σινεφίλ κοινού, όπως το Marius and Jeannette, το The Snows of Kilimanjaro και το The House by the Sea.

Στο Gloria Mundi, παρακολουθούμε την ιστορία μιας οικογένειας που συγκεντρώνεται στη Μασσαλία για τη γέννηση της μικρής Γκλόρια. Παρά τη χαρά τους, οι νεαροί γονείς έχουν πέσει σε δύσκολους καιρούς. Την ώρα που προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα, επανασυνδέονται με τον πρώην κατάδικο παππού της νεογέννητης κόρης τους. Σταθερά αισιόδοξος, ανθρώπινος και καταγγελτικός, ο Guédiguian φτιάχνει άλλη μια ταινία κοινωνικής και οικογενειακής ευαισθησίας.

Όπως και σε αρκετές προηγούμενες ταινίες του, ο Guédiguian συνεργάζεται ξανά με αγαπημένους του ηθοποιούς, όπως ο Jean-Pierre Darroussin και η Ariane Ascaride, η σύζυγός του, η οποία αξίζει να σημειωθεί ότι κέρδισε το βραβείο καλύτερης γυναικείας ερμηνείας στην περσινή Βενετία. Οπότε, ναι, όπως φαντάζεστε σηκώνει εν πολλοίς την ταινία στις πλάτες της και μάλιστα το κάνει εξαιρετικά. Δείτε εδώ το trailer και αναζητήστε την στα σινεμά από αυτήν την Πέμπτη:

Best of internet